۱۳۹۴ فروردین ۱۲, چهارشنبه

سازمان ملل از افزایش تلفات غیرنظامیان در جنگ یمن ابراز نگرانی کرد

سازمان ملل از افزایش تلفات غیرنظامیان در جنگ یمن ابراز نگرانی کرد

  • 1 آوریل 2015 - 12 فروردین 1394
دبیرکل سازمان ملل: همه طرف‌های جنگ ملزم به حقظ جان و امنیت غیرنظامیان هستند
دبیرکل سازمان ملل متحد از افزایش تلفات غیرنظامی در جنگ یمن ابراز نگرانی کرده است. در همانحال، ادامه عملیات ائتلاف به رهبری عربستان علیه مخالفان دولت یمن به خصوص حوثی‌های مورد حمایت ایران، خطر قطب‌بندی سیاسی و فرقه‌ای در منطقه را تشدید کرده است.
در پی تایید کشته شدن دست کم چهل نفر در حمله "هواپیماهای ناشناس" به اردوگاه المزرق در شمال یمن، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که تحت قوانین بین‌المللی، تمامی طرف‌های جنگ ملزم به حفاظت از جان و امنیت غیرنظامیان هستند.
بمباران این اردوگاه روز دوشنبه صورت گرفت و به گفته امدادگران، دست کم دویست تن دیگر نیز در این حمله زخمی شدند که وضع برخی از آنان وخیم گزارش شده است. اردوگاه المزرق در نزدیکی مرز یمن و عربستان واقع شده و فراریان از جنگ، به منظور برخورداری از امنیت بیشتر به این منطقه گریخته اند. سخنگوی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان گفته است که در مورد عاملان این حمله تحقیقاتی به جریان افتاده است.
از چهارشنبه هفته گذشته، هواپیماهای نیروی هوایی سعودی و چند کشور دیگر در چارچوب ائتلافی به رهبری عربستان هدف بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن و جلوگیری از پیشروی نیروهای مخالف دولت حملاتی را به مواضع مخالفان، به ویژه گروه موسوم به انصارالله، یا حوثی‌ها که یک گروه متعلق به اقلیت زیدی مذهب است، آغاز کردند. علاوه بر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به استثنای عمان، کشورهای دیگری از جمله مصر، مراکش، اردن، ترکیه و پاکستان نیز برای همکاری یا حمایت از این ائتلاف ابراز آمادگی کردند.
به گزارش کارشناسان، حملات هوایی عربستان به تاسیسات نظامی متعلق به حوثی‌ها و واحدهای نظامی طرفدار آنان و همچنین نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق یمن، آسیب گسترده رسانده و به خصوص امکانات دفاع هوایی آنها را از میان برده است. با اینهمه، نیروهای مخالف دولت یمن برای تصرف بندر عدن همچنان به پیشروی ولو کند خود به سوی جنوب ادامه می‌دهند.
حملات هوایی ائتلاف به تاسیسات مورد استفاده نیروهای مخالف آسیب گسترده رسانده است
ادامه پیشروی مخالفان باعث گمانه‌زنی برخی ناظران در مورد احتمال آغاز عملیات زمینی ائتلاف شده است. به گفته آنان، در چنین صورتی، احتمال دارد نیروهای ائتلاف از مرز مشترک عربستان و یمن در شمال و همچنین با پیاده کردن نیرو در بندر عدن، عملیات زمینی خود را آغاز کنند.
در حال حاضر، نیروی دریایی مصر در خلیج عدن مستقر است. پیشتر، گزارش شده بود که ناوگان مصری پس از ورود به منطقه، کشتی‌های نیروی دریایی ایران را از این منطقه اخراج کرد اما روز گذشته، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت که خبر خروج کشتی‌های ایرانی به دلیل اخطار نیروی دریایی مصر درست نیست. دولت یمن و حامیان آن حکومت ایران را به حمایت مالی و تسلیحاتی از حوثی‌ها متهم می‌کنند و احتمالا یکی از ماموریت‌های نیروی دریایی مصر، نظارت بر حمل و نقل دریایی تدارکات در منطقه است.
روز گذشته، سخنگوی وزارت خارجه ایران ارسال اسلحه برای حوثی‌ها از طریق پروازهای غیرنظامی را تکذیب کرد و گفت که جمهوری اسلامی تنها کمک‌های بشردوستانه در اختیار مردم یمن قرار می‌دهد.
در بغداد علیه عملیات نظامی ائتلاف به رهبری عربستان در یمن تظاهراتی برگزار شد
جنگ یمن که به دنبال جنگ داخلی بین دولت علویان و مخالفان عمدتا سنی آنان در سوریه و رویارویی دولت به رهبری شیعیان با اسلامگرایان افراطی سنی در عراق روی داده، باعث نگرانی در مورد گسترش رقابت و حتی رویارویی فرقه‌ای در منطقه شده است. حکومت روحانیون شیعه در ایران با حکومت‌های سوریه و شماری از گروه های سیاسی شیعه در عراق، مخالفان شیعی حکومت بحرین و همچنین گروه حزب‌الله لبنان روابط نزدیکی دارد. در مقابل، عربستان و متحدان آن کشور از جمله ترکیه و قطر حامی گروه‌های مختلف مخالف حکومت سوریه و احزاب مخالف حزب الله لبنان هستند و نسبت به نفوذ جمهوری اسلامی در عراق به خصوص در زمان دولت سابق آن کشور و ارتباط جمهوری اسلامی با مخالفان حکومت بحرین نیز نگران بوده‌اند.
روز گذشته، منابع خبری پاکستان گزارش کردند که دولت عربستان خواستار همکاری گسترده‌تر پاکستان در جنگ یمن شده است و این درخواست، دولت پاکستان را در موقعیتی دشوار قرار داده است. پاکستان همسایه ایران است و به عنوان یک کشور مسلمان غیر عرب، به طور سنتی دارای روابط دوستانه‌ای با ایرانیان بوده و این روابط کمابیش بعد از استقرار جمهوری اسلامی در ایران هم ادامه داشته است. در عین حال، پاکستان روابط نزدیکی با عربستان دارد و همواره از حمایت مالی سعودی برخوردار بوده و ارتش پاکستان نقش مهمی در آموزش ارتش عربستان ایفا کرده است. نواز شریف، نخست وزیر فعلی، پس از اینکه در یک کودتای نظامی در سال 1999 از قدرت برکنار شد، به عربستان رفت و از حمایت دولت آن کشور برخوردار شد.
در خبر دیگری در مورد شرایط سیاسی منطقه، خبرگزاری رویترز گزارش کرده که روز گذشته، ایالات متحده اعلام کرد که ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی به مصر را از سر گرفته که از جمله شامل تعدادی هواپیمای اف 16 و تانک سنگین. از سال 1979، مصر پس از اسرائیل بزرگترین دریافت کننده کمک‌های تسلیحاتی ایالات متحده بوده اما پس از برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری سابق مصر با حمایت ارتش، ایالات متحده ارسال کمک های خود به مصر را به حالت تعلیق در آورد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر