۱۳۹۴ فروردین ۳۱, دوشنبه

درخواست‌های تازه کمک از سوی قایق‌های حامل مهاجران در آبهای مدیترانه

درخواست‌های تازه کمک از سوی قایق‌های حامل مهاجران در آبهای مدیترانه

  • 1 ساعت پیش
روز گذشته یک قایق حامل بیش از ۷۰۰ مهاجر در آبهای مدیترانه غرق شد
همزمان با برگزاری نشست وزرای اتحادیه اروپا، گفته شده که درخواست‌های تازه کمک از سوی قایق های حامل مهاجران در آبهای مدیترانه دریافت شده است.
ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا امروز (دوشنبه ۲۰ آوریل/۳۱ فروردین) گفت که کشورش با همکاری مقامات مالت در عملیات نجات دست‌کم دو قایق که دچار سانحه شده بودند، شرکت داشته است.
آقای رنزی گفته است که یکی از قایق ها با حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ مهاجر در آبهای لیبی و قایق دوم حامل حدود ۳۰۰ مهاجر بوده است.
نیروی دریایی مالت هم با اشاره به شماری از سوانح جدید در آبهای لیبی گفته است که به همراه ایتالیا در عملیات نجات سرنشینان این قایق ها مشارکت داشته‌اند.
سازمان بین المللی مهاجران هم گفته است که درخواست کمکی از قایقی که در آبهای مدیترانه در حال غرق شدن بوده، دریافت کرده است.
به گفته این سازمان این قایق حامل ۳۰۰ مهاجر بوده است.
اما سخنگوی این سازمان به بی‌بی‌سی گفته که در حال بررسی جزییات این سوانح است و هنوز معلوم نیست که آیا این درخواست کمک با عملیات نجات دو کشور ایتالیا و مالت مرتبط است یا خیر؟

واکنش مقامات اتحادیه اروپا

بیم آن می رود که صدها نفر از سرنشینان این قایق کشته شده باشند
نخست وزیر ایتالیا خواستار اقدام هماهنگ بین المللی برای متوقف کردن افرادی شد که مهاجران را بصورت قاچاقی و در قایق های شلوغ وارد آبهای مدیترانه می کنند
آقای رنزی مداخله نظامی برای با ایجاد ثبات در لیبی را که نقطه عزیمت بسیاری از مهاجران به کشورهای اروپایی است، رد کرد، اما درعین حال بر ضرورت انجام اقداماتی برای نابودی شبکه های تبهکاری که در این زمینه فعالیت دارند، تاکید کرد.
نخست وزیر ایتالیا این سخنان را در حالی بیان کرد که وزرای اتحادیه اروپا امروز در لوگزامبورگ برای یافتن راه حل هایی برای مقابله با بحران مهاجران در آبهای مدیترانه تشکیل جلسه دادند.
این نشست پس از آن برگزار شد که روزگذشته ( یکشنبه ۱۹ آوریل) یک قایق حامل حدود ۷۰۰ مهاجر در آبهای مدیترانه غرق شد و بیم آن می‌رود که بیشتر سرنشینان این قایق کشته شده باشند.
وزرای اتحادیه اروپا به دلیل تصمیم سال گذشته این اتحادیه مبنی بر کاهش عملیات جستجو و نجات تحت فشار قرار گرفته‌اند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم گفته است که این "وظیفه اخلاقی "کشورهای اروپایی است که درمورد شرایط بحرانی مهاجرت در آبهای مدیترانه اقداماتی را اتخاذ کنند.
آلمان بر ضرورت انجام اقدامی فوری تاکید کرده، اما در عین حال هشدار داده که راه حل های آسانی دراین باره وجود ندارد.
مقامات مالت هم از وزرای سایر کشورهای اروپایی خواسته اند که به لیبی به عنوان اولین محل عزیمت بسیاری از قایق های مهاجران توجه بیشتری نشان دهند.

نشست اضطراری سران اتحادیه اروپا

سران اتحادیه اروپا در جلسه ویژه‌ای که پنج‌شنبه ( ۲۳ آوریل) برگزار می‌شود درباره بحران مهاجران در آبهای مدیترانه بحث و گفتگو خواهند کرد.
دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا، گفته است که این اتحادیه نمی تواند مرگ هزاران را که در تلاشند از طریق دریا وارد اروپا شوند، بپذیرند.
او درعین حال نسبت به نبود راه حلی فوری برای این معضل هشدار داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر