«مشکلات جنسی عامل ۲۰ تا ۷۰ درصد طلاقها در ایران»
معاون دفتر سلامت وزارت بهداشت میگوید مشکلات جنسی مهمترین علت طلاق در ایران است. از چند سال پیش در گزارشهای رسمی نیز ناآگاهی و اختلال در روابط جنسی یکی از عوامل اصلی طلاق معرفی میشود.
محمد اسلامی، معاون دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با استناد به بررسیهای مختلف، سهم مشکلات جنسی در فروپاشی روابط زناشویی را ۲۰ تا ۷۰ درصد اعلام کرد.
وزارت بهداشت با توجه به روند رو به افزایش طلاق و کاهش ازدواج در یک دهه گذشته برنامههایی در دستور کار دارد که یکی از آنها راهاندازی کلینیکهای مشاوره جنسی با همکاری ۱۲ دانشگاه در سراسر کشور است.
محمداسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت وزارت بهداشت روز گذشته (۹ شهریور) ابراز امیدواری کرد راهاندازی این کلینیکها از مهرماه امسال اجرایی شود و تعداد آنها در سالهای آینده افزایش یابد.
معاون دفتر سلامت روز سهشنبه، ۱۰ شهریور به خبرگزاری "تسنیم" گفت: «در برخی مواقع زوجهایی که از زمان ازدواجشان مدت بیشتری گذشته است، بیشتر برای دریافت خدمات مشاوره به کلینیکهای جنسی مراجعه میکنند.»
بیشتر بخوانید: نگرانی مسئولان از تحول جامعه ایران در رابطه با ازدواج و طلاق
مشکل جنسی عامل هزاران طلاق
بنابر این گزارش، اسلامی درباره نقش نارضایتی جنسی در طلاق میگوید اگر سهم حداقلی ۲۰ درصدی را هم در نظر بگیریم از مجموع طلاقهای سال گذشته حدود ۳۳ هزار زوج بهدلیل مشکلات جنسی از هم جدا شدند.
مقامهای مسئول، مراکز مشاوره و کارشناسان درباره علتهای طلاق در ایران دیدگاههای مختلفی دارند و آمار گوناگونی ارائه میکنند.
مدیر دفتر سلامت وزارت بهداشت درباره آمار مشکلات جنسی در جامعه ایران گفت: «واقعیت این است که یکی از جاهایی که میشود این سؤالها را از آنها پرسید، دادگاههای خانواده است، که زیر نظر قوه قضاییه کار میکنند، و همچنین افرادی که در زمینه مشاوره مباحث جنسی فعالیت میکنند.»
افزون بر این در جمهوری اسلامی سخن گفتن از روابط و مشکلات جنسی بهویژه در میان خانوادههای سنتی تابو محسوب میشود.
شاید یکی از علتهای آشکارتر شدن نقش این مشکلات در اختلالها و تنشهایی که به جدایی منجر میشود، تشکیل خانواده از سوی نسل جوان و تحصیلکرده باشد که درباره چنین مسائلی به نسبت بازتر از پیشینیان حرف میزند.
بیشتر بخوانید: هشدار درباره افزایش طلاق و کاهش فرزندآوری در ایران
سهم مشکلات جنسی در آمار گوناگون
از سوی دیگر طلاق در میان زوجهای جوان رو به افزایش است و نارضایتی جنسی در میان این گروه نیز چنان رواج دارد که مسئولان دولتی نیز از چند سال پیش از آن صحبت میکنند.
مجید امیدی، مدیر كل فرهنگی وقت سازمان ملی جوانان چند سال پیش اعلام کرد که پنجاه درصد از طلاقهای ثبت شده در سال ۸۸ مربوط به زوجهایی هستند که زندگی مشترکشان کمتر از پنج سال بوده است.
به گزارش سایت خبری "آفتاب"، امیدی فروردین ۸۹ با بیان اینکه سهم مشکلات جنسی در طلاق ۶۰ درصد است گفته بود: «اینكه مسائل جنسی ۶۰ درصد یا بالاتر در برخی از طلاقها سهیم هستند باید فصلبندی شود و میتوان با ایجاد فضای آموزشی بخشی از مشكلات را در این زمینه حل كرد.»
نسرین تهرانی، مدیر مرکز سلامت خانواده اسفند ماه همان سال نقش مشکلات مرتبط با مسائل جنسی در افزایش طلاق را بسیار بیشتر از آمار رسمی برآورد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس تهرانی گفته است: «براساس آمارهای رسمی پژوهشها نشان میدهند ۵۰ درصد علت طلاق مشكلات جنسی است اما بر اساس آمارهای این پژوهشكده بالای ۷۸ درصد علت طلاق به مسائل جنسی مربوط میشود.»
بیشتر بخوانید: ۱۲درصد زنان مطلقه ایران زیر ۲۰ سالاند
کنگره خانواده و سلامت جنسی
بدون وجود آمار و اطلاعات دقیق از اختلال در روابط جنسی میان زوجها یافتن راهکار موثر برای کاهش این معضل، ساده به نظر نمیرسد.
غیبت آموزشهای علمی مسائل جنسی در کتابهای آموزشی و غلبه رویکرد مردسالارانه مذهبی بر روابط جنسی کار را دشوارتر میکند.
قوانین متاثر از آموزههای مذهبی در دادگاههای خانواده نیز معضلی دیگر است. در این دادگاهها درخواست طلاق از سوی زنان به دلیل مشکلات و نارضایتی جنسی پذیرفته نمیشود.
با این همه ابعاد مشکلات جنسی در جامعه چنان گسترده شده که از سال ۸۲ کنگرهای زیر عنوان "خانواده و سلامت جنسی" در تهران برگزار میشود.
این کنگره توسط انجمن علمی سلامت خانواده و با همکاری اداره کل سلامت شهرداری، شماری از دانشگاهها و وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش سازماندهی میشود و ششمین دوره آن دی ماه امسال خواهد بود.
محمدباقر صابری، دبیر علمی کنگره ششم بیستم خرداد به خبرگزاری ایسنا گفت: «نیاز مبرم به خدمات پیشگیرانه و همچنین خدمات بهداشتی و درمانی در حیطه مشکلات جنسی بر اهل فن پوشیده نیست. با این حال آنگونه که انتظار میرود شاهد تحرک نظام سلامت و دانشگاهها در این زمینه نیستیم. غفلت از این موضوع مهم کمترین آسیبش از هم پاشیدگی خانواده، ایدز، اعتیاد و خشونت میتواند باشد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر