۱۳۹۴ فروردین ۲۴, دوشنبه

یونیسف:‌ بوکوحرام هشت هزار کودک را ربوده است

یونیسف:‌ بوکوحرام هشت هزار کودک را ربوده است

  • 1 ساعت پیش
یونیسف می‌گوید کودکان ربوده شده نیجریه در نقاشی‌هایشان مردان مسلح، تابوت و خودروهای در حال انفجار را می‌کشند
یونیسف، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، می‌گوید گروه بوکوحرام، که مخالف تحصیل به شیوه غربی‌ است، تاکنون هشت هزار کودک را ربوده و از خانه و خانواده‌ خود دور کرده است.
این سازمان می افزاید تعداد کودکان پناهنده در نیجریه، در یک سال گذشته دو برابر شده است.
این کودکان حدود نیمی از جمعیت یک و نیم میلیونی شهروندان نیجریه‌ای را تشکیل می دهند که با به قدرت رسیدن گروه اسلام‌گرای بوکوحرام بی‌خانمان شده‌اند.
سال گذشته در حمله شبه نظامیان اسلامگرا به یک مدرسه شبانه روزی در شمال شرقی نیجریه، نزدیک به ۳۰۰ دانش آموز دختر ربوده شدند.
گزارش یونیسف می‌گوید کودکانی که تجربه اسارت در دست گروه بوکوحرام را دارند در نقاشی‌هایشان مردان مسلح، تابوت و خودروهای در حال انفجار را به تصویر می کشند.
کودکانی که از سوی بوکوحرام ربوده می‌شوند اغلب "در معرض انواع خشونت از جمله خشونت جنسی و قتل‌های بی‌رحمانه قرار می‌گیرند و مجبور می‌شوند تن به ازدواج با آدم‌ربایان بدهند."
گروه اسلام‌گرای بوکوحرام سال پیش، به دنبال ربودن دختران دانش‌آموز آنها را وادار به ازدواج با اعضای این گروه کرد بود.
ابوبکر شیکاو، رهبر بوکو حرام پیشتر گفته بود که "این دختران به جای مدرسه رفتن باید ازدواج می کردند." او افزوده بود: "خدا به من دستور داده آنها را بفروشم، آنها اموال خدا هستند و من دستورات او را اجرا می کنم."
گزارش یونیسف می‌گوید از کودکان به عنوان اسلحه هم استفاده می‌شود. بنا بر این گزارش، "آنها ناچارند همراه با گروه بجنگند و گاهی از آنها به عنوان بمب انسانی استفاده می‌شود" و وادار به عملیات انتحاری می‌شوند.
بر اساس این گزارش، تعداد دانش‌آموزانی که مدرسه را ترک کرده‌اند از ۸ میلیون نفر در سال ۲۰۰۷ به ۱۰ میلیون و پانصد هزار نفر در سال جاری رسیده است.
بیش از۱۰ میلیون دانش‌آموز نیجریه ترک تحصیل کرده اند
به این ترتیب نیجریه، نسبت به سایر کشورهای جهان، بیشترین تعداد دانش‌آموزانی را دارد که ترک تحصیل کرده‌اند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گوید گروه اسلام‌گرای بوکوحرام تاکنون بیشتر از ۳۰۰ مدرسه را نابود کرده‌ و ۳۱۴ دانش‌آموز و ۱۹۶ معلم ر کشته‌است.
معنای نام این گروه این است که "آموزش به سبک غربی حرام است." آنها ابتدا برای ممنوعیت آموزش غربی تلاش می کردند اما اکنون سودای تشکیل حکومت اسلامی را دارند.
یکی از تصاویری که یونیسف در گزارشش آورده، نقاشی ریتا دختر ۱۴ ساله از خواهران و برادران گمشده‌اش است. او با پدر و مادرش در یک اردگاه پناهندگان در کشور چاد زندگی‌ می‌کند.
ریتا گفته است: "وقتی مادر دور و برتان باشد نگران چیزی نیستید اما اگر گم شود یک لحظه هم آرامش نخواهید داشت."
گزارش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل با عنوان "کودکی‌های گمشده"، در سالگرد ربودن دسته‌جمعی نزدیک به ۳۰۰ دختر مدرسه‌ای در نیجریه منتشر می‌شود.
در فروردین ماه سال گذشته، اعضای گروه بوکوحرام به روستای چیبوک در شمال شرق نیجریه حمله کردند و این دختران نوجوان را با خود بردند.
ده‌ها نفر از آنها موفق شدند از دست این گروه فرار کنند اما هنوز تعداد زیادی از آنها هنوز در اسارت به سر می‌برند.
ملاله یوسف‌زی از رهبران جهان به خاطر اهمال شان انتقاد کرده است
ملاله یوسف‌زی دختر پاکستانی برنده جایزه نوبل صلح، از دولت نیجریه و رهبران جهان به خاطر کوتاهی در مورد دختران ربوده شده نیجریه‌ای انتقاد کرده است.
او که خود برای تلاش‌هایش در ادامه تحصیل دختران از سوی طالبان هدف شلیک گلوله قرار گرفته بود، گفته است این رهبران به اندازه کافی برای آزادی دختران اسیر تلاش نمی‌کنند.
او در نامه‌ای که در سالگرد این رویداد خطاب به ربوده شدگان نوشته، آنها را "خواهران قهرمان من" نامیده و گفته همراه با دیگران، تلاش می‌کند برای آزادی آنها، رهبران نیجریه و سایر کشورهای جهان را تحت فشار قرار دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر