۱۳۹۴ مهر ۲۸, سه‌شنبه

بهای نفت ۴ درصد سقوط کرد؛ ایران برای 'بازگشت' به بازار آماده می‌شود

بهای نفت ۴ درصد سقوط کرد؛ ایران برای 'بازگشت' به بازار آماده می‌شود

همزمان با اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به بازار نفت، قیمت نفت خام برنت روز دوشنبه در بازار نیویورک با چهار درصد کاهش به بشکه‌ای ۴۸ دلار و ۶۱ سنت رسید.
 
پیشتر سقوط پنج درصدی بهای گازوییل، کاهش رشد اقتصادی چین، و احتمال بازگشت نفت ایران به بازار جهانی، باعث کاهش قیمت نفت شده بود.
 
خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان در وال استریت گزارش می‌دهد که بالا بودن قدرت دلار و پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا در بازار بورس، بر پیچیدگی بازار نفت افزوده است.
 
هفته قبل، و برای چهارمین هفته متوالی، موجودی نفت خام ذخیره شده در آمریکا به سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید.
کاهش رشد اقتصادی چین که به پایین‌ترین حد در شش سال اخیر رسیده است از جمله دلایل سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی محسوب می‌شود.
بازگشت ایران به بازار
همچنین روز دوشنبه، رکن الدین جوادی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران ابراز امیدواری کرد که با اجرای توافق برجام تا پایان سال جاری میلادی، در نخستین هفته لغو تحریم‌های بین‌المللی، تولید نفت ایران ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران گفته است کشورش برای بازگشت به بازار از دیگران اجازه نمی‌گیردبه گفته آقای جوادی، لغو عملی تحریم‌ها حدود دو ماه به طول می‌انجامد و مشتریان ایران برای این میزان افزایش تولید، "غالبا مشتریان سنتی از آسیا و اروپا هستند."
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران همچنین پیش‌بینی کرد که بهای هر بشکه نفت تا پایان سال ۲۰۱۶ به رقمی میان ۷۰ تا ۸۰ دلار برسد.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران نیز با ابراز امیدواری درباره بازگشت تدریجی این کشور به بازار نفت گفته است که تهران برای افزایش تولید خود نیازی به اجازه گرفتن از دیگران ندارد.
تحریم‌های بین‌المللی علیه فعالیت‌های اتمی ایران باعث شد که میزان درآمد نفتی تهران به کمتر از نصف کاهش یابد.
پیش از دور آخر تحریم‌ها در سال ۲۰۱۲، صادرات نفت ایران دو و نیم میلیون بشکه در روز بود اما این میزان به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافت.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفته است که تهران قصد دارد ماه آینده با رونمایی از قراردادهای تازه نفتی، میزان تولید خود را به حدود پنج میلیون بشکه در روز برساند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر