بررسی روزنامههای صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت
+0
رأی دهید
-0
روزنامههای امروز صبح تهران ضمن انعکاس وسیع تصاویر بازدید رهبر ایران از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به انعکاس نشست کمپ دیوید و تلاش آمریکا در این میان پرداختهاند.
کمپ دیوید یا تعمیق اختلافها
کمپ دیوید یا تعمیق اختلافها
نادر کریمی جونی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت پرسیده است که آیا نشست امروز کمپ دیوید فرصتی است برای آن که رهبران عرب خلیج فارس زبان به انتقاد از باراک اوباما بگشایند و رئیس جمهوری ایالات متحد را به خاطر سیاستهای مداراگرایانهاش در سوریه، عراق، یمن و از همه مهمتر نزدیکی به ایران به منظور پایان دادن به پرونده و مناقشه هستهای ایران سرزنش کنند؟
نویسنده در ادامه نوشته که تردیدی نیست که این نشست صحنه تقابل میان اعراب و آمریکاست. بالاخص مساله مهمی مانند قدرت گرفتن شیعیان در بحرین، عربستان، لبنان، یمن، سوریه و عراق برای رهبران دعوت شده که همگی سنی هستند و در کشورهای خود دولتهای تحت تاثیر مذهب سنی را اداره میکنند، خوشایند نیست. به اضافه این که در حال حاضر تهران و بغداد محوری راهبردی در منطقه تشکیل دادهاند که رهبران کویت، عربستان و بحرین از این محور ابراز نگرانی شدید کردهاند.
ترس عربستان از نقشه راه اقتصادی آمریکا
ترس عربستان از نقشه راه اقتصادی آمریکا
محمدصادق جنانصفت در سرمقاله روزنامه تعادل نوشته است که کاهش شدت تخاصم ایران و آمریکا برای رهبران عربستان یک نشانه از بازگشت آمریکا به استراتژی و نقشه راهی است که در دهه ۱۹۹۰ میلادی طراحی شده است.
به نظر سردبیر این روزنامه اقتصادی باید نوشته مجله فارین پالیسی را جدی گرفت که به رهبران آمریکا توصیه میکند، دست خود را از پشت عربستان بردارند و به رهبران مستبد آن کشور فرصت ندهند.
آقای جنان صفت در پایان سرمقاله خود نوشته که رهبران عربستان با چشمهای نگران میبینند که به زودی نفت عراق جایگزین نفت کشورشان میشود و کشورهایی که مردمشان آمریکاییها را دشمن نمیدانند، میتوانند میخ تعادل خاورمیانه باشند و به همین دلیل است که میترسند.
توطئه بینالمللی کردن پرونده سیاسی یمن
توطئه بینالمللی کردن پرونده سیاسی یمن
سعدالله زارعی در سرمقاله روزنامه کیهان نوشته است که عربستان به خوبی میداند که اگر جنگ یمن یک ماه دیگر ادامه یابد، نتیجهای به دست نمیآید، بنابراین ناچار است فکری برای پایان دادن به آن بکند. در این صحنه عربستان به طور جدی نگران حذف شدن از روند مذاکرات سیاسی و جایگزین شدن تهران به جای ریاض است.
به نوشته این مقاله جابهجایی مذاکرات از ریاض به هر جای دیگری، خلاف قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل است و این آغاز اعتبار زدایی از قطعنامههای ضد یمنی شورای امنیت است. در متن این قطعنامه بر محوریت شورای همکاری خلیج فارس و نقش عربستان سعودی تاکید زیادی شده است.
به اعتقاد نویسنده این مقاله عربستان حاضر است نقش منطقهای ایران را به رسمیت بشناسد مشروط بر این که ایران نیز برای عربستان نقشی قایل باشد.
در پایان سرمقاله کیهان از جمله آمده است که به هرحال طرح بینالمللی کردن پرونده سیاسی یمن به نفع یمنیها نیست و ایران بعنوان صادقترین حامی مردم مظلوم یمن باید مانع شکل گیری یک روند سیاسی بینالمللی بنام حل بحران سیاسی یمن شود.
بهارانه فرهنگ و هنر
بهارانه فرهنگ و هنر
در حالی که اغلب روزنامههای تهران خبر و عکس بازدید رهبر ایران از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را در صفحه اول خود منتشر کردهاند، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در سرمقاله روزنامه شرق نوشته که ۲۸ سال پیش نخستین نمایشگاه بینالمللی کتاب در تهران بنا شد و دو سه سال بعد تقویم برگزاری نمایشگاه با بررسیهای کارشناسانه به اردیبهشت ماه انتقال یافت و برای همیشه در تاریخ ماند.
به نوشته این مقاله این تغییر زمان در تقویم بینالمللی ناشران سایر کشورهای جهان نیز به نام تهران ثبت شده است و ناشران داخلی و خارجی هر ساله برای شرکت در این رویداد جهانی برنامهریزی میکنند.
آقای مسجدجامعی با توجه به برگزاری نمایشگاه گل و اخیرا رویدادی به نام نگارخانهای به وسعت یک شهر اشاره کرده و نوشته است که به واقع این سومین رویداد مهم اردیبهشت تهران است که به این شهر رنگ فرهنگ و هنر بخشیده و شکلگیری همه آنها با مشورت و بحث و بررسیهای کارشناسی و جمع دانش و تجربه بوده است.
سرو بی سپان
سرو بی سپان
در حالی که خبر آمده که قرار است امروز از ساعت ۹ صبح از مقابل خانه هنرمندان در خیابان ایرانشهر تهران مراسم تشییع پیکر محمدعلی سپانلو، شاعر تازه درگذشته به سمت قطعه نام آوران بهشت زهرا منتقل شود؛ اسدالله امرایی، مترجم در روزنامه اعتماد نوشته است که آثار سپانلو مرزهای ملی را پشت سر گذشته و به عربی، انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی، روسی، چینی، سوئدی و آلمانی ترجمه شده است. او نویسندگی را نه از کرسیهای دانشگاهی و پشت میزنویسی که از بطن زندگی آموخته است.
آقای امرایی در پایان نوشته که افتخاری داشتم که در خدمتش باشم برای چاپ و انتشار چند اثرش از جمله مقلدها نوشته گراهام گرین که هنوز مانده تا به دست خوانندگان ایرانی برسد و امیدواریم اراده خردمندانهای در دولتی که نامش را دولت تدبیر گذشته به کار افتد و خوانندگان این ملک را محرم بداند که همچون خالقشان، جانشان در گرو سعادت این ملک است؛ چنین باد.
دود مجلس بعدی در چشم دولت خواهد رفت اگر...
دود مجلس بعدی در چشم دولت خواهد رفت اگر...
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشته است که در آستانه پایان دومین سال ریاست جمهوری آقای روحانی اگر بخواهیم در چیدمان کابینه دولت یازدهم دقت کنیم به درستی باید اعلام شود که برخی از وزرا تواناییهای زیادی از خودشان در این مدت نشان دادهاند؛ اما برخی دیگر کارنامه چندان موفقی در طول دو سال گذشته از خود برجای نگذاشتهاند.
به نوشته این مقاله این ادعا شامل وزرا و معاونین آنها ها هم میشود، به عنوان مثال اغلب فعالان ستاد انتخاباتی آقای روحانی در شهرستانها از عملکرد وزیر کشور گلایهمند هستند.
آقای زیبا کلام توضیح داده که این گلایهها به خاطر انتصابهایی صورت گرفته که نباید صورت میگرفت و هم گلایههایی به خاطر انتصابهایی که صورت نگرفته و بهتر بود صورت میگرفت. به عنوان مثال فردی که از زمان آقای احمدی نژاد، فرماندار بوده که در آن زمان هم عملکرد خوبی نداشت، تنها به خاطر وابستگی سیاسی، جناحی یا به توصیه نمایندگان مجلس مجدد در این دولت منصوب شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر