۱۳۹۵ فروردین ۲۰, جمعه

«پول» بحران این روزهای حوزه‎ علمیه

«پول» بحران این روزهای حوزه‎ علمیه

آنطور که از اظهارات حوزوی‌ها پیداست این نهاد دینی-آموزشی هم با بحران هویتی روبه رو شده و با بحران‌های مالی‌ دست و پنجه نرم می‌کند.
به گزارش «محبت‌نیوز» یک هفته پس از آنکه سیدحسن خمینی، در خصوص «عقب ماندن آن از مجامع علمی» و «حکومتی شدن حوزه‌ها» هشدار داد و آن را سم مهلک خواند، حالا دو روایت تازه از بحران‌های درونی حوزه به گوش می‌رسد که البته رنگ و بوی اقتصادی دارد.
گروهی از حوزویان نزدیک به حاکمیت در رده‌های بالا بر لزوم مشارک طلاب و روحانیون و حوزه‌های علمیه در اقتصاد مقاومتی تاکید می‌کنند و گروهی دیگر از بی‌پولی انتقاد می‌کنند و نبود بودجه را عاملی برای عقب ماندن اهداف و مسیرآموزشی حوزه می‌دانند.
محمود رضا جمشیدی، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در اظهاراتی با تأکید بر لزوم تبیین مبانی اقتصاد مقاومتی در حوزه‌های علمیه  گفته «راه مقابله با استکبار و مقابله با فشارهای سیاسی، اقتصادی عمل به اقتصاد مقاومتی است و باید آن را برای مردم تبیین کنیم و نباید مطلبی که ولی خدا و نائب امام دوازدهم مطرح می‌کند روی زمین بماند.»
بعضی دیگر فراتر از او فکر می‌کنند و حتی باور دارند طلاب در رونق اقتصادی جامعه و عمل به شعار اقتصاد مقاومتی نقش مهمی دارد و آنان می‌توانند مشاغل و تولیدهای فراموش‌شده را احیا کنند! محمد هادی شهاب، مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند پیش‌بینی کرده اگر طلاب وارد این ماجرا شوند ایران یکی از قدرت‌های بزرگ جهان می‌شود.
گلایه از قطع شدن شهریه‌ها
اما در مقابل کم نیستند حوزویانی‌ که بر خلاف هم لباسان خود، از وضعیت مالی حوزه‌ها انتقاد دارند. یکی از آنها «حسینعلی اکبرنیا» عضو کمیته امور رسانه حوزه‌های علمیه است که قطع شهریه طلاب را مانع اجرای برخی طرح‌ها از جمله طرح طرح هجرت می‌داند.
این روحانی هم به سبک هم‌لباسانش با استناد به تاکیدات علی‌خامنه‌ای مبنی بر طرح هجرت سخن می‌گفت. این عضو کمیته امور رسانه حوزه‌های علمیه، قطع شهریه را یکی از مهم‌ترین مانع هجرت طلاب از قم و استقرار آنها در مناطق روستایی دانست.
او نسبت به کمبود طلاب و روحانیون به دلیل قطع شهریه آنها هشدار داد. به گفته او کمبود مبلغان دینی در مناطق مختلف کشور زیبنده نظام اسلامی نیست و امیدوارم مسئولان حوزوی و تبلیغی برای حل این مشکلات چاره اندیشی کنند.
زمزمه‌های انتقاد از وضعیت حوزه‌های علمیه در هفته‌های گذشته بیش از پیش شنیده می‌شود. از جمله گروهی از حوزویان استان لرستان اخیرن در دیدار با مدیر کل تبلیغ حوزه‌های علمیه خواهران کشور با تاکید بر لزوم  تخصیص بودجه بیشتر برای برگزاری طرح‌های مختلف عنوان کردند که «تغذیه فکری طلاب برای تبلیغ»، ساماندهی طلاب دانش آموخته و حفظ دانش آموختگان در «مسیر اهداف حوزه» طرح‌هایی است که نیاز به بودجه دارند.
انتقاد از کمبود بودجه و عقب افتادن طرح‌های حوزه درحالیست که هر سال  میلیاردها تومان بودجه به اضافه عواید ناشی از درآمدهای کلان صرف مخارج این نهادهای دینی می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر