مسجد مریم در فوریه گذشته افتتاح شد، اما این نخستین بار بود که در این مسجد نماز جماعت و با صدای اذان یک زن خوانده میشود.
به گزارش«محبت نیوز» ظاهرن نو آوری در اسلام به جزئی جدایی ناپذیر از این دین برای بقا و دوامش بدل گشته است، در همین زمینه روزنامه “گاردین” روز شنبه در مطلبی نوشت: «اینبار نماز جمعه کاملن متفاوت بود، به صورتیکه خارج از نمازخانه یک زن درحال شیردادن به نوزاد خود بود و یک زن دیگر در حال آرایش .. اما ناگهان اذان با صدای یک زن به گوش رسید.»
گاردین این نماز جمعۀ کپنهاگ را تاریخی توصیف کرد و نوشت: «این نخستین بار بود که در این شهر و همچنین کشورهای اسکاندیناوی یک زن امام جماعت می شود.»
- بیشتر بخوانید: مسجدی با موذن و امام جماعت زن در آمریکا خبرساز شد
به نوشتۀ گاردین، بیش از ۶۰ زن در مسجد موسوم به “مریم” این نماز را اقامه کردند. این مسجد بالای یک رستوران فست فود در پایتخت دانمارک قرار دارد و “افراد داوطلب” تا آخرین ساعات پنجشنبه شب برای تجهیز و مراسم افتتاح این مسجد مشغول بودند.
“شرین خانکان” یکی از ۴ زنی است که در دانمارک امام جماعت مسجد هستند. اما شهرت او تنها به این دلیل نیست. شرین خانکان اولین مسجد با مدیریت زنان را در کپنهاگ پایهگذاری کرده است. او در گفتوگو با خبرگزاریها از این اقدام به عنوان یک “پروژه فمینیستی” نام برده است.
این مسجد “مسجد مریم” نام دارد. ورود به مسجد مریم البته برای مردان نیز آزاد است اما جمعه شبها فقط به زنان اختصاص دارد.
این مسجد “مسجد مریم” نام دارد. ورود به مسجد مریم البته برای مردان نیز آزاد است اما جمعه شبها فقط به زنان اختصاص دارد.
“شرین خنکان” در نخستین نماز جماعت زنانه، اذان گفت و به مناسبت افتتاح مسجد مذکور سخنرانی کرد، و زنی به نام “صالحه ماری فتاح” هم خطبه جمعه را خواند.
وی در توضیح افتتاح مسجد زنان میگوید چون خود او همیشه در مساجد کپنهاگ احساس “غریبگی” میکرده به فکر ساخت مسجدی جدید افتاده است. این مسجد به گفته او قرار است فاصلههای موجود بین اسلام سنتی و اسلام معاصر را از بین ببرد تا بتواند پذیرای جوانان بیشتری باشد.
او در انتقاد از مساجد دیگر شهر کپنهاگ میگوید: «بسیاری از ائمه جماعت به تفکری سنتی تعلق دارند که هیچ جایی برای فرهنگی که در آن زندگی میکنیم در نظر نمیگیرند.»
خنکان توضیح میدهد: «این ائمه تنها به تضاد میان مفاهیم مسلمان بودن و جوان بودن در دانمارک دامن میزنند.» او اعتقاد دارد که “میتوان به چندین فرهنگ و تاثیرات فرهنگی مختلف عشق ورزید و افتخار کرد” بیآنکه نیازی به پس زدن یکی از آنها به نفع دیگری باشد.
از زمان افتتاح این مسجد، ۵ مراسم عقد در آنجا برگزار شده است که البته مسجد شروط خاصی را برای عقد مطرح کرده است: ممنوع بودن چند همسری، حق طلاق زن، باطل شدن ازدواج در صورت خشونت روحی یا جسمی، حق مساوی زن و مرد درخصوص کودکان درصورت طلاق.
- بیشتر بخوانید: امام جماعت زن در دانمارک +عکس
شرین خنکان به روزنامه گاردین گفت: یکی از اهداف مسجد، به چالش کشیدن مردان در “نهادهای دینی” است.
وی با این ادعا که “مردان نهادهای دینی اسلامی را تحت کنترل دارند” توضیح داد: “یکی از اهداف مسجد به چالش کشیدن تفسیرهای مردانه از قرآن است.”
وی با این ادعا که “مردان نهادهای دینی اسلامی را تحت کنترل دارند” توضیح داد: “یکی از اهداف مسجد به چالش کشیدن تفسیرهای مردانه از قرآن است.”
پدر خنکان از پناهجویان سوری است که پس از آغاز بحران و جنگ علیه این کشور، به دانمارک رفت.مادر خنکان نیز دانمارکی و مسیحی است.
- بیشتر بخوانید:حیرت مسلمانان از نماز جماعت مختلط به امامت زن ! + عکس
البته طبق نوشتۀ گاردین، خنکان پس از فارغ التحصیلی در دمشق، در سال ۲۰۰۰ به کپنهاگ بازگشته بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر