ناشر کتابهای مرجع در ایران: اگر توافق صورت گیرد، میتوان روزنه امیدی برای نشر دید
- 6 ساعت پیش
یک ناشر کتاب های مرجع در ایران با بیان اینکه سال ۹۳ "سال بسیار بدی برای بخش فرهنگ و بهویژه کتاب و نشر در ایران بود"، ابراز امیدواری کرده است که با توافق نهایی میان ایران و ۱+۵ بتوان "روزنه امیدی به دیدن روشنایی برای صنعت نشر در ایران دید."
داوود موسایی، مدیر نشر فرهنگ معاصر، گفته است:" اگر توافق صورت بگیرد و نهایی شود و اگر وضعیت سیاست بینالمللی، اقتصادی و ... بهتر شود میتوان امیدوار بود که زیرمجموعههای فرهنگ هم تکانی بخورند."
ایران و ۱+۵ در هشتمین روز مذاکرات لوزان قرار است با صدور بیانیه مشترک راه را برای توافق نهایی در ماه ژوئن (تیر) هموار کنند. ایران میگوید توافق نهایی باید شامل برطرف شدن تحریم ها باشد.
آقای موسایی در گفتگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: "در سال ۹۳ از نظر اقتصادی و مالی شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم و بسیاری از همکاران ما به دلیل ورشکستگی تعطیل شدند و نتوانستند به راه پرفراز و نشیب خود در جاده نشر ادامه دهند."
بر اساس آمار سایت خانه کتاب، از میان ۴۷۳۵ ناشر موجود در ایران، صرفا یک سوم از آنها کتاب های سال ۹۳ را چاپ کردند.
بیش از نیمی از این تعداد ناشران زیر ده عنوان کتاب و ۶۰۸ ناشر نیز بین ۱۱ تا ۲۰ عنوان کتاب منتشر کردند.
بر اساس آمار سایت خانه کتاب قیمت کتاب در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ حدود ۲۰ درصد افزایش داشت.
به گفته داوود موسایی، در سال ۹۳ بسیاری از کارهایی که نهادهای دولتی برای حمایت نشر و کتاب انجام می دادند، از جمله خرید کتاب توسط نهاد کتابخانههای کشور یا تخصیص یارانه و سوبسید، هم تعطیل شد.
آقای موسایی گفته است: "دولت گذشته تمام بودجهها حتی مازاد بر داراییها را خرج کرده است که حاصلش چیزی جز شکننده شدن بخش کتاب و نشر کشور نیست و زمان میبرد تا این زخمها و شکنندگیها ترمیم شود."
آقای موسایی گفته است که "در حال حاضر در یک تونل تاریک و خلوت به پیش میرویم که هیچ نور و روشنایی هم از آن سو دیده نمیشود."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر