مراسم امسال از رنگ و بوی بیشتری برخوردار بود، و در حالی در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد که جمع زیادی از ارامنه به همراه تعدادی از سفرا و مسئولان داخلی و خارجی در آن حضور داشتند.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران « محبت نیوز»، آیین یکصدمین سالگرد نسل کشی ارامنه در آوریل ۱۹۱۵میلادی، پنج شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ همزمان با دیگر کشورهایی که ارامنه در آن ساکن هستند در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد.
به نقل از ایسنا، مراسم صدمین سالگرد نسل کشی ارامنه در تهران با حضور جوانانی برگزار شد که لباس هایی با نقش گل پنج پر بنفش ( نماد صدومین سالگرد نسل کشی ارامنه) به تن داشتند و پلاکارتهایی بر دستشان بود که بر آن نوشته شده بود: فراموشم نکن!
این مراسم امسال از رنگ و بوی بیشتری برخوردار بود و در حالی در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد که جمع زیادی از ارامنه به همراه تعدادی از سفرا و مسئولان داخلی و خارجی در آن حضور داشتند.
در این مراسم که در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد به صورت زنده تصاویری از سایر کلیساهای ارامنه در سراسر جهان پخش می شد و به طور همزمان این کلیساها صدبار ناقوس های خود را به نشانه صدومین سالگرد نسل کشی به صدا درآورده و صد ثانیه سکوت بین حاضران برقرار شد.
در حاشیه این مراسم همچنین نشست خبری در شورای خلیفه گری ارامنه تهران با حضور "کارن خانلری" نماینده ارمنیان تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی ، "روبین کاراپطیان" رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران و "ایساک یونانیسیان" کارشناس مسائل ترکیه در خصوص نسل کشی ارامنه برگزار شد.
خانلری در این نشست با اشاره به آنچه در سال ۱۹۱۵ با عنوان نسل کشی به وقوع پیوست گفت:این واقعه صرفا مربوط به جنگ اول نبود بلکه این اقدام جنگی علیه بشریت و نسل کشی تمام عیار محسوب میشود و ما خواهان آن هستیم که ترکیه مسئولیت این نسل کشی را با تمام پیامدهای آن به گردن گیرد. وی ادامه داد: حتی مسئولان کشور ترکیه در قبال نسل کشی ارامنه پوزش هم نخواستند و صحبتهای اخیر نخست وزیر این کشور حاکی از قبول مسئولیت نبود.
کاراپطیان نیز در همین رابطه با بیان اینکه اولین نسل کشی در قرن بیستم، نسل کشی ارامنه بود گفت: تمامی ارامنه ای که پس از نسل کشی به سمت سایر کشورها به صورت اجباری دست به مهاجرت زدند خواهان مطالبه حقوق خود هستند.
همچنین خانلری در رابطه با لزوم محکوم کردن نسل کشی ارامنه افزود: محکومیت جنایت علیه بشریت که از آن جمله میتوان به نسل کشی ارامنه اشاره کرد باعث میشود امروز دیگر شاهد اقداماتی مانند کشتاری که داعش انجام میدهد نباشیم.
در پایان این نشست خبری یونانسیان کارشناس مسائل ترکیه در پاسخ به این سوال که ادامه اعتراض ها نسبت به نسل کشی ارامنه چه تاثیری می تواند در احقاق حقوق آنها داشته باشد خاطر نشان کرد: طی چند سال گذشته کشورهای زیادی بحث نسل کشی ارامنه را به رسمیت نمی شناختند اما امروز چند کشور اروپایی از جمله آلمان نیز این واقع را به رسمیت شناختند و این امر نشان میدهد که باید به حرکتها و تلاشهای بین المللی ادامه بدهیم زیرا برای ارامنه راهی جز این باقی نمانده است.
صبح جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ نیز همزمان با ۲۴ آوریل و برگزاری مراسم یکصمدین سال کشتار ارامنه در سراسر جهان، ارامنه تهران راهپیمایی خود را از شورای خلیفه گری واقع در خیابان کریم خان زند تا سفارت ترکیه برگزار کردند و پس از آن سخنرانی هائی برگزار شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر