۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۲, شنبه

بکتاش آبتین: هنوز یک جلسه دیگر باید برای شعرهایم توسط وزارت اطلاعات بازجویی شوم

بکتاش آبتین: هنوز یک جلسه دیگر باید برای شعرهایم توسط وزارت اطلاعات بازجویی شومBaktash-Abtin

خبرگزاری هرانا – بکتاش آبتین، مستند ساز، شاعر و عضو هیات دبیران کانون نویسندگان ایران که در روزهای اخیر چندین بار برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شده است،  در سه روز متوالی از تاریخ ششم تا هشتم اردبیهشت ماه برای فیلم‌ها، عضویتش در کانون نویسندگان و شرکت در اعتراضات خیابانی سال ۸۸ بازجویی شده است،
به گزارش هرانا، بکتاش آبتین، مستند ساز، شاعر و عضو هیات دبیران کانون نویسندگان ایران که در روزهای اخیر چندین بار برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «در سه روز متوالی از تاریخ ششم تا هشتم اردبیهشت ماه برای فیلم‌ها، عضویتم در کانون نویسندگان و شرکتم در اعتراضات خیابانی سال ۸۸ بازجویی شدم، اما به گفته آن‌ها هنوز یک جلسه دیگر بازجویی برای شعر‌هایم باقی مانده است.»
بکتاش آبتین در ادامه به کمپین گفت: ‌ «آخرین بازجویی‌ام احتمالا روز یکشنبه ۱۳ اردبیهشت ماه خواهد بود،  گفتند کار‌شناس شعر وزارت اطلاعات باید یک سری سوال از من بپرسد و در تماس تلفنی خبر خواهند داد که یکشنبه باید بروم یا روز دیگر. بعد هم پرونده به دادگاه فرستاده می‌شود.»
بکتاش آبتین به کمپین گفت: ‌ «روز اول اردبیهشت ماه کمی از ساعت ۷ صبح گذشته بود که ماموران وزارت اطلاعات با برگه‌ای از سوی شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به خانه‌ام آمدند. من آن زمان خواب بودم. چهار، پنج ساعت تفتیش خانه‌ام طول کشید. بیش از ۱۰۰۰ نسخه از فیلم‌ها و سی دی‌هایم را ضبط کردند. فیلم‌هایی که ساخته بودم یا هنوز تدوین نشده بود و سی دی‌های دیگر. دست نوشت‌هایم و شعرهایی که هنوز داشتم روی آن‌ها کار می‌کردم، لپ تاپ، موبایل، هارد کامپیو‌تر همسرم و آلبوهای خانوادگی را همه بردند. بعد هم گفتند باید روز ششم اردبیهشت ماه به دفتر وزارت اطلاعات بروم.»
بکتاش آبتین، متولد ۱۳۵۳، شاعر و مستند ساز به عنوان عضو هیات دبیران کانون نویسندگان در کنار چهار نویسنده دیگر در شهریور ماه ۱۳۹۳ انتخاب شد. او همچنین تاکنون چندین فیلم مستند ساخته که در جشنواره‌های بین المللی اکران شده است. فیلم‌هایی مانند «۱۳ اکتبر ۱۹۳۷» مستندی که درباره لوریس چکناوریان، رهبر ارکس‌تر و آهنگسار مطرح ایرانی است، فیلم «آنسور» که در خصوص سانسور در ایران است و مستندی به نام «همایون خرم» درباره آهنگسار نامی ایران. همچنین از او چندین کتاب شعر از جمله  «مژه‌ها، چشم‌هایم را بخیه کرده‌اند»، «پتک» و «خلوت» منتشر شده است.
بکتاش آبتین پیش از این در سال گذشته وقتی در مقام منشی کانون نویسندگان مشغول فعالیت بوده نیزچند بار از سوی بازجویان وزارت اطلاعات به دلیل فعالیت‌های کانون بازجویی شده است.
بکتاش آبتین با اظهار اینکه بازجویی‌های اخیر او حول سه محور بوده است به کمپین گفت: «محور اصلی بازجویی‌هایم در مورد فعالیت‌هایم در کانون نویسندگان ایران و به خصوص بیانیه‌هایی که صادر می‌کنیم بود. همچنین بخش دیگری از بازجویی‌هایم در مورد فیلم‌هایم بود که در ایران اجازه اکران ندارند و در جشنواره‌های خارجی نمایش داده شده‌اند. آن‌ها می‌گفتند که نباید این فیلم‌ها را می‌ساختم و با این فیلم‌ها سیاه نمایی کرده‌ام. من هم اعتقاد دارم آن فیلم‌ها آینه تمام نمای ایران بوده است.»
آبتین در ادامه گفت: «بخش دیگر بازجویی‌ام هم مربوط به حضورم در تظاهرات خیابانی سال ۸۸ بود. ماموران امنیتی در یکی از آن تظاهرات به من با چاقو حمله کردند و جمجمه‌ام شکست و بلافاصله به بیمارستان فیروزگر منتقل شدم و پس از آن هم حدود یکسال در خانه بستری بودم. آن روز من مثل بقیه شهروندان در خیابان بودم و برای گرفتن عکس یا فیلم نرفته بودم.»
بکتاش آبتین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان بازجویی متوجه اتهاماتش شده است به کمپین گفت: ‌ «به من تبلیغ علیه نظام را گفتند و همین طور گفتند اتهامم انتشار نشریه بدون مجوز است. وقتی از آن‌ها منظورشان را از نشریه بدون مجوز پرسیدم گفتند منظورشان بیانیه‌هایی است که کانون نویسندگان منتشر می‌کند.»
عضو هیات مدیره کانون نویسندگان در خصوص رفتار ماموران وزارت اطلاعات در طی بازجویی‌ها گفت: «روز اولی که برای تفتیش خانه‌ام آمدند برخوردشان بسیار دوستانه و مودبانه بود. همین طور روز اول بازجویی هم این برخورد‌ها ادامه داشت، اما روز دوم به اندازه دفعات قبل مودبانه نبود. من هم در جریان بازجویی اعتراض کردم که اعتقادی به گفتگو با این روش ندارم و اگر بازجویی به این نحوه پیش برود من ادامه نخواهم داد، و آن‌ها می‌توانند هر کاری بخواهند بکنند اما در جلسه بعدی کاملا رفتارشان خوب و مثل دفعات اول بود.»
این هنرمند گفت: ‌ «همه این روز‌ها می‌گذرد و یک روز کسانی می‌آیند که نه من، نه همکارانم و نه بازجویانم را می‌شناسند. اما طبق آنچه در تاریخ می‌ماند می‌فه‌مند در دوره‌هایی کسانی امثال من کارهای فرهنگی درستی انجام داده‌اند. وقتی داشتم روی موضوعات خاصی مانند سانسور در ایران فیلم می‌ساختم می‌دانستم حتما عواقبی خواهد داشت و یا می دانستم فعالیت‌هایم در کانون با عواقبی همراه خواهد بود، اما ترجیح می‌دادم کار کنم تا بیکار یک کنجی بنشینم و یا کارهایی برای پول انجام دهم که اعتقادی هم به آن‌ها ندارم.»
طبق خبرهای رسیده، ماموران امنیتی صبح چهارشنبه نهم اردبیهشت ماه به منزل رضا خندان، عضو دیگر هیات مدیره کانون نویسندگان نیز مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل از او خواسته‌اند در روز یکشنبه ۱۳ اردبیهشت ماه خود را به ساختمان وزارت اطلاعات معرفی کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر