۱۳۹۴ مهر ۸, چهارشنبه

آیت‌الله خامنه‎‌ای خواستار حضور ایران در عربستان برای بررسی واقعه منا شد

آیت‌الله خامنه‎‌ای خواستار حضور ایران در عربستان برای بررسی واقعه منا شد

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران از اقدامات عربستان سعودی در ارتباط با وقایع منجر به کشتار حاجیان در روز عید قربان انتقاد کرده و گفته "از دنیای اسلام و از کشور ما باید بروند علت را بررسی کنند."
 
آیت الله خامنه ای امروز هشتم مهرماه (۳۰ سپتامبر) برای شرکت در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه‌های افسری ارتش در شهر بندری نوشهر در شمال ایران و در "دانشکده علوم دریایی امام خمینی" حاضر شده است.
 
رهبر ایران گفته دولت عربستان در انتقال اجساد جان باختگان "به وظایف خود عمل نمی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز تاکنون با خویشتنداری و ادب اسلامی، حرمت برادری را در دنیای اسلام نگه داشته است، اما این را بدانند که اندک بی احترامی به دهها هزار نفر از حجاج ایرانی در مکه و مدینه و عمل نکردن به وظایف برای انتقال ابدان مطهر، عکس العمل سخت و خشن ایران را در پی خواهد داشت."
او گفته "دست ایران، برتر از خیلی ها است و امکانات بیشتری هم دارد و اگر بخواهد در مقابل عناصر اذیت کننده و موذی عکس العمل نشان دهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود و در هیچ صحنه هماوردی، حریف نخواهند شد."
 
رهبر ایران می گوید "جمهوری اسلامی ایران اهل ظلم نیست اما ظلم و ستم هیچکس را نیز قبول نمی کند، بنابراین حقوق هیچیک از انسان ها و ملتها اعم از مسلمان و غیر مسلمان دست درازی نمی کند، اما اگر کسی بخواهد به حق ملت و کشور ایران دست درازی کند، با او برخورد محکمی خواهد شد و به لطف خدا توانایی این برخورد نیز وجود دارد."
 
آقای خامنه‌ای به واقعه روز عید قربان در صحرای منای عربستان سعودی اشاره کرده و گفته "جاهلی‌های امروز دوران، عید ما را با حوادث خونین منا عزا کردند." رهبر ایران گفته "هنوز تعداد دقیق جان باختگان ایرانی در این حادثه مشخص نیست و احتمال افزایش آمار به صدها نفر دیگر وجود دارد و این حادثه، واقعا مصیبت بزرگی برای ملت ایران است."
 
شهروندان ایرانی با ۲۳۹ کشته و ۲۴۱ مفقود در راس فهرست قربانیان حادثه منا هستند.
 
آیت الله خامنه ای گفته "ما فعلا درباره علت این حادثه، قضاوت پیش از موعد نمی کنیم اما معتقدیم دولت عربستان به وظایف خود در قبال مجروحان حادثه منا عمل نکرده است و آنان را با حالتی مستأصل و تشنه رها کرد."
 
گفته های امروز رهبر ایران درباره واقعه روز عید قربان دومین اظهارات او در این باره است. او سه روز پیش از رهبران عربستان سعودی خواسته بود که "مسئولیت خود را بپذیرند و از امت اسلامی و خانواده‌های داغدار عذرخواهی کنند."

«قایق ایرانی حامل سلاح نزدیک مرز یمن توقیف شد»

«قایق ایرانی حامل سلاح نزدیک مرز یمن توقیف شد»

نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان از توقیف یک قایق ایرانی خبر دادند که ظاهرا برای شبه‌نظامیان مخالف دولت یمن جنگ‌افزار حمل می‌کرده است. جمهوری اسلامی به آموزش و تجهیز شورشیان یمن متهم می‌شود.
تصویری که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از قایق توقیف شده منتشر کرده است
تصویری که "خبرگزاری رسمی عربستان سعودی" از قایق توقیف شده منتشر کرده است
ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی که علیه شورشیان یمن می‌جنگد چهارشنبه، هشتم مهرماه با انتشار بیانیه‌ای جمهوری اسلامی را به تلاش برای تجهیز شبه‌نظامیان حوثی متهم کرد.
خبرگزاری رویترز از دبی و خبرگزاری فرانسه از ریاض به نقل از این بیانیه گزارش داده‌اند، نیروهای ائتلاف شنبه این هفته قایقی را توقیف کرده‌اند که حامل سلاح به مقصد یمن بوده است.
مطابق این بیانیه اسناد به دست آمده در این قایق که ۱۴ سرنشین ایرانی داشته نشان می‌دهد که مالک آن یک شرکت دولتی ایران است.
اتهام جدید علیه ایران
به گزارش خبرگزاری فرانسه قایق یادشده در دریای عمان و نزدیکی مرز یمن توقیف شده و حامل یک موشک‌انداز و مقداری تجهیزات جنگی بوده است.
حوثی‌ها از شیعیان زیدی یمن هستند که علیه عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور و حامیانش مبارزه می‌کنند. جمهوری اسلامی از شورشیان یمنی آشکارا حمایت می‌کند اما تجهیز و آموزش آنها را همواره تکذیب کرده است.
تصویری که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از قایق توقیف شده منتشر کرده است
تصویری که "خبرگزاری رسمی عربستان سعودی" از قایق توقیف شده منتشر کرده است
از سال گذشته که نیروهای ائتلاف سرکوب شورشیان یمن را آغاز کردند روابط تهران و ریاض از گذشته تیره‌تر شد. پس از کشته شدن شمار زیادی از زائران مراسم حج در منا مناقشه ایران و عربستان شدت گرفته است.
پس از سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل و ابراز آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح در یمن و سوریه، وزیر خارجه عربستان به شدت از او انتقاد کرد.
عادل الجبیر در گفت‌وگو با شبکه‌ی تلویزیونی "العربیه" ایران را متهم کرد که "شریک کودتای حوثی‌ها در یمن" و "عامل اصلی ویرانی سوریه" است.
کمک به یمن با حقوق کارمندان
همزمان با اعلام خبر بازداشت قایق ایرانی حامل سلاح، رئیس جمهور یمن در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد به نبرد با شورشیان ادامه خواهد داد "تا یمن به دست ایران نیفتد".
عبدربه منصور هادی ، روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در نیویورک جمهوری اسلامی را کشوری خواند که "می‌خواهد شاهد ویرانی یمن باشد".
ایران تاکنون واکنشی به خبر توقیف قایق حامل سلاح نشان نداده اما انتظار می‌رود مانند موارد مشابه در سال‌های گذشته این خبر را تکذیب کند.
هفته گذشته وب‌سایت "اقتصادنیوز" با انتشار تصویر فیش حقوقی یکی از کارمندان دولت نوشت، برخی از کارمندان آموزش و پرورش پس از دریافت فیش حقوقی شهریورماه خود متوجه شدند که از حقوق هر کدام از آنها بدون اطلاع قبلی دو هزار تومان بابت "کمک به مردم یمن" کم شده است.
تصویری که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از قایق توقیف شده منتشر کرده است
تصویری که "خبرگزاری رسمی عربستان سعودی" از قایق توقیف شده منتشر کرده است
شبه‌نظامیان حوثی به همراه نظامیان هوادار علی عبدالله صالح، رئیس جمهور برکنارشده‌ی یمن، در یک سال گذشته کنترل بخش‌های بزرگی از این کشور را در اختیار گرفتند و نیروهای ائتلاف تلاش می‌کنند آنها را عقب برانند.
درگیری‌های خونین در یمن تا کنون هزاران قربانی گرفته و بنابر گزارش‌ها بیش از ۸۰ درصد از شهروندان این کشور را با خطر قحطی روبرو کرده است.
احضار کاردار، تهدید خامنه‌ای
همزمان با این تحولات، کاردار عربستان سعودی در ایران روز چهارشنبه، برای چهارمین بار در ارتباط با فاجعه منا به وزارت خارجه احضار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه، علی چگینی، مدیر کنسولی این وزارت‌خانه در دیدار با کاردار عربستان خواستار فراهم کردن هر چه سریع‌تر امکانات شناسایی قربانیان، انتقال جسد کشته‌شدگان ایرانی به کشور و پیگیری وضعیت مفقودان و مجروحان شد.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای نیز در مراسمی در دانشگاه علوم دریایی بوشهر از این که عربستان در انتقال جسد قربانیان ایرانی "به وظایف خود عمل نمی‌کند" انتقاد کرد.
خامنه‌ای با بیان این که جمهوری اسلامی تاکنون خویشتنداری کرده به عربستان هشدار داد: «این را بدانند که اندک بی‌احترامی به دهها هزار نفر از حجاج ایرانی در مکه و مدینه و عمل نکردن به وظایف برای انتقال ابدان مطهر، عکس‌العمل سخت و خشن ایران را در پی خواهد داشت.»

انتقاد برخی کشورهای مسلمان از عربستان در پی فاجعه منا

انتقاد برخی کشورهای مسلمان از عربستان در پی فاجعه منا

مقامات اندونزی، پاکستان، هند و نیجریه در کنار ایران از عربستان انتقاد کردند که امکان دسترسی کامل به اجساد کشتگان فاجعه منا و انجام اقدامات لازم برای احراز هویت کشتگان را فراهم نمی‌کند. بر سر شمار قربانیان نیز مناقشه است.
مقامات اندونزی روز سه‌شنبه (۲۹ سپتامبر/۷ مهر) از مسئولان عربستان سعودی انتقاد کردند که در بررسی و رسیدگی به فاجعه‌ی منا "به کندی" عمل می‌کنند و هماهنگی لازم را برای مدیریت این فاجعه ندارند.
به جز مقامات اندونزی که پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان جهان است، مقامات هند و پاکستان نیز در همین روز از دولت عربستان انتقاد کردند که این فاجعه‌ی انسانی را به شیوه‌ا‌ی ناهماهنگ و ناکارآمد مدیریت می‌کند.
مقامات اندونزی و پاکستان می‌گویند دیپلمات‌های آن‌ها در عربستان بعد از ساعت‌ها معطلی توانستند به اجساد برای بررسی هویت شهروندان خود دسترسی پیدا کنند و این دسترسی نیز محدود بوده است.
مقامات ایران نیز در روزهای گذشته انتقاد مشابه‌ای را علیه عربستان مطرح کرده و دولت عربستان را به "کارشکنی" در دسترسی به اجساد متهم کردند.
امیرحسین ضیائی، رئیس جمعیت هلال‌ احمر ایران که درحال حاضر برای رسیدگی به مجروحین ایرانی به عربستان رفته است، در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، انتقاد کرد که مقامات عربستان "با کارشکنی" رفتار کرده و اجازه‌ی امدادرسانی کارآمد را نمی‌دهند.
سعید محمد اقبال، یکی از مقامات وزارت امور خارجه اندونزی، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که مقامات سعودی به آن‌ها اجازه‌ی دسترسی به اثر انگشت زائران در بدو ورود به کشور را نداده‌اند. او با تاکید بر این‌که دسترسی به اثر انگشت در احراز هویت اجساد نقشی کلیدی دارد، از عدم همکاری سازنده‌ی مقامات عربستان شکایت کرد.
لقمان حکیم سیف‌الدین، وزیر امور مذهبی اندونزی نیز با انتشار بیانیه‌ای از دولت عربستان انتقاد کرد که به مقامات اندونزی اجازه‌ی بازدید از بیمارستان‌ها و دسترسی به اجساد را نمی‌دهد.
عربستان سعودی روز سه‌شنبه اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان در مراسم حج به ۱۱۰۰ نفر رسیده است. وزارت کشور عربستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تصاویر اجساد ۱۱۰۰ نفر به دیپلمات‌های کشورهای مختلف برای شناسایی هویت اجساد تحویل داده شده است.
ژنرال منصور الترکی، سخنگوی وزارت کشور عربستان، تاکید کرد که این ۱۱۰۰ نفر مجموع کشته‌شدگان در مراسم حج امسال، و از جمله همه‌ی افرادی را که به دلایل طبیعی یا در حادثه سقوط جرثقیل جان دادند، شامل می‌شود.
عربستان کماکان می‌گوید که آمار رسمی کشته‌شدگان فاجعه‌ی منا ۷۶۹ نفر است. این در حالی است که برخی دیپلمات‌های کشورهای مسلمان می‌گویند شمار کشته‌شدگان فاجعه‌ی منا بیش از این رقم است.
یک دیپلمات نیجریه‌ای که از کانتینر اجساد بازدید کرده است به رسانه‌ها گفت که به‌نظر او شمار اجساد بیشتر بود. این دیپلمات تخمین زده که بیش از هزار نفر در این حادثه کشته شده‌اند.
دیپلمات‌های اندونزیایی و پاکستانی نیز می‌گویند به آن‌ها تصاویر اجساد دست‌کم هزار و نود تن نشان داده شده است.
وزارت بهداشت عربستان سعودی تاکنون چند بار با صدور بیانیه تاکید کرده که این وزارت‌خانه "تنها مرجع رسمی" برای اعلام آمار کشته‌شدگان است.
مقامات ایران نیز دولت عربستان را متهم می‌کنند که آمار واقعی کشته‌شدگان را اعلام نمی‌کند. برخی رسانه‌های داخلی ایران از جمله خبرگزاری "ایسنا" مدعی‌اند که شمار کشته‌شدگان فاجعه منا بیش از ۴هزار نفر است. رسانه‌های بین‌المللی چنین رقمی را تایید نمی‌کنند.
فاجعه‌ی منا در مراسم حج جنگ لفظی میان مقامات ایران و عربستان را در روزهای گذشته شدت بخشیده است.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، اعلام کرد که ایران از عربستان به دلیل ناکارآمدی در مدیریت بحران شکایت خواهد کرد. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان نیز در انتقاداتی تند گفت که ایران "آخرین کشوری است" که می‌تواند درباره‌ی برگزاری حج یا دموکراسی سخن بگوید.

هشدار خامنه‌ای به عربستان: عکس‌العمل ما خشن و سخت خواهد بود

هشدار خامنه‌ای به عربستان: عکس‌العمل ما خشن و سخت خواهد بود

آیت‌الله علی خامنه‌ای در مراسم اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایرانآیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه هشتم مهرماه در واکنشی تند به حادثه منا در عربستان، تهدید کرد که اگر قرار باشد ایران عکس‌العملی نشان دهد، این عکس‌العمل خشن و سخت خواهد بود.‌
 
حادثه منا چنان‌چه ریاض اعلام کرده به مرگ حدود ۸۰۰ زائر در شهر مکه منجر شده که دست‌کم ۲۳۹ نفر از این قربانیان ایرانی هستند. ۲۴۱ زائر ایرانی نیز همچنان مفقود هستند که مقامات ایران این آمار را شاهدی برای بیشتر بودن تعداد قربانیان حادثه تا حدود هزار و پانصد نفر می‌دانند.
 
آقای خامنه‌ای که پیش از این خواستار آن شده بود حکومت عربستان سعودی مسئولیت این حادثه را برعهده بگیرد، روز چهارشنبه در مراسم اعطای سردوشی به دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش، بار دیگر ریاض را به قصور در انجام مسئولیت‌های خود در قبال قربانیان حادثه منا و انتقال اجساد آنان به ایران متهم کرد و گفت: «مسئولان عربستان به وظایف خودشان عمل نمی‌کنند و مواردی هم عکس آن عمل می‌کنند و موذی‌گری می‌کنند.»
 
مسئله انتقال پیکر قربانیان مناسک حج امسال به ایران، یکی از عوامل تشدید تنش‌ها میان تهران و ریاض است. پیش از این گزارش‌هایی درباره تصمیم ریاض مبنی بر دفن این قربانیان در خاک عربستان منتشر شده بود که دولت ایران به آن واکنش منفی نشان داد.
در عین حال نام برخی چهره‌های منسوب به حکومت ایران در میان مفقودان دیده می‌شود از جمله غنضفر رکن‌آبادی، سفیر سابق ایران در لبنان و علی‌اصغر فولادگر، رئیس دفتر مطالعات راهبردی سپاه که مقامات جمهوری اسلامی نسبت به سرنوشت آنان حساسیت ویژه‌ای دارند.
 
آیت‌الله خامنه‌ای با هشدار به عربستان درباره این مسئله اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران تاکنون از خود خویشتن‌داری نشان داده و رعایت ادب اسلامی و حرمت برادری در دنیای اسلام را کرده است اما این را بدانند که دست ایران، برتر از خیلی‌ها است و امکانات بیشتری هم دارد و اگر بخواهد در مقابل عناصر اذیت کننده و موذی عکس‌العمل نشان دهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود و در هیچ صحنه هماوردی، حریف نخواهند شد.»
 
پیش از این دولت ایران با نام بردن از عربستان به عنوان «کشور متخاصم» اعلام کرده بود که ایران از این کشور شکایت می‌کند. ریاض اما در نقطه مقابل، تهران را متهم می‌کند که دنبال استفاده سیاسی از حادثه منا است. این میان برخی مقامات ایران از جمله دادستان کل کشور بحث «عمدی بودن» حادثه را مطرح کرده‌اند. اما آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید که ایران فعلا در این مورد قضاوت نمی‌کند.
 
وی اظهار داشت: «ما فعلاً درباره علت این حادثه، قضاوت پیش از موعد نمی‌کنیم اما معتقدیم دولت عربستان به وظایف خود در قبال مجروحان حادثه منا عمل نکرده است و آنان را با حالتی مستأصل و تشنه رها کرد.»
 
آقای خامنه‌ای در نهایت خواستار تشکیل یک «کمیته حقیقت‌یاب با حضور کشورهای اسلامی از جمله ایران» برای بررسی ابعاد حادثه شد. این در حالی است که ریاض درخواست تهران برای ملاقات میان وزرای خارجه دو کشور به همین منظور را رد کرده است.

بیانیه اعتراضی در مجلس علیه دست دادن با "کثیف‌ترین عنصر عالم"

بیانیه اعتراضی در مجلس علیه دست دادن با "کثیف‌ترین عنصر عالم"

یک نماینده مجلس ایران رئیس جمهور آمریکا را "کثیف‌ترین عنصر عالم" خواند و گفت، در اعتراض به دست دادن ظریف با اوباما بیانیه‌ای امضاء شده است. چند طلبه نیز در اعتراض به این مسئله با خانواده‌های‌شان مقابل مجلس چادر زده‌اند.
دست دادن وزیر خارجه ایران با رئیس جمهور آمریکا در یکی از راهروهای مقر سازمان ملل متحد خشم اصول‌گرایان تندرو را برانگیخته و به واکنش‌هایی در داخل و بیرون از مجلس شورای اسلامی انجامیده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا چند نفر که "دانشجو یا طلبه" معرفی شده‌اند و برای اعتراض به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) جلوی مجلس تجمع کرده‌اند، دست دادن ظریف و اوباما را به موضوع‌های مورد اعتراض خود اضافه کرده‌اند.
در تصویری که این خبرگزاری روز چهارشنبه (۸ مهر/ ۳۰ سپتامبر) منتشر کرد روی یکی از چادرهای معترضان پلاکارد دست‌نوشته‌ای با این مضمون به چشم می‌خورد: «ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم.»
خطای نابخشودنی
به گزارش خبرگزاری مهر در ابتدای نشست علنی روز چهارشنبه مجلس، بهرام بیرانوند نماینده بروجرد "بدون اجازه از هیئت رئیسه و با صدای بلند" به دست دادن ظریف و اوباما اعتراض کرد و پس از آن عده‌ای شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.
علیرضا زاکانی، رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام به سایت خبری "تسنیم"، وابسته به سپاه پاسداران، گفت: «دست دادن آقای ظریف با اوباما مصداق بارزی از زمینه‌سازی عامدانه یا جاهلانه برای نفوذ سیاسی دشمن در شرایط پسابرجام و خطایی نابخشودنی است و مایه تأسف است».
پیشتر مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه گفته بود، دوشنبه (۶ مهر) پس از پایان سخنرانی حسن روحانی، رئیس‌جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، "وزیر خارجه ایران در حال خروج از سالن مجمع عمومی بود که به‌طور اتفاقی با باراک اوباما، رئیس جمهور و جان کری وزیر خارجه آمریکا، روبرو شد و با یکدیگر سلام و احوالپرسی کردند و دست دادند."
«نظام دست نداده»
زاکانی در واکنش به اتفاقی خواندن این برخورد گفته است: «این ادعا اولا در عرف بین‌الملل پذیرفتنی نیست و معمولاً چنین کارهایی با هماهنگی‌های دلالان سیاسی پشت پرده صورت می‌گیرد. ثانیاً "دیپلماسی اتفاقی" خود وهن همان دولتی است که با شعار تدبیر رأی مردم را کسب کرده و مدعی صداقت با مردم است».
خبرگزاری فارس، از دیگر رسانه‌های سپاه پاسداران ظهر چهارشنبه به نقل از مجتبی رحماندوست، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گزارش داد که نمایندگان در حال امضای بیانیه‌ای در اعتراض به دست دادن ظریف و اوباما هستند.
رحماندوست گفت: «ذهنیت عمومی مجلس این اقدام وزیر امور خارجه را محکوم می‌کند و ارزش‌مداران عالم باید بدانند که ایران هیچگاه با آمریکا دست نمی‌دهد و این دست دادن به معنای دست دادن ایران با آمریکا نیست».
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید این دست دادن "از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران" انجام نشده و مردم از دست دادن به "کثیف‌ترین عنصر عالم به نام اوباما" خشنود نیستند.
۲۳ ماه مذاکره مستقیم با آمریکا
دست دادن وزیر خارجه با رئیس جمهور آمریکا در مطبوعات ایران نیز بازتاب گسترده‌ای داشته و به تیتر نخست برخی از روزنامه‌ها تبدیل شده است.
روزنامه "وطن امروز" که مدیریت آن را حامی سابق محمود احمدی‌نژاد، مهرداد بذرپاش بر عهده دارد با چاپ کاریکاتوری از ظریف اقدام او را "دیپلماسی هپروتی" خوانده است. این روزنامه سلام و احوال‌پرسی اوباما و ظریف را بخشی از برنامه دولت حسن روحانی برای "شکل‌گیری یک زیرساخت ارتباط با آمریکا" عنوان کرد.
برخی از روزنامه‌های نزدیک به دولت نیز در صفحه نخست خود به دست دادن ظریف و اوباما پرداخته‌اند. روزنامه "آرمان" این رویداد را "دیدار اتفاقی اما تاریخی" خوانده است.
در حالی که روزنامه "بهار" در تائید رفتار ظریف دست دادن او با اوباما را "دیدار عزتمندانه" عنوان کرده، شماری از اصول‌گرایان تندروی مجلس به رئیس جمهور تذکر داده‌اند و قصد دارند وزیر خارجه را استیضاح کنند.
دو سال پیش گفت‌وگوی کوتاه تلفنی روحانی با اوباما که نخستین تماس علنی مقام‌های ارشد دو کشور پس از انقلاب ۵۷ بود جنجال فراوانی برانگیخت، اما ۲۳ ماه مذاکره مستقیم دو کشور را در پی داشت.

فرانسه: دستگیری زنی که برای داعش عروس اروپایی می فرستاد

فرانسه: دستگیری زنی که برای داعش عروس اروپایی می فرستاد

پلیس فرانسه زنی را بازداشت کرد که تلاش می کرد دختران فرانسوی را به سفر به عراق و سوریه و ازدواج با اعضای داعش متقاعد کند.
 
به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، این زن 21 ساله با نام اصلی "مایوا" و معروف به "ام زهرا"  برای قانع کردن دختران به ازدواج با اعضای گروه مسلح داعش از روش های متعددی استفاده می کرد.
 
ام زهرا در  سال 2014 بعد از پذیرش افکار داعش به سوریه سفر کرد و به عضویت این گروه درآمد. او بعد از آن تلاش کرد تا نظر دختران فرانسوی را به ازدواج با اعضای داعش جلب کند و در این راه از تجربه های خود در سوریه برای آنان سخن گفت.
 
وی با نشان دادن عکس های خود در سوریه در حالی که اسلحه کلاشنیکوف در دست داشت، وضعیت زندگی در این کشور را برای دختران اروپایی توضیح می داد.
 
مایوا برای رساندن عروس ها به دامادهای داعشی در سوریه با افرادی در داخل ترکیه هماهنگ می کرد تا عبور دختران فرانسوی به راحتی صورت گیرد اما در آخرین سفرش به محض پیاده شدن از هواپیما در فرودگاه فرانسه، توسط پلیس این کشور بازداشت شد.
مسوولین امنیتی فرانسه از مدت ها قبل فعالیت های وی را زیر نظر گرفته بودند.
 
مایوا در حین بازجویی با اعتراف به اینکه در صحنه های بریدن سر در سوریه حضور داشته است به مسوولین امنیتی فرانسه گفت: بعد از پشیمانی از همکاری با داعش و کنار گذاشتن لقب ام زهرا تصمیم گرفت به فرانسه بازگردد.
 
تحقیقات پلیس نشان داد که مایوا پیش از این به دو دختر فرانسوی گفته بود که اگر اجازه ورود به سوریه را پیدا نکردید اقدامات خرابکارانه ای را در خاک فرانسه انجام دهید.
 
بارها دخترانی از کشورهای اروپایی برای پیوستن به داعش و ازدواج با اعضای این گروه مسلح، از کشورهای خود فرار کرده و از راه ترکیه به عراق و سوریه رفته اند.
 
گروه مسلح "دولت اسلامی" معروف به داعش هم اکنون نیمی از خاک سوریه و یک سوم خاک عراق را در دست دارد. همچنین شمار زیادی از اتباع کشورهای اروپایی در صف جنگجویان داعش قرار دارند.

راه‌کارهای اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات مجلس دهم

راه‌کارهای اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات مجلس دهم

اصلاح‌طلبان تلاش می‌کنند اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را از آن خود کنند. ارائه یک فهرست مشترک، استفاده از چهره‌های کم‌حاشیه و تفاهم با نهادهایی چون شورای نگهبان از ابزارهای رسیدن به این هدف عنوان می‌شود.
جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومت جمهوری اسلامی در عمل از انتخابات مجلس هفتم به بعد از رقابت‌های سیاسی حذف شد و میدان را به گروه‌هایی واگذار کرد که در مجموعه اصول‌گرایان تعریف می‌شوند.
انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ و پیروزی حسن روحانی در این انتخابات، اصلاح‌طلبان را برای بازگشت به صحنه سیاسی امیدوارتر کرده است.
حسن روحانی با حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، و محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، به پیروزی رسید و در نخستین سخنرانی خود پس از انتخابات از این دو تشکر کرد.
شکاف میان اصلاح‌طلبان و حاکمیت
محمدرضا عارف نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان در انتخابات سال ۹۲ بود که به توصیه شورای مشورتی اصلاحات چهار روز پیش از رأی‌گیری انصراف داد.
عارف در بیانیه‌ای علت انصراف خود را صلاح ندانستن ادامه حضورش در رقابت‌ها از سوی محمد خاتمی عنوان کرد که محوریت شورای مشورتی اصلاح‌طلبان را بر عهده دارد.
پس از انتخابات جنجال برانگیز سال ۸۸ اصلاح‌طلبان به براندازی و "رویارویی با نظام" متهم می‌شوند که معنای صریح آن هرگونه مخالفت و انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای است.
شورای نگهبان یکی از مهم‌ترین علت‌های رد صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس را "عدم التزام عملی به ولایت فقیه" عنوان می‌کند.
حمایت‌های بی‌دریغ خامنه‌ای از احمدی‌نژاد و تایید سلامت انتخابات سال ۸۸ از سوی او، در برابر پافشاری بخشی از اصلاح‌طلبان بر تقلب و "کودتای انتخاباتی" میان این جناح و حاکمیت شکاف ایجاد کرد.
جلوگیری از "جمع شدن بساط اصلاحات"
تحریم انتخابات مجلس نهم توسط شماری از تشکل‌های اصلاح‌طلب و ادامه‌ی زیر سوال بردن سلامت انتخابات شکاف‌ها را عمیق‌تر کرد.
محمد خاتمی در انتخابات سال ۹۰ مجلس در یکی از حوزه‌ها در دماوند حاضر شد و بر خلاف صحبت‌های قبلی خود و موضع‌گیری بسیاری از اصلاح‌طلبان در رأی‌گیری شرکت کرد.
خاتمی پیش از آن گفته بود: «اصلاح‌طلبان نمی‌توانند و نباید در انتخابات نامزد و فهرستی داشته باشند؛ البته این به معنای تحریم انتخابات نیست. دل‌بستگان به اصل انقلاب هیچ گاه انتخابات را تحریم نمی‌کنند.»
او و شمار دیگری از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان، آزادی زندانیان سیاسی، برداشته شدن حبس خانگی دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸ و تضمین سلامت انتخابات را شرط رفتن به پای صندوق‌های رأی اعلام کرده بودند.
رأی دادن خاتمی در دماوند با واکنش‌های فراوانی در میان موافقان و مخالفان او روبرو شد. علی خاتمی، برادر و رئیس دفتر رئیس جمهور پیشین، معتقد است که اگر او این کار را نمی‌کرد "بساط اصلاحات برای همیشه جمع می‌شد".
بازسازی رابطه با رهبری
اصول‌گرایان تندرو این اقدام خاتمی را ناکافی دانسته‌اند و معتقدند که او و دیگر کسانی که با نپذیرفتن نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ رویاروی نظر ولی فقیه ایستاده‌اند باید عذرخواهی و توبه کنند.
در این میان شماری از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلبان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که با رویارویی با خامنه‌ای نمی‌توان به سهم داشتن در قدرت سیاسی امید داشت.
عباس عبدی که در سال‌های نخست دهه ۱۳۸۰ نظریه خروج از حاکمیت را طرح کرد می‌گوید که رویدادهای سال ۸۸ به اخراج اصلاح‌طلبان از حاکمیت منجر شده است.
عبدی در ششم خرداد ۹۴ در گفت‌وگوی مفصلی با روزنامه "اعتماد" گفت: «اصلاح‌طلبان اگر فکر می‌کنند رفتاری که در سال ٨٨ شد عین اصلاح‌طلبی است باید آن را ادامه بدهند. اگر فهمیده‌اند که کار درستی نبوده باید رسما تکلیف‌شان را مشخص کنند.»
این دیدگاه را حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات سال ۸۸، صریح‌تر بیان کرده است. او در تاریخ سوم تیر ماه به "خبرآنلاین" گفت که مهم‌ترین استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان بازسازی رابطه‌شان با رهبری است.
دعوت خامنه‌ای از منتقدان نظام
از سوی دیگر عملکرد دولت مورد حمایت خامنه‌ای، به ویژه در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ که به تشدید تحریم‌ها، به انزوا کشیده شدن ایران و قرار گرفتن وضعیت اقتصادی در مرز ورشکستی انجامید ناکارآمدی حاکمیت یک‌دست اصول‌گرایان را آشکارتر کرد.
خامنه‌ای که اصلاح‌طلبان را به خاطر نپذیرفتن نظر او درباره نتایج انتخابات سال ۸۸ نمی‌بخشد، پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ از کسانی که به هر دلیلی "نخواهند از نظام اسلامی حمایت کنند" خواست به خاطر ایران هم که شده پای صندوق‌های رأی بروند.
این سخنان که تا آن زمان سابقه نداشت نشانه‌ی بحران مشروعیتی است که حکومت پس از سال ۸۸ با آن روبرو شده و اعتراف به شمار قابل توجه کسانی است که حامی نظام اسلامی نیستند.
شاید یکی از معضلات اصلاح‌طلبان نیز همین باشد که بخشی از معترضان سال ۸۸ کسانی بودند که به جمهوری اسلامی اعتقاد چندانی نداشتند و برای نخستین بار در شکل گسترده‌ای علیه رهبر آن شعار می‌دادند.
"رعایت دغدغه‌های نظام"
دست دراز کردن به سوی مخالفان نظام از سوی خامنه‌ای، در کنار سخت‌گیری با اصلاح‌طلبانی که بخشی از حکومت جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند کار را برای هر دو طرف دشوار کرده است.
ظاهرا رأی دادن خاتمی در انتخابات مجلس نهم و حضور منتقدان و معترضان سال ۸۸ در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری، برای بازگشت اصلاح‌طلبان به آغوش نظام کافی نبوده است.
خاتمی که در کشاندن مردم به پای صندوق‌های رأی در سال ۹۲ نقش مهمی بر عهده داشت ممنوع‌الخروج و ممنوع‌التصویر شد و سخنگوی قوه قضائیه، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، به‌صراحت اعلام کرد که با رسانه‌هایی که اخبار مربوط به او را منتشر کنند برخورد می‌شود.
حسین مرعشی درباره انتخابات مجلس دهم گفته است: «استراتژی ما حرکت فعال در انتخابات با رعایت دغدغه‌های نظام و رهبری است و همین‌طور ادامه رقابت‌های سیاسی حتی در محدودترین زمینی که نظام تعیین کند.»
او تاکید می‌کند که اصلاح‌طلبان با وجود محدودیت‌هایی که با آن روبرو هستند به اتکای تجربه سال ۹۲ با مشارکت گسترده در انتخابات "کمک خواهند کرد تا نظام بتواند از این مرحله عبور کند" و انتظار دارند "بعد از انتخابات ۹۴ دیگر کشور ۸۸ را فراموش کند".
استفاده از چهره‌های کم‌حاشیه
محمد خاتمی در ۲۶ خرداد سال گذشته در دیدار با اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب گفت: «ما اعتراض و انتقاد داریم اما اصل نظام را قبول داریم و نمی‌خواهیم آن اعتراض‌ها و انتقادها به اصل نظام لطمه بزند.»
او ابراز تاسف کرد که عده‌ای با تنگ‌نظری "نظام را در یک دیدگاه محدود خلاصه می‌کنند" و هر کسی که خلاف آن دیدگاه حرف بزند به "تضعیف نظام" متهم می‌شود.
محمدرضا عارف
به رغم این، شورای نگهبان کسانی را که همچنان از جنبش اعتراضی سال ۸۸ حمایت می‌کنند یا حاضر به پذیرش نتایج اعلام شده آن نیستند برانداز و ضد ولایت فقیه می‌داند و حاضر به تایید صلاحیت آنها در انتخابات مجلس نیست.
به این ترتیب، در کنار تلاش برای وحدت حداکثری، مهم‌ترین راه‌کار انتخاباتی اصلاح‌طلبان، از یک سو به میدان آوردن افرادی است که در حوادث سال ۸۸ فعال نبوده‌اند و از سوی دیگر چانه‌زنی با شورای نگهبان است از طریق چهره‌های میانه‌رو و کم حاشیه این جناح.
محمدرضا عارف، معاون اول دولت دوم خاتمی، یکی از این افراد است. او از بحث تقلب در انتخابات ۸۸ دفاع نکرده و معتقد است که در منش اصلاح‌طلبی و شخصیت‌هایی مانند خاتمی "رویارویی با نظام" هیچ‌گاه وجود نداشته است.
مذاکره با شورای نگهبان
عارف در اول مهرماه تاکید کرد که اصلاح‌طلبان می‌توانند "با هماهنگی و تفاهم با نهادهای تصمیم‌گیر در امر انتخابات مذاکره کنند و تجربه نشان داده است اینچنین مذاکرات به نتیجه‌های مثبت منجر می‌شود".
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدعلی نجفی، مشاور روحانی، نیز در ۲۴ شهریور گفته است: «نه تنها شخصیت‌هایی که تاکنون وارد مذاکره با شورای نگهبان شده‌اند، بلکه سایر شخصیت‌های اصلاح‌طلب به ویژه آنهایی که محبوبیت زیادی در بین مردم و اقشار مختلف جامعه دارند، باید گفت‌وگو و تعامل با شورای نگهبان را آغاز کنند تا ان‌شاءالله به شکل منصفانه‌ای صلاحیت‌ها مورد بررسی قرار بگیرد و حقی از فردی ضایع نشود.»
مرعشی با اشاره به جنبه دیگر استراتژی اصلاح‌طلبان تاکید می‌کند که چهره‌هایی که احتمال رد صلاحیت‌شان زیاد است داوطلب شرکت در انتخابات نمی‌شوند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران به "خبرآنلاین" گفت: «ما آنقدر ظرفیت در کشور از میان نیروهای مستقل و نیروهای جدید و نیروهای اجتماعی و فرهنگی می‌شناسیم و آنقدر راحت می‌توانیم از مسائل شخصی خودمان گذشت کنیم و به مسائل ملی فکر کنیم که اصلا این را محدودیت تلقی نمی‌کنیم. ما حتی در محدودترین زمین هم برنده انتخابات خواهیم بود.»

۱۳۹۴ مهر ۷, سه‌شنبه

دادگاه تاجیکستان حزب نهضت اسلامی را سازمان تروریستی اعلام کرد

دادگاه تاجیکستان حزب نهضت اسلامی را سازمان تروریستی اعلام کرد

دادگاه عالی تاجیکستان حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، از احزاب عمده مخالف در این کشور را سازمان تروریستی اعلام کرده است.
به گزارش «محبت نیوز» دادگاه عالی تاجیکستان حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، از احزاب عمده مخالف در این کشور را سازمان تروریستی اعلام کرده است.
به گفته  خبرگزاری بی بی سی، دادگاه عالی روز ۲۹ سپتامبر (هفتم مهر) پس از برسی کوتاه مدت درخواست دادستانی کل تاجیکستان مبنی بر بستن این حزب آن را شامل فهرست سازمان های ممنوع کرده است.
حکم دادگاه در باره ممنوعیت فعالیت حزب نهضت اسلامی تاجیکستان ساعاتی پس از اعلام بازداشت بزرگمهر یارف، وکیل مدافع این حزب توسط وزارت کشور صادر شد.
آقای یارف به تقلب و جعل اسناد متهم است.
در اوایل ماه سپتامبر سیزده تن از مقامات ارشد حزب نهضت اسلامی تاجیکستان به ظن “رهبری یک قیام مشکوک علیه دولت” توسط معاون سابق وزیر دفاع بازداشت شدند.
عبدالحلیم نظرزاده ۱۶ سپتامبر در یک عملیات نیروهای ویژه دولت کشته شد. مقامات می گویند او و همراهانش قصد سرنگون کردن دولت را داشته اند و برای رسیدن به اهداف خود به مراکز پلیس و انبار اسلحه حمله کرده اند.
دادگاه عالی تاجیکستان با حکم خود همچنین رسانه های مربوط به حزب نهضت اسلامی را ممنوع کرده است.
حزب نهضت اسلامی تاجیکستان و متحدانش پس از یک جنگ ۵ ساله بین سال های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۷ با دولت تاجیکستان توافقنامه صلح امضا کرد.
محی الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی که پس از مطرح شدن اتهامات علیه او در رسانه های دولتی کشور را ترک کرده و در تبعید خودخواسته در خارج به سر می برد، اتهامات علیه خود و حزبش را “بی پایه و دارای انگیزه سیاسی” خوانده است.

کلیسای بلغارستان: به پناهجویان مسلمان اجازه ورود ندهید

کلیسای بلغارستان: به پناهجویان مسلمان اجازه ورود ندهید

کلیسای ارتدکس بلغارستان که ۸۰ درصد از مردم این کشور پیرو آن هستند، از دولت این کشور خواست تا دیگر به پناهجویان مسلمان اجازه ورود ندهد.
به گزارش «محبت نیوز»، سینود مقدس، اسقف اعظم کلیسای بلغارستان برروی پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد: «ما به پناهجویان که تاکنون وارد این کشور شده‌اند، یاری می‌رسانیم اما دولت نباید در هیچ شرایطی به افراد بیشتری اجازه ورود بدهد.»
به گفته صدای آمریکا، وی تاکید کرد که ورود این پناهجویان «موجی است که همه ویژگی‌های یک تهاجم را دارد.»
بلغارستان که در مرکز منطقه بالکان واقع است، از گذرگاه‌های کلیدی پناهجویان است و طی هفته‌های گذشته با بیشترین موج پناهجویان سوری، افغان و عراقی روبرو بوده که از طریق یونان و بعد مقدونیه و صربستان قصد دارند خود را به اروپای غربی برسانند.
اسقف کلیسای ارتدوکس بلغارستان اعلام کرده که مشکل کشورهایی که پناهجویان از آنها می‌گریزند «باید در همان کشورها حل و فصل شود و مردم بلغارستان نباید با حذف خود، بهای آن را بپردازند.»
بوئیکو بوریسف، نخست وزیر محافظه‌کار این کشور نیز روز، جمعه با اعلام “نگرانی” نسبت به افزایش ورود موج پناهجویان در ماه‌های آینده گفته بود: «من می‌ترسم و مردم بلغارستان هم می‌ترسند، ما مسیحی هستیم و آنها مسلمان.»
جمعیت مسلمانان در بلغارستان اکنون حدود ۱۳ درصد از کل جمعیت این کشور است و اغلب آنها از مردم ترکیه هستند که در قرون ۱۴ تا ۱۹ میلادی وارد این کشور شده‌اند.
موج پناهجویان که قصد ورود به اروپا را دارند طی هفته‌های گذشته شدت گرفته است. وزارت کشور کروواسی روز، شنبه اعلام کرد که طی روز گذشته نزدیک به ١٠ هزار پناهجو از مرزهای این کشور گذشته و وارد آن شده‌اند.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرده که طی ١٠ روز گذشته نیز حدود ۶۵ هزار پناهجو که بخشی از آنها متعلق به کشورهای خاورمیانه هستند، وارد این کشور شده‌اند.
یک مقام سازمان ملل نیز دیروزاعلام کرد که روزانه حدود ٨ هزار پناهجو وارد اروپا می‌شوند وبه نظر می‌رسد این روند کاهش نیافته و متوقف هم نشود.

مصباح یزدی: بی حجاب ها مانند چهارپایان هستند !

مصباح یزدی: بی حجاب ها مانند چهارپایان هستند !

صف بندی مقامات دولتی بر سر مساله حجاب گسترده و گسترده تر می شود اما شهروندان ایران به ویژه بانوان همچنان در لایه های تحجر فکری باقیمانده اند.
مطلب دریافتی / بقلم مهرداد مقدسی
 «محبت نیوز»  –   نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، که در مراسم افتتاحیه دانشگاه مجازی علوم و معارف اسلامی سخن می گفت با ابراز نارضایتی از وضعیت حجاب و تکیه بر ایجاد بهداشت روانی برای جامعه در ایران گفت: “اکثر فعالیت‌های انسان برای تامین همین نیازها است. “
به گزارش انتخاب، مصباح که در مقام آیت الله، ریاست موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی را هم دارد و به گفته برخی مسولان در چگونگی اعطای بورسیه های تحصیلی به عزیزان ونورچشمی های وابسته به جمهوری اسلامی تاثیر گذاری عمده دارد با بیان این که ما در منطقه شاهد موجوداتی هستیم که از حیوان و دیو هم پست تر هستند، بی حجابی را یکی از پدیده های این تشابه انسان و چهارپایان اعلام کرد.
این مقام بلند پایه در ارکان دولتی و نزدیک به رهبری با اشاره به درماندگی تئوریسین های اسلامی در پاسخگویی به شبه هایی که در مسایل مطرح شده اسلامی در دهه اخیر بوجود آمده است همچنین گفت: اگر کسی اوضــــــاع اوایل انقلاب را با اکنون مقایسه کند مطمئنن با دیدن وضعیت بــد حجاب، گـــرانفروشی‌ها و دیگر موارد تعجب می‌کند. وی در ادامه عنوان کرد: بالاترین عامل این مشکلات ایجاد شده در جامعه اینترنت و گوشی‌های همراه هستند که در این سال‌ها آثار سوء بسیاری داشتند، اگر وضعیت به همان نسبتی که در ۳۰سال گذشته از انقلاب پیش رفته ادامه پیدا کند وضع فرهنگی ۱۰۰ سال آینده چه خواهد شد.
مصباح یزدی اضافه کرد: در کنارهجمه‌های اینترنتی رسانه هایی وجود دارند که دائمن علیه تشیع و اسلام شبهه پراکنی می‌کنند، در چنین شرایطی نخستین وظیفه انسان این است که خود را حفظ کند؛ گاهی شبهه‌ها به اندازه‌ای شیطانی و فنی مطرح می‌شوند که کمتر کسی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
این در حالی است که بر سر مساله حجاب و برخورد با پدیده بی حجابی بین مسئولین و مقامات و دست اندرکار دولتی، اختلاف نظر های چشمگیری بروز کرده است. به عنوان نمونه می توان به نوع برخورد پیشنهادی معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده اشاره کرد مولاوردی ضمن تاکید بر این که با قانونی کردن جریمه برای بد حجابی از شان و مرتبه محجوب بودن زنان کاسته می شود در تاریخ چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ گفت : ” شان حجاب را تا حد کمربند ایمنی پایین نیاورید”.
شهیندخت مولاوردی با اشاره به اینکه برای برخورد با بی حجابی نباید اقدامات‌ایجابی در دستور کار قرار گیرد در یک تقابل رودر رو با بسیجیان و عامران به معروف و ناهیان از منکر قرار گرفت.
او دراین راستا همچنین افزود: “هرگز نمی‌توان با توسل به شیوه جریمه و مجازات به نتیجه مورد نظر دست یافت”.
وی با تاکید بر لزوم بررسی‌های لازم درباره طرح صیانت از عفاف و حجاب افزود:‌این طرح هنوز به تصویب نرسیده و حتی اخیرن رییس مرکز پژوهش‌های مجلس هم نظر مخالف ارایه کرده و گفته است به اندازه کافی قانون در‌این باره وجود دارد.
بنابراین صف بندی مقامات دولتی بر سر مساله حجاب گسترده و گسترده تر می شود اما شهروندان ایران به ویژه بانوان همچنان در لایه های تحجر فکری باقیمانده از هزاران سال کوته اندیشی به سبب بیرون ماندن چند تار از موی خود مورد خشونت های فیزیکی، آزار، توهین و جریمه های سنگین مالی واقع می شوند.
این مشاور رییس جمهور دولت یازدهم با تاکید بر اهمیت درس گرفتن از تجربیات و عملکرد گذشته در‌این حوزه، افزود: نباید اشتباهات را تکرارکرد و سطح‌ این باور دینی را تا حد جریمه نبستن کمربند‌ایمنی پایین آورد زیرا به طور قطع پاسخ مناسب را دریافت نخواهیم کرد‌.
می توان چنین برداشت کرد که پرداختن به مساله بی حجابی با چنین پشتکار و پیگیری آن هم توسط نزدیک ترین اشخاص به بیت رهبری، همچنین هزینه کردن در سطوح بالای مالی توسط ارگان های نظامی چون سپاه و بسیج به جهت رویارویی با زنان به اصطلاح بد حجاب در جامعه، بیش از آن که پیاده کردن حکم اسلامی باشد به نوعی اعلان جنگ به زنان و بانوان ایران به منزله تابو شکنان و مبارزان با یک قانون پوسیده و رنگ باخته است تا به این وسیله مانع شکوفایی و بالندگی نیمی از شهروندان جامعه یعنی بانوان بشوند.

کتاب تسویه حساب با «محمد» منتشر شد

کتاب تسویه حساب با «محمد» منتشر شد

کتاب تازه‌ای توسط نویسنده و اسلام‌شناس مصری منتشر شده است. در این کتاب «محمد»  پیامبری نیست که از سوی خدا مبعوث شده باشد.
به گزارش «محبت نیوز»، در کتاب تسویه حساب با “محمد” حامد عبدالصمد به تروریست‌های اسلامگرای داعش و دیگر گروه‌های تکفیری اشاره می‌کند. می‌گوید آن‌ها نام محمد را بر پرچمشان نوشته‌اند، به نام محمد گردن می‌زنند، زنان و دختران جوان را به اسارت می‌برند و آن‌ها را به بردگی جنسی وامی‌دارند، در همان حال عده‌ای از «اسلام رحمانی» سخن می‌گویند و تکفیری‌ها و سلفی‌ها را به تفسیر نادرست از اسلام متهم می‌کنند و این ادعا را در میان می‌آورند که سخن قرآن چیز دیگری‌ست.
به گفته رادیو زمانه، حامد عبدالصمد اکنون در کتاب تازه‌اش می‌خواهد با پیامبر اسلام «تسویه حساب» ‌کند با این قصد که نشان دهد اسلام از یک سویه تکفیری هم برخوردار است.
این اسلام‌شناس مصری که پیش از این در آوریل سال گذشته کتاب «فاشیسم اسلامی» را منتشر کرده بود، می‌گوید: «این مدعا که داعش به آموزه‌های محمد پایبند نیست و این جریان تکفیری به دین اسلام ربطی ندارد، نه تنها گمراه‌کننده است، بلکه بسیار خطرناک هم هست. داعش کاری نکرده که محمد نکرده باشد. در زمان محمد هم دگراندیشان را به بردگی وامی‌داشتند و در جنگ‌ها اسرا را گردن می‌زدند. واقعیت این است که مسلمانان هرگز پیامبرشان را به چالش نکشیده‌اند، بلکه از او یک چهره اسطوره‌ای پرداخته‌اند. اکنون وقت تسویه حساب فرارسیده است.»
حامد عبدالصمد در سال ۱۹۷۲ متولد شد. پدر او امام جماعت مسجد سنی‌ها در حومه قاهره بود. او در قاهره به تحصیل زبان انگلیسی، فرانسه و ژاپنی پرداخت و در سال ۱۹۹۵ در شهر آوگسبورگ، در جنوب آلمان تحصیلاتش را در رشته علوم سیاسی ادامه داد.
حامد عبدالصمد، نویسنده و اسلام‌شناس مصری
عبدالصمد تا سال ۲۰۰۹ در دانشگاه مونیخ تدریس می‌کرد. او در ژوئیه ۲۰۱۳ به قاهره رفت و درباره رویکردهای فاشیستی «اخوان‌المسلمین» سخنرانی کرد. پس از این سخنرانی یکی از رهبران گروه جماعت اسلامی و سلفی‌ها او را کافر خواند و به مرگ تهدید کرد. از آن زمان تاکنون جان او همچنان در خطر است و پلیس آلمان از او محافظت می‌کند.
دو کتاب عبدالصمد با نام‌های «وداع من با آسمان، تولدی دوباره» و «زوال جهان اسلام، یک پیش‌بینی» توسط ب. بی‌نیاز (داریوش) از آلمانی به فارسی ترجمه شد‌ه‌ است. انتشارات پویا، فروغ و خاوران در خارج از ایران این کتاب‌ها را منتشر کرده‌اند.
حامد عبدالصمد می‌گوید: «من می‌خواهم آشوب به پا کنم. وقتش رسیده است که به محمد به چشم یک انسان بنگریم. پیامبر اسلام ۱۴۰۰ سال پیش درگذشت. اما او هرگز به درستی دفن نشد. او در تابوتش آرمیده و از درون تابوت بر جهان اسلام همچنان حکمفرمایی می‌کند. در این میان اما جهان تغییر کرده است.»
سخن حامد عبدالصمد تحریک‌آمیز است، اما تازه نیست. «محمدشناسی» متکی بر کتاب و سنت است. بر این مبنا چهره‌ای از محمد به عنوان یک شخصیت آسمانی ساخته و پرداخته شده. اما در همان حال گروهی از اسلام‌شناسان تلاش می‌کنند چهره‌ای کاملن انسانی و جایزالخطا از پیامبر ارائه دهند. حامد عبدالصمد به این گروه دوم تعلق دارد.
«تسویه حساب با محمد»، نوشته حامد عبدالصمد
قرآن که در سال ۶۳۲ میلادی، پس از مرگ محمد گرد آمد، از دو بخش تشکیل شده: آیات مکی و آیات مدنی. عبدالصمد برای مثال به آیه ۳۲ از سوره مائده و از آیات مکی اشاره می‌کند که می‌گوید هر کس یک انسان را از مرگ نجات دهد، مثل این است که بشریت را نجات داده و این آیه را با آیه قتل کافران در سوره توبه، یکی از آیات مدنی مقایسه می‌کند. او در کتاب «تسویه حساب با محمد» منشأ و دلیل آیات قرآنی با دو پیام متناقض را توضیح می‌دهد. به گمان او این تناقض‌ها به این دلیل شکل گرفت که محمد در مکه با پیام‌های امیدبخش و رحمانی پیروانی پیدا نکرد. پس به مدینه رفت و با گروه‌های جنگ‌طلب همدست شد، به غارتگری و جنگ و آدمکشی روی آورد و چنین بود که به ضرب شمشیر پایه‌های امپراطوری اسلامی را ساخت.
عبدالصمد می‌گوید: «هنگامی که آیات قرآن بشارت‌دهنده صلح و دوستی بودند، موفقیتی نصیب محمد نشد. این شمشیر بود که نخستین کامیابی‌ها را نصیب پیامبر اسلام کرد. این واقعیت صدر اسلام است و آن را نباید از نظر دور داشت.»
حامد عبدالصمد، به یک معنا تلاش می‌کند دریابد که چه اتفاقی برای پیامبر اسلام افتاد که او به یک شورشی رادیکال تبدیل شد. عبدالصمد می‌گوید: «من قصد ندارم آیات مکی و مدنی را با هم مقایسه کنم. بلکه تلاش کرده‌ام این آیات را در متن تاریخ صدر اسلام بررسی کنم. آیات صلح‌جویانه در مکه و آیات جنگ‌طلبانه در مدینه، اسلام رحمانی و اسلام تکفیری، هر دو یک اسلام‌اند. آن‌ها را نمی‌توان از هم تفکیک کرد و دو اسلام ساخت و پرداخت. محمد هم به عنوان یک شخصیت در متن تاریخ صدر اسلام قابل بررسی‌ست. او یک شخصیت تاریخی‌ست که دیگر معاصر زمان ما نیست.»
این سخنان ممکن است جسورانه باشد. اما این پرسش در میان می‌آید که آیا بهتر نیست به جای تقدس‌زدایی از پیامبر اسلام و تحریک مسلمانان، مدارا پیشه کنیم و بر جنبه‌های رحمانی و بشردوستانه قرآن تأکید کنیم؟
عبدالصمد پاسخ می‌دهد: «نه، به هیچ‌وجه، اتفاقن مسلمانان صلح‌جو را هم باید با تاریخ صدر اسلام و با شخصیت متناقض محمد درگیر کرد. آن‌ها باید دریابند که قرآن یک متن تاریخی و محمد هم یک شخصیت تاریخی‌ست. تأکید بر جنبه‌های رحمانی قرآن مشکلی را از میان برنمی‌دارد. او که به آیات رحمانی قرآن استناد می‌کند که بشارت‌دهنده صلح باشد، نباید تعجب کند اگر دیگری برای جنگ‌افروزی و غارتگری به آیات تکفیری قرآن استناد کند.»
شاید بتوان گفت کتاب وی یک کتاب مناقشه‌انگیز دیگر است برای سکولار کردن دین اسلام. عبدالصمد در پی دگرگونی ماهوی اسلام از یک دین سیاسی به یک دین شخصی مبتنی بر سنت روشنگری در غرب است.
«تسویه حساب با محمد» در ادامه «فاشیسم اسلامی» نوشته شده. عبدالصمد در کتاب پیشین‌اش هم برای اسلام یک سویه عرفانی و یک سویه قضایی و سیاسی قائل شده بود. او بر این نظر است سویه قضایی و سیاسی اسلام رویکردهای فاشیستی دارد. به باور او وقتی یک اسلام‌گرا وارد عرصه سیاست می‌شود هدفی ندارد جز اینکه نخست حاکمیت اسلام را به جامعه تحمیل کند و سپس بر جهان مسلط شود.

انفجار ۲۱ خانه مسیحیان به دست دولت اسلامی

انفجار ۲۱ خانه مسیحیان به دست دولت اسلامی

گروه اسلامگرای داعش، ۲۱ خانه مربوط به مسیحیان و شبک را در شهر قرقوش در دشت نینوا منفجر کرد.
به گزارش «محبت نیوز» مسؤول اطلاع رسانی در حزب دموکرات کردستان عراق در موصل، اعلام کردند که گروه تروریستی داعش، ۲۱ خانه متعلق به مسیحیان و قوم “شبک” را در شهر قرقوش در دشت نینوا منفجر کرده است.
به گفته باشگاه خبرنگاران، سعید مموزینی، مسؤول اطلاع رسانی در حزب دموکرات کردستان در موصل در گفتگو با سایت سومریه نیوز با اعلام این خبر افزود: “داعش طی روزهای گذشته صدها خانه را در منطقه دشت نینوا منفجر کرده است. “
وی علت این رفتارها را ضعف داعش به دلیل ناکامی های اخیر دانست و گفت: گروه دولت اسلامی موسوم به داعش می کوشد با ایجاد ترس و وحشت در میان مردم، بر ضعف خود سرپوش بگذارد.

روحانی: ایران پایتخت هیچ کشوری را اداره نمی‌کند / از سردی روابط میان تهران و ریاض متاسفم

روحانی: ایران پایتخت هیچ کشوری را اداره نمی‌کند / از سردی روابط میان تهران و ریاض متاسفم

حسن روحانی شامگاه یکشنبه به وقت نیویورک در نشست با اعضای اندیشکده‌های آمریکا با بیان اینکه از سال گذشته تا به امروز با وجود مشکلات فراوانی که در سطح منطقه و جهان شاهد آن بودیم، تحولات مثبتی که می‌تواند ما را به آینده امیدوار کند نیز رخ داده است، گفت: امروز در منطقه شاهد شرایط خاصی هستیم؛ خشکسالی ممتد و مشکلات زیست‌محیطی از جمله مشکلاتی است که وضعیت را در منطقه پییچیده کرده است. از سوی دیگر رسانه‌ها هر روز نقش خود را در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی پر رنگ تر می کنند.
 
به گزارش «انتخاب»، رییس جمهوری با بیان اینکه از سوی دیگر خشونت و افراطی‌گری در منطقه بیداد کرده و بسیاری از کشورها دچار خشونت، جنگ و ویرانی هستند، خاطر نشان کرد: اقداماتی که غرب به ظاهر تحت عنوان مبارزه با تروریسم در منطقه انجام داده خشونت را تشدید کرده است و بمباران مناطق مختلف موجب گسترش ناامنی شده است.
 
 دکتر روحانی با بیان اینکه امروز خشونت و ناامنی در سراسر منطقه موج می‌زند و روزانه شاهد خشونت‌های غیرمنتظره از سوی گروه‌های تروریستی بویژه داعش هستیم، گفت: در میان همه این حوادث برجام یک امید بود و اینکه ایران بتواند با 6 کشور دور یک میز بنشیند و برای حل و فصل مسایل با آنان گفتگو کند، شاید برای خیلی از صاحبنظران قابل باور نبود.
 
رییس جمهوری با بیان اینکه برجام برای جهانیان امید آفرید و به همه اعلام کرد که رسیدن به راه‌حل از طریق مذاکره پرمنفعت‌ترین راه برای دو طرف است، افزود: آنچه که ما به آن تأکید داریم این است که باید در تمام مذاکرات به فکر نتیجه برد – برد باشیم، چرا که هر زمان طرفی تنها به دنبال پیروزی خود باشد، اگر موفقیتی هم حاصل شود، موقتی خواهد بود.
 
دکتر روحانی در پاسخ به سوالاتی مبنی بر اینکه آیا برجام به فرجام نهایی می‌رسد یا خیر و اینکه آیا دو طرف مذاکره به اجرای توافق ملتزم می‌مانند؟، گفت: در صورتی موفق خواهیم بود که قبول کرده باشیم، راه نو و جدیدی را انتخاب و طی کرده‌ایم و احساس کنیم، توافق به نفع دو طرف خواهد بود.
 
رییس جمهوری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران صراحتاً اعلام می‌کند، متعهد به اجرای آنچه در برجام آمده بوده و معتقد است اجرای آن به نفع همگان خواهد بود.
 
دکتر روحانی با بیان اینکه می‌دانیم عده‌ای نسبت به تداوم توافق ایران شک و تردید دارند و در این راستا حرف‌های گوناگون و عجیبی از مقامات و سناتورهای آمریکایی به گوش می‌رسد، گفت:‌ آنها به گونه‌ای سخن می‌گویند که گویی هنوز به بلوغ ملت‌ها باور ندارند و این در حالی است که باید اطلاعات به طور شفاف‌تر بین مردم و مسئولان دو کشور مطرح شود. ما باید بهتر همدیگر را بشناسیم و این باعث می‌شود که فاصله ها کمتر شود.
 
رییس جمهوری با با بیان اینکه در انتخابات به مردم برای تلاش در جهت کاهش تنش با کشورهای دنیا قول داده‌ایم و معتقدیم باید فاصله‌ها را در جهت کاهش تنش‌ها کم کنیم، گفت: صاحبنظران و روشنفکران مراجع فکری مردم هستند و می‌توانند در راستای کاهش تنش‌ها تأثیرگذار باشند.
 
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروزه ارتباطات، ‌تفاوت بسیار زیادی با گذشته پیدا کرده و فرصت‌های بسیاری را در جهت نزدیکی ملت‌ها و دولت‌ها در اختیار قرار داده است، گفت: توافق هسته‌ای فضا و زمینه جدیدی را پیش پای ما قرار داده که باید از این فرصت برای دستیابی به موفقیت در سایر زمینه‌ها استفاده کرده و از آن بهره‌برداری کنیم.
 
رییس جمهوری در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ سوالات شرکت‌کنندگان در خصوص بحران سوریه و طرح ایران برای عبور از این بحران گفت: امروز موضوع سوریه یکی از مسایل مهم منطقه است که البته پیچید‌گی‌های خاص خود را دارد؛ همه معتقدیم که باید در سوریه با تروریسم مقابله شود اما هر کسی اولویتی را برای حل بحران در این کشور ارایه می‌کند که اینها با هم تفاوت دارد.
 
دکتر روحانی با بیان اینکه معتقدم در موضوع سوریه اینکه اولویت اول باید چه اقدامی باشد، بسیار حائز اهمیت است، گفت: هم دولت سوریه نیاز به اصلاحات سیاسی دارد و هم باید در گام اول در این کشور با تروریست مقابله شود.
 
رییس جمهوری با اشاره به اینکه امروز دو سوم خاک سوریه در اختیار تروریست‌ها قرار دارد و این سوال مطرح است که آنها چگونه می‌توانند در این کشور نفت استخراج کرده و آن را به فروش برسانند در حالی که قدرت‌های بزرگ به راحتی می‌توانند از فروش نفت توسط دیگر کشورها مثل ایران جلوگیری کنند، تصریح کرد: متأسفانه برای کسانی که مدعی مبارزه با داعش هستند، جان انسان‌ها و مردم اهمیتی ندارد و اگر داعش اقدام به کشتن مردم عراق و سوریه بکند، هیچ نگرانی وجود ندارد، اما اگر این اتفاق علیه یک کشور اروپایی باشد، برای آنها داعش به عنوان عنصری خطرناک مطرح خواهد بود.
 
دکتر روحانی تصریح کرد: نباید کشته شدن بی‌گناهان برای ما تفاوت داشته باشد، چرا که کشتار انسان‌ها هیچ ربطی به تابعیت، دین و تمایلات افراد ندارد. ما باید ابتدا افکارمان را در این زمینه اصلاح کنیم و آنچه اهمیت دارد این است که جان همه انسان‌ها، باید حفظ شود.
رییس جمهوری با بیان اینکه معتقدیم در سوریه اولویت اول مبارزه با تروریسم در این کشور است، گفت:‌جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در کنار هر کشوری که این اولویت را به عنوان اولین اقدام در مسیر حل بحران سوریه می‌داند، همکاری کند.
 
دکتر روحانی در زمینه نقش روسیه در مسأله سوریه نیز اظهار داشت: روس‌ها اخیراً اعلام کرده‌اند که قصد دارند به طور جدی‌تر وارد مبارزه با داعش شوند و آنچه آنها اعلام می‌کنند، آمادگی بیشتر برای مبارزه با تروریسم، همزمان با تثبیت دولت سوریه است.
 
رییس جمهوری با بیان اینکه هیچ قانون و مشروعیتی اجازه نمی‌دهد تا کشوری به بهانه مبارزه با تروریسم وارد خاک دیگر کشورها شود، گفت: نباید برای مبارزه با تروریسم دولت سوریه تضعیف شود، بلکه معتقدیم حل بحران در سوریه باید توسط ارتش سوریه و حکومت مرکزی در این کشور انجام شود.
 
دکتر روحانی افزود: هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی به مبارزه با تروریسم بپردازد و این اقدام نیازمند مشارکت همگانی همه کشورها است.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه معتقدیم امروز نظر غرب در خصوص بحران سوریه نسبت به گذشته کمی واقعی تر شده است، خاطر نشان کرد: مبارزه با تروریسم حتی از نظر نظامی، با هواپیما و موشک هرگز امکان‌پذیر نیست و این تجربه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری است که در مبارزه با تروریست‌ها بیشترین تلاش‌ها را انجام داده و توانسته قوی‌ترین گروه‌های تروریستی را به طور کامل از کشور بیرون کند.
 
دکتر روحانی با اشاره به تلاش تروریست‌ها برای جهت‌دهی به افکار جوانان در کشورهای مختلف، گفت: برای مبارزه با تروریسم باید رو در رو با آنها مقابله کنیم.
 
رییس جمهوری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالاتی در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و چگونگی روابط با دیگر کشورها از جمله عربستان و برخی اظهارنظرها در خصوص نگرانی دیگر کشورها نسبت به حضور ایران در منطقه، گفت: باید بررسی کنیم دلیل این نگرانی چیست و این در حالی است که در گذشته هم عده‌ای اعلام می‌کردند ایران خطری برای منطقه است و به همین دلیل از صدام علیه ایران حمایت کردند، اما در عمل معلوم شد که خطر اصلی چه کسی بوده و سرانجام آن چه شده است.
 
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران برخلاف صدام که قصد داشت همه کشورهای حاشیه خلیج فارس را به تصرف خود درآورد، هرگز به کشوری حمله نکرده است، خاطر نشان کرد: ایران‌هراسی همواره در دستور کار تبیلغاتی دشمنان ملت ایران قرار داشته، اما آنچه مسلم است جمهوری اسلامی ایران هیچ خطر و نگرانی برای هیچ کشوری نبوده و نخواهد بود و هر یک از همسایگان ما و کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم کمکی بخواهند بلافاصله اقدام خواهیم کرد.
 
رییس جمهوری افزود: معتقدیم تمامیت ارضی و وحدت ملی همه کشورها از جمله همسایگانمان باید حفظ شود و آماده کمک به آنان در این زمینه هستیم.
 
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران پایتخت هیچ کشوری را اداره نمی‌کند بلکه در شرایط گوناگون به کمک دوستان خود در منطقه شتافته است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در روزهای سخت بدون در نظر گرفتن سوابق گذشته در روابط، به کمک همسایگان خود شتافته است.
 
 رییس جمهوری در خصوص روابط ایران و عربستان گفت: امروز از سردی روابط میان دو کشور متأسفیم و این در حالی است که با آغاز دولت یازدهم تلاش ما در راستای گسترش روابط با عربستان بوده است، اما شرایط اینگونه رقم نخورده و از هنگامی که عربستان شروع به کشتار مردم یمن کرده است، فاصله عربستان با ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی هم زیاد شده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه فاصله ایران و عربستان قطعاً به نفع هیچ یک از دو کشور و منطقه نخواهد بود، گفت: ما باید به عنوان اعضای خانواده اسلام، اختلافات فکری و تفاوت عقاید را بپذیریم و در کنار هم در زمینه‌های گوناگون همکاری کنیم.