۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۱, دوشنبه

بوفالوی هندی دامداران ایرانی را به اعتراض خیابانی واداشت

بوفالوی هندی دامداران ایرانی را به اعتراض خیابانی واداشت

جمعی از دامداران در برابر نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده و خواهان ممنوعیت واردات گوشت بوفالوی هندی به ایران شدند. مجلس نیز خواستار ارائه دلایل سازمان دامپزشکی ایران برای صدور مجوز واردات گوشت قرمز در سال گذشته شده است.
سایت "اقتصاد نیوز" از تجمع شمار "قابل توجهی" از دامداران شهرهای مختلف ایران، "از جمله اصفهان"، در روز یکشنبه (۲۰ اردیبهشت / ۱۰ مه) در برابر نهاد ریاست جمهوری در تهران خبر داده است.
این سایت خبری دلیل تجمع دامداران را اعتراض به ارزان خریدن شیر از آن‌ها - ارزان‌تر از هزینه تمام شده برای تولید شیر - و واردات گوشت بوفالوی (گاومیش) هندی ذکر کرده است.
تعدادی از دامداران پلاکاردهایی با عکس بوفالوی هندی در دست داشته و گفته‌اند که خواستار ممنوع شدن واردات گوشت بوفالوی هندی به ایران هستند.
دامداران همچنین خواستار دیدار با محمد باقر نوبخت شده و گفته‌اند تا زمانی که با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور دیدار نداشته باشند، به تجمع خود پایان نخواهند داد.
انتقاد مجلس به واردات گسترده گوشت قرمز
موضوع واردات گوشت قرمز، از جمله گوشت بوفالوی هندی مدتی است در ایران بحث‌برانگیز شده است. یکشنبه گذشته (۱۳ اردیبهشت) عبدالرحمن رستمیان، نایب رئيس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ضرب‌الاجل کمیسیون بهداشت به وزارت کشاورزی برای اعلام دلایل واردات ۶۵ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰۰ تن گوشت بوفالوی هندی در سال ۱۳۹۳ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رستمیان گفته که در رابطه با واردات گوشت قرمز به رئيس سازمان دامپزشکی تذکر جدی داده شده، چون در سال ۹۳ دامداران ایران برای فروش دام‌های خود دچار مشکل بوده‌اند. او افزوده که تولید داخل کفاف مصرف داخلی را می‌دهد و واردات گوشت ارزان‌قیمت، قیمت گوشت را هم کاهش نداده است.
به گفته رستمیان، به سازمان دامپزشکی تا امروز ۲۰ اردیبهشت فرصت داده شده تا با وزیر کشاورزی رایزنی کند و دلایل واردات را به مجلس ارائه دهد، در غیر این صورت سؤال از وزیر کشاورزی درباره علل واردات گسترده گوشت قرمز در سال ۹۳ در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
"گوشت بوفالو تنها برای تولید کالباس و سوسیس"
پیش از این مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی، ۳۰ فروردین‌ماه پس از انتشار خبر توزیع گوشت بوفالوی وارداتی از هند با مجوز دولت اعلام کرده بود: «گوشت بوفالو به مقدار خیلی ناچیز در حدود ۸۰۰ تن و فقط برای تولید فرآورده‌های گوشتی حرارت دیده (سوسیس و کالباس) در پایان سال گذشته پس از تایید بهداشتی این سازمان وارد شده است.»
مهدی خلج همچنین گفته بود که تا پایان سال ۹۳ هیچ مجوزی برای واردات گوشت بوفالو صادر نشد اما در پایان آن سال "ستاد تنظیم بازار براساس ارزیابی‌ها و نیازسنجی کشور برای واردات بسیار محدود گوشت بوفالو از هند مجوز داد".
آلودگی بوفالوی هندی؟
در حالی‌که رئیس سازمان دامپزشکی از واردات و مصرف ۳۰ ساله گوشت بوفالو در ایران سخن گفته، پیام محبی، نایب رئیس جامعه دامپزشکان ایران، از واردات گوشت بوفالو به ایران انتقاد کرده و بیش از هر چیز بر "آلودگی‌های انگلی گوشت بوفالوی هندی" تاکید کرده است. محبی افزوده که "این نوع گوشت در هیچ جای دنیا مصرف نمی‌شود".
سایت "فرارو" نیز از بی‌اعتمادی مردم در مورد این‌که "بوفالوی هندی بر سر سفره ایرانی" حاضر شود نوشته است. "فرارو" می‌نویسد: «سال‌های پیش از طریق برخی واردکننده‌های گوشت بوفالو به داخل کشور، این گوشت مستقیما و در قالب گوشت چرخ‌کرده به سفره مردم راه پیدا کرد. در پی این حادثه، این واردکنندگان جریمه شده و در لیست سیاه سازمان دامپزشکی قرار گرفتند. به این واردکننده‌ها همچنین اجازه دوباره واردات گوشت داده نشد. با این وجود برخی از مسئولان و دامپزشکان معتقدند احتمال ورود مجدد این ماده غذایی به سفره مردم زیاد است.»
رئیس سازمان دامپزشکی ضمن تاکید بر اطمینان لازم در مورد سلامت گوشت بوفالوی هندی گفته که در سال ۹۱، ۲۲ هزار تن، در سال ۹۲، هفده و نیم هزار تن و در سال ۹۳، پنج هزار تن گوشت بوفالو وارد کشور شده و این آمار روندی رو به کاهش را نشان می‌دهد.
نایب رئیس جامعه دامپزشکان ایران همچنین "واردات بسیار محدود" گوشت بوفالو و استفاده از آن تنها برای "تولید فرآورده‌های گوشتی حرارت دیده" را قابل تامل دانسته و گفته که "حتما مشکلی وجود دارد که مجوز واردات این گوشت با چنین قیدهایی صادر شده است".
سازمان غذا و دارو نیز نسبت به سلامت گوشت بوفالوی هندی ابراز تردید کرده و تشخیص و مسئولیت آن را بر عهده سازمان دامپزشکی دانسته است.
اما رئیس سازمان دامپزشکی ایران در برابر انتقادها در مورد "آلودگی انگلی گوشت بوفالوی هندی" گفته است: «برخی اعلام کرده بودند که هند با مخاطرات بهداشتی و سلامت دام روبروست و نباید واردات انجام شود اما باید بگویم که کشور هند از گروه کشورهایی است که در سایت سازمان جهانی بهداشت دام در گروه درجه یک و در ردیف استرالیا، نروژ و برزیل قرار دارد، بنابراین از این منظر یکی از بهترین کشورهاست.»
هند یکی از بزرگترین صادرکنندگان گوشت بوفالو در جهان است. مهم‌ترین واردکنندگان گوشت بوفالو از هند کشورهای منطقه خلیج فارس و شمال آفریقا هستند. اما میزان تقاضا برای گوشت بوفالوی هندی در آمریکا، اروپا و چین نیز رو به افزایش است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر