۱۳۹۴ شهریور ۱۲, پنجشنبه

تازه ترین تخمین از شمار درختان جهان:‌ ۳ تریلیون


تازه ترین تخمین از شمار درختان جهان:‌ ۳ تریلیون

 
براساس تازه ترین ارزیابی علمی توسط یک دانشگاه معتبر در آمریکا، در حال حاضر کمی بیش از سه تریلیون - سه هزار میلیارد - درخت در کره زمین وجود دارد.
 
این رقم هشت بار بزرگتر از بهترین تخمین قبلی است که در آن شمار درختار زمین حداکثر ۴۰۰ میلیارد رقم زده شده بود.
تخمین تازه را توماس کروتر و همکارانش از دانشگاه ییل آمریکا تهیه کرده اند، که حاصل ترکیب مجموعه ای از داده های جمع آوری شده در زمین با عکس های ماهواره ای است.
 
این تیم به نشریه علمی نیچر گفت که مجموع تازه به معنی وجود بیش از ۴۲۰ درخت در ازای هر یک انسان است.
این رقم اصلاح شده اکنون مبنای طیف وسیعی از کاربردهای پژوهشی را تشکیل خواهد داد - از مطالعات درباره زیستگاه حیوانات و گیاهان برای یافتن تنوع زیستی گرفته، تا مدل های تازه آب و هوایی؛ البته به این دلیل که درختان نقشی مهم در زدودن دی اکسید کربن از اتمسفر بازی می کنند.
 
اما دکتر کروتر اخطار داد که کشف بالاتر بودن شمار درختان به خودی خود چیزی را عوض نمی کند.
او به برنامه "علم در عمل" رادیو بی بی سی گفت: "اینطور نیست که ما کلی درخت تازه کشف کرده باشیم... بنابراین رقم منتشر شده ما خبر خوبی برای جهان نیست یا خبر بدی برای جهان نیست."
 
او افزود:‌ "ما وضعیت سیستم جنگل های جهان را به ارقامی که برای مردم قابل درک است و دانشمندان می توانند از آن استفاده کنند توصیف کرده ایم، ارقامی که فعالان محیط زیست و سیاست گذاران می توانند درک و استفاده کنند."
 
کلید تخمین تازه استفاده از داده های دقیق زمینی است. این تیم اطلاعات مربوط به تراکم درختان از ۴۰۰ هزار قطعه جنگل در اطراف جهان را جمع آوری کرد.
این شامل بسیاری از اطلاعات موجود در مورد جنگل های ملی و مجموعه ای از مطالعات علمی تایید شده است که افراد عملا رفته و شمار درختان را در قطعات نمونه در انواع جنگل ها شمارش کرده اند.
 
این به دکتر کروتر و گروه او امکان داد مدلی بهتر برای تعبیر آنچه در تصاویر ماهواره ای می بینند بسازند. عکس های ماهواره ای در نشان دادن ابعاد جنگل ها ابزار خیلی مفیدی هستند اما در آشکار کردن شمار درختان موثر نیستند.
 
دانشمندان می گویند از تقریبا ۳ تریلیون و ۴۰ میلیارد درخت، ۱.۳۹ تریلیون در نواحی استوایی و زیراستوایی هستند، ۰.۶۱ تریلیون در نواحی معتدل و ۰.۷۴ تریلیون در جنگل های شمالی - نوار بزرگ درختان سوزنی که پایین تر از قطب شمال زمین را دور می زند - قرار دارند.
آنها می گویند که در واقع بیشترین تراکم در جنگل های شمالی دیده می شود.
 
آنچه این مطالعه به خوبی روشن می کند نفوذ انسان در شمار درختان زمین است. این تیم تخمین می زند که بشر سالانه ۱.۵ میلیارد درخت را قطع می کند، و در عوض شاید سالانه حدود ۵ میلیارد درخت تازه کاشته شود.
 
دکتر هنری گلیک نویسنده اصلی این گزارش گفت: "میزان خالص نابودی، حدود یک سوم درصد (۰.۳۳ درصد) شمار کنونی درختان در سراسر جهان است."
 
او گفت:‌ "این کسر غیرقابل اعتنایی به نظر نمی رسد و احتمالا باید دلیل کافی در اختیارمان بگذارد تا به تاثیر واقعی نابودی جنگل ها در تغییر اکوسیستم های زمین پی ببریم."
 
"و با توجه به رشد جمعیت انسان، در جاهایی که نابودی درختان اغلب به تولید چوب و تبدیل زمین برای زراعت مرتبط است، ممکن است شاهد بالاتر رفتن این رقم نابودی هم باشیم."
 
مقایسه ای با تخمین هایی که از جنگل های کهن وجود دارد نشان می دهد که انسان ممکن است از زمان عصر یخ، یعنی حدود ۱۱ هزار سال قبل، تقریبا سه تریلیون درخت را نابود کرده باشد.
 
دکتر کروتر به بی بی سی نیوز گفت:‌ "اروپا زمانی تقریبا به طور کامل پوشیده از یک جنگل عظیم بود و حالا تقریبا کاملا پوشیده از مزارع و علفزارهاست. انسان کنترل کامل تراکم درختی را در دست دارد."
 
دکتر ناتالی پتورلی از انجمن جانورشناسی لندن گفت که بعید است این مطالعه آخرین تلاش برای برآورد شمار درختان جهان باشد.
او به مرکز رسانه ای علوم بریتانیا گفت:‌ "شاید مهم باشد اذعان کنیم که این اولین تخمین های تولید شده توسط دکتر کروتر و همکارانش از داده هایی استخراج شده که عمدتا در اروپا و آمریکای شمالی جمع آوری شده است، و اطلاعات خیلی کمی از آن در حوضه کنگو، چینِ، استرالیا یا هند جمع آوری شده است."
دکتر مارتین لوکاچ از دانشگاه ردینگ می گوید هنوز مطمئن نیست به رقم دقیق نزدیک شده باشیم.
او گفت:‌ "تخمین قبلی از شمار درختان در جهان ۴۰۰ میلیارد بود. تخمین جدید سه هزار میلیارد است. در این مطالعه حاشیه خطا زیاد است بنابراین شمار واقعی می تواند بین این دو باشد - یا شاید حتی ده بار بزرگتر."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر