۱۳۹۵ مرداد ۱۹, سه‌شنبه

روحانیت سوار بر مرکب تجدد، از بی‌ام‌دبلیو کروک تا دی‌جی پای منبر

روحانیت سوار بر مرکب تجدد، از بی‌ام‌دبلیو کروک تا دی‌جی پای منبر

روحانیت به سرعت در مسیر تجدد می‌تازد  استفاده از بهترین خودروهای بازار تا منبرهایی که با دی‌جی رونق می‌گیرد.
«محبت‌نیوز» – اگر روزگاری ساده‌زیستی برای روحانیت یک حُسن محسوب می‌شد و کم نبودند ملایان و آخوندهایی از جنس توده که خوراکشان همان وعده نان و پنیری بود که خلق‌الله می‌خوردند، امروز اوضاع تغییر کرده و مثل بسیاری دیگر از پدیده‌های اجتماعی ماهیت آنان نیز عوض شده است.
پیرترها یادشان است داستان ملانصرالدین و خرش که دار و ندارش همان بود، هر قدر ملا شهرت داشت مرکب او نیز هم.
در روزهای اخیر تصاویر
ی در شبکه‌های اجتماعی به خصوص تلگرام منتشر شده که یک (روحانی) آخوند جوان را نشان می‌دهد با ست آخوندی زرد در کنار یک خودرو بی‌ام‌دبلیو Z4 کروک که دست بر قضا خیلی شیک همچون ستارگان سینما با تلفن همراه خود مکالمه می‌کند و به سمت مرکب زیبایش در حرکت است که تعدادی از شهروندان تیزهوش این صحنه را با تلفن‌های همراهشان شکار می‌کنند و ماجرا رسانه‌ای می‌شود.
فارغ از اینکه این شیخ جوان با چه روحیه‌ای رنگ غیرمعمول زرد را برای ابای خود برگزیده و متفاوت از هم لباسانش شده و حتی اینکه این خودرو برای او بوده یا خیر اما بهانه خوبی برای پرداختن به موضوع تجدد بین روحانیون و شیوخ بلندپایه نظام گردید. تناقضی بزرگ بین آنچه از لزوم ساده‌زیستی برای مردم تبلیغ می‌شود و آنچه در عمل صورت می‌گیرد.
69661_393224374105548_2076300418_nیکی از مشخصه‌های بارز تغییر زندگی روحانیون از ساده‌زیستی به سمت تجدد مرکب آنهاست.
وقتی یک طلبه در بهترین شرایط موتوری قسطی برای خود دست و پا می‌کند، به طور حتم این پرسش در ذهن او ایجاد می‌شود که چگونه شیوخ بلندپایه نظام بر آخرین مدل‌های خودر و یا ضد گلوله سوار می‌شوند!
این درحالیست که در ماه‌های گذشته انتقاد به پایین بودن حقوق در حوزه‌های علمیه با واکنش انتقادی مدیران آن مواجه شد و در مصاحبه‌های مختلف از طلاب خواستند همچنان درپی زندگی ساده و بدور از مادیات باشند و به درسشان برسند !
اما از دیگر مظاهر حرکت روحانیت به سمت تجدد، استفاده آنها از جدیدترین تکنولوژی‌هاست.
از انواع و اقسام گوشی‌های تلفن همراه گرفته تا تبلت و لپ‌تاپ‌های مدرن. استفاده از این قبیل لوازم الکترونیکی انتقادهایی را هم در پی داشت. تا آنجا که حتی رواج آنها در جامعه را فراهم شدن بستر بی‌غیرتی و فحشا معرفی کردند.
اما تجدد به منبرها هم رسیده، استفاده از تجهیزات دی‌جی برای پر شور و حال کردن مجالس از دیگر نشانه‌های تجدد در دستگاه روحانیت است.
به این ماجرا باید حضور پررنگ‌تر شبکه‌های ماهواره‌ای با مدیریت روحانیون یا سرمایه‌گذاری نهادهای مذهبی را افزود که از طریق امواج ماهواره صدای خود را به گوش مخاطبانشان می‌رسانند.
کم نیستند سایت‌هایی که به صورت آنلاین امکان زیارت را به مومنین از اماکن زیارتی از جمله مسجد جمکران و حرم امام هشتم شیعیان و نجف و کربلا فراهم می‌کنند.
نتیجه آن شده که امروز با روحانیون جوانی برخورد می‌کنیم آنها هم سودای سن خویش دارند.
شاید همین هم باعث شده تا این روزها آخوندهای جوان هم وقتی تصمیم ازدواج می‌گیرند، هم چفیه بر دوش خود بیندازند ولایی باشند و هم ماشین آخرین سیستم گُل بزنند و مدرن دامادی کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر