براساس گزارش های منتشرشده طی ۲۵ سال گذشته بیش از ۳ هزار نفر در جریان حوادث حج جان باخته اند.
به گزارش «محبت نیوز»،روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی با اشاره به بکارگیری دستگاه های رایانه ای پیچیده کنترل جمعیت از سوی مقامات سعودی در ایام حج، فاش کرد که راه های ورودی به پل جمرات که حادثه مرگبار روز پنجشنبه در آن رخ داد، تحت پوشش کامل این سیستم پیشرفته نیستند.
این روزنامه نوشت: مقامات سعودی با استفاده از این سیستم پیچیده آماری رایانه ای می توانسته اند مانع از بروز حادثه مرگبار در منطقه رمی جمرات شوند.
به نقل از خبرگزاری ایرنا، دیلی تلگراف نوشت: درحالی که متخصصان ایمنی می گوید هنوز خیلی زود است که بتوان دلایل حادثه روز پنجشنبه را مشخص ساخت، اما این حادثه احتمالن سووالاتی را در مورد نحوه مدیریت جمعیت عظیم مسلمانان که هرساله برای برگزاری مراسم حج به عربستان سعودی می آیند، ایجاد خواهد کرد.
روزنامه دیلی تلگراف نوشت: این حادثه خونین در خیابان شماره ۲۰۴ که یکی از دو محل اصلی ورودی از منا به طرف جمرات است، رخ داده است.
دیلی تلگراف افزود: این حادثه در حالی رخ می دهد که به دنبال آخرین حادثه مرگبار در مراسم حج در سال ۲۰۰۶ میلادی که در جریان آن ۳۴۶ نفر کشته شدند، شرکت انگلیسی ‘کراود ویژون ‘ مسوولیت راه اندازی یک سیستم رایانه ای پیشرفته به منظور کنترل جمعیت در این منطقه بر عهده داشته است.
– در همین زمینه : عربستان ۲۸ تن از عاملان “منا” را گردن میزند + ویدیو
به نوشته این روزنامه، مقامات سعودی با توجه به نصب نرم افزارهای تجزیه وتحلیل آماری و پیچیده جمعیت که متصل به اتاق کنترل مرکزی است می توانسته اند که آخرین وضعیت مربوط به تردد جمعیت در محل را با دقت بسیار زیاد پیش بینی کرده و مانع از بروز اتفاقات این چنینی شوند.
دیلی تلگراف، افزود: اما این شرکت انگلیسی در همین حال گفته است که تجهیزات آن نمی توانند ورودی ها به منطقه جمرات را تحت پوشش قرار دهند.
دیلی تلگراف، افزود: اما این شرکت انگلیسی در همین حال گفته است که تجهیزات آن نمی توانند ورودی ها به منطقه جمرات را تحت پوشش قرار دهند.
این روزنامه افزود:’ فیونا استرنس’ مؤسس شرکت’کراود ویژون’ به دیلی تلگراف گفت: شرکت ما به صورت فعال درگیر در رویدادهای مرتبط با حج بوده و دولت عربستان سعودی نیز سرمایه گذاری قابل توجهی در این رابطه کرده است.
‘فیونا استرنس’ در همین حال به دیلی تلگراف گفته است: ‘اما این تجهیزات و منابع عمدتن در اطراف پل جمرات که حوادث قبلی در آنجا رخ داده و نه در منطقه ای که حادثه روز پنجشنبه در آنجا روی داد، بکار گرفته شده اند.
دیلی تلگراف افزود: وی درهمین حال از اظهارنظر در این مورد چرا این فناوری در سطح وسیع تری در مناطق ورودی به پل جمرات به کار گرفته نشده است خودداری کرد اما گفت: هنوز زود است که در مورد علت دقیق این حادثه اظهارنظر کرد.
این روزنامه نوشت: به دنبال حادثه سال ۲۰۰۶ میلادی اقدامات ایمنی به منظور جلوگیری از بروز حوادث در مراسم حج به شکل وسیعی از سوی دولت عربستان سعودی صورت گرفت و به همین دلیل نیز در ۹ سال گذشته حادثه کمی در این مراسم به وقوع پیوسته است.
دیلی تلگراف افزود: حادثه روز پنجشنبه در حالی صورت می گیرد که در کمتر از دو هفته پیش نیز براثر سقوط یک بالابر در نزدیکی محل مسجدالحرام در مکه، بیش از یک صد نفر کشته شدند.
دیلی تلگراف افزود: تلخ ترین حادثه در ایام حج مربوط به جولای سال ۱۹۹۰ میلادی است که براثر فشار جمعیت هنگام عبور از یک تونل در نزدیکی اماکن مقدس مکه یک هزار و ۴۲۶ نفر جان باختند و از آن زمان تاکنون ۹ حادثه دیگر رخ داده است.
دیلی تلگراف افزود: تلخ ترین حادثه در ایام حج مربوط به جولای سال ۱۹۹۰ میلادی است که براثر فشار جمعیت هنگام عبور از یک تونل در نزدیکی اماکن مقدس مکه یک هزار و ۴۲۶ نفر جان باختند و از آن زمان تاکنون ۹ حادثه دیگر رخ داده است.
این روزنامه نوشت: براساس گزارش های منتشرشده طی ۲۵ سال گذشته بیش از ۳ هزار نفر در جریان حوادث حج جان باخته اند.
در حادثه مرگبار که صبح روز ۵ شنبه در اثر ازدحام جمعیت در رمی جمرات در منا رخ داد تاکنون ۱۲۰۰ نفر از زائران کشته و حدود ۱۵۰۰ نفر مجروح شدند که در این میان ۹۵ کشته و۱۵۰ مجروح از هم وطنان ایرانی هستند. این درحالی که است که مقامات غیر سعودی رقم جان باختگان را ۸۰۰ نفر و مصدومان را۱۰۰۰ نفر اعلام کردند.
روزنامه دیلی تلگراف نوشت: به گفته هیئت حج انگلیس سالانه بیش از ۲۵ هزار انگلیسی برای برگزاری مراسم حج به عربستان سعودی می روند و تاکنون گزارشی از کشته و یا زخمی شدن آنها در حادثه امروز (پنجشنبه ) رمی جمرات منتشرنشده است.
براساس گزارش های منتشرشده این مرگبارترین حادثه صورت گرفته در عربستان سعودی در ایام حج طی ۲۵ سال گذشته بشمار می آید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر