۱۳۹۴ مهر ۲۱, سه‌شنبه

"آزمایش موشکی ایران احتمالا ناقض قطعنامه سازمان ملل است"

"آزمایش موشکی ایران احتمالا ناقض قطعنامه سازمان ملل است"

یک مقام آمریکایی گفته است آزمایش موشکی ایران که روز یکشنبه انجام شد احتمالا نقض قطعنامه سازمان ملل است که فعالیت ایران در زمینه موشک‌های بالستیک را ممنوع کرده است. او البته تایید کرد که این آزمایش نقض توافق هسته‌ای نیست.
آمریکا می‌گوید آزمایش موشکی روز یک‌شنبه ایران "احتمالا" نقض قطعنامه سازمان ملل محسوب می‌شود. یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشد٬ دوشنبه (۱۲ اکتبر/ ۲۰ مهر) به شبکه خبری "سی‌ان‌ان" گفت که آزمایش موشکی ایران می‌تواند نقض قطعنامه ۱۹۲۹ سازمان ملل باشد که تصریح کرده ایران نمی‌تواند در فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیک درگیر شود.
این مقام آمریکایی تاکید کرد که در هر صورت آزمایش انجام‌شده نقض توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی که در ماه ژوئیه بعد از سال‌ها مذاکره به نتیجه رسید نیست. اما قطعنامه اخیرا تصویب‌شده‌ی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران٬ قطعنامه ۲۲۳۱ که برای اجرای توافق هسته‌ای صادر شده است٬ فعالیت‌های مربوط به آن‌دسته از موشک‌های بالستیک را که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای دارند ممنوع کرده است. با این‌همه این قطعنامه هنوز لازم‌الاجرا نشده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز یکشنبه (۱۹ مهر/ ۱۱ اکتبر) به نقل از حسین دهقان، وزیر دفاع ایران٬ از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک دوربرد "عماد" خبر داده بود.
وزیر دفاع طراحی، ساخت و آزمایش موفقیت‌آمیز موشک عماد را "جهشی فناورانه و عملیاتی در حوزه راهبردی" برشمرد و افزود: «برای افزایش قدرت دفاعی و توان موشکی خود از هیچ‌کس اجازه نمی‌گیریم و برنامه‌های دفاعی خود را به ‌ویژه در حوزه موشکی با قاطعیت دنبال می‌کنیم که موشک عماد یکی از مصادیق برجسته آن محسوب می‌شود.» وزیر دفاع ایران روشن نکرد که آزمایش این موشک کجا و در چه زمانی انجام شده است.
"موشک‌های بالستیک ایران با قابلیت استفاده اتمی طراحی نشده‌اند"
مرضیه افخم٬ سخنگوی وزارت امور خارجه ایران٬ روز دوشنبه٬ در گفت‌وگو با خبرگزاری داخلی فارس که نزدیک به سپاه پاسداران است٬ گفت: «آزمایش موشکی ایران به هیچ وجه نقض برجام نیست و در برجام هیچ اشاره‌ای به توان دفاعی ایران و از جمله بحث موشک نشده و ارتباط آزمایش موشکی ایران با برجام کاملا نادرست و شبهه افکنی است.»
او همچنین با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گفت: «قطعنامه ۲۲۳۱ موشک‌هایی را که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند مد نظر دارد که موشک‌های بالستیک ایران اصولا با این هدف طراحی نشده و بنابراین خارج از حیطه یا صلاحیت قطعنامه شورای امنیت و پیوست‌های آن قرار دارند.»
ایران پیش از این نسبت به تصویب بندی در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که درباره فعالیت‌های موشکی ایران است ابراز ناخشنودی کرده و آن را "مداخله آمیز" خوانده بود. رسول سنایی‌راد رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران یکی از مقامات رده بالای نظامی ایران بود که به طور شفاف اعلام کرد "دسترسی ایران به موشک‌های بالستیک قابل چانه‌زنی نیست."
در همین حال روز دوشنبه تصمیم روسیه مبنی بر رفع منع تحویل موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران نیز انتقاداتی را برانگیخت. روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که ارسال موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران را که به دلیل تحریم‌های سازمان ملل متوقف کرده بود از سر خواهد گرفت و دیگر نیازی به منع تحویل موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران وجود ندارد. آمریکا و اسرائيل فورا از این تصمیم روسیه ابراز نگرانی کردند و اسرائيل آن را "نتیجه مستقیم" تفاهم هسته‌ای میان جامعه جهانی و جمهوری اسلامی دانسته است.
اس ۳۰۰ موشک زمین به هوای دوربرد در تمامی ارتفاع‌هاست که توانایی پیگیری همزمان ۱۰۰ هدف و درگیری با ۱۲ هدف را دارد. این موشک‌ ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شد اما بعدا توانایی رهگیری موشک‌های بالستیک نیز به آن افزوده شد.
قدرت‌های غربی همواره ایران را به تلاش برای تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای متهم کرده‌اند و برای واداشتن رهبران جمهوری اسلامی به تغییر رفتار در قبال نگرانی‌های جامعه جهانی٬ پس از اعمال تحریم‌های گسترده‌ علیه تهران در نهایت و در نتیجه مذاکراتی طولانی به توافق هسته‌ای دست یافتند که هدف از آن محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است. ایران همواره با رد اتهامات گفته است برنامه هسته‌ای این کشور هیچ گاه اهداف نظامی نداشته و تنها مقاصد صلح‌آمیز را دنبال کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر