۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۲, سه‌شنبه

هرش: ماجرای شکار بن‌لادن همه واقعیت نیست

هرش: ماجرای شکار بن‌لادن همه واقعیت نیست

خودنویس: سیمور هرش، روزنامه‌نگار محققی که با گزارش‌هایش در باره جنگ ویتنام و جنگ عراق، خبرساز شده بود، این بار ادعا می‌کند که ماجرای از میان بردن بن‌لادن، همه‌ی آن چیزی نبوده که دولت آمریکا اعلام کرده بود.

چهار سال پیش، بعد از کشته شدن بن‌لادن، امرالله صالح، رئیس پیشین سازمان اطلاعات افغانستان به گاردین گفت که از سال ۲۰۰۷، می‌دانسته محل اختفای بن‌لادن در ابوت‌آباد پاکستان کجا است، اما، پرویز مشرف، رئیس جمهوری وقت پاکستان از این ادعا بسیار خشمگین شده بود و گفته بود که غیرممکن است رهبر القاعده در پاکستان پنهان شده باشد.
 
سال‌ها بعد، یعنی در بهار ۲۰۱۱، گروهی از تفنگداران نیروی‌دریایی آمریکا به محلی در ابوت‌آباد حمله کردند و جان مهم‌ترین فرد تحت تعقیب دنیا را گرفتند.
 
سیمور هرش، گزارشگر معروف و معتبر آمریکایی که گزارش‌های جستجو گرانه‌اش از کشتار مردم غیر مسلح در هنگامه‌ی جنگ ویتنام او را به شهرتی جهانی رساند و بعدها با گزارش‌های خود در مورد شکنجه و بدرفتاری در زندان ابوغریب در عراق، دولت بوش را با دردسری بزرگی روبرو ساخت، این‌بار نوک حمله را به سمت دولت اوباما برده است. هرش مدعی است که بر خلاف آن‌چه دولت آمریکا می‌گوید، حمله به محل استقرار بن‌لادن در ابوت‌آباد، بدون هماهنگی با نظامیان پاکستان نبوده است.
 
گزارش سیمور هرش که در «بررسی کتاب لندن» منتشر شده، با واکنش شدید مسوولان دولت آمریکا روبرو شده و سخن‌گوی سازمان اطلاعات مرکزی این کشور می‌گوید که چگونه می‌توان ادعای سیمور هرش را در مقابل حرف کسانی چون لئون پانه‌تا، باراک اوباما، رابرت گیتس و مایک مورل قبول کرد؟ مایک مورل، معاون پیشین سازمان سیا ادعای هرش کاملا رد می‌کند و معتقد است که منابع خبری سیمور هرش نمی‌دانند در باره‌ی چه حرف می‌زنند.
ادعاهای سیمور هرش
هرش می‌نویسد که داستان کشتن بن‌لادن بیشتر قصه‌پردازی است؛ گویی لوییس کارول، نویسنده‌ی داستان آلیس در سرزمین عجایب آن‌را نوشته باشد. این گزارشگر محقق می‌نویسد که ادعای دولت آمریکا که همه کار بدون آگاهی پاکستان انجام گرفته دروغ است و ژنرال کیانی و ژنرال شجاع‌پاشا بالاترین مقام‌های نظامی و امنیتی پاکستان کاملا در جریان بوده‌اند.
 
هرش می‌گوید که رئیس اسبق سازمان اطلاعات پاکستان که یک ژنرال بازنشسته است، نخستین بار در فوریه‌ی ۲۰۱۵ این مساله را عنوان کرد که امکان دانستن محل بن‌لادن از سوی مقام‌های امنیتی پاکستانی بسیار بیشتر از ندانستن‌ آن بود و او را برای روز مبادا و امتیاز گرفتن نگه داشته بودند.
 
هرش همچنین می‌نویسد که یک افسر پیشین اطلاعاتی پاکستان در سال ۲۰۱۰، محل استقرار بن‌لادن را به آمریکایی می‌دهد و خواستار دریافت جایزه ۲۵ میلیون دلاری این کار می‌شود. به گفته‌ی هرش، این فرد و خانواده‌اش پیش از حمله به مقر بن‌لادن به واشینگتن نقل مکان کرده و هم‌اکنون به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مشاوره می‌دهد.
 
سیمور هرش بر اساس گفته‌ی منابعش مدعی است که ژنرال کیانی از حمله با خبر بوده ولی گفته است که این حمله که می‌بایستی بسیار محدود  بماند، حتما باید با مرگ بن‌لادن همراه باشد. بر اساس این ادعا، ژنرال کیانی و شجاع‌پاشا متعهد بودند که سیستم دفاع هوایی پاکستان در هنگام حمله، ورود نیروهای آمریکایی با هلیکوپتر را نادیده بگیرند.
 
هرش می‌نویسد که قرار اولیه این بود که بعد از مرگ بن‌لادن، آمریکا تا یک هفته ماجرا را ساکت نگه دارد و اعلام شود که بن‌لادن در اثر حمله پهپادهای آمریکایی در نواحی کوهستانی کشته شده است، اما ظاهرا بعد از سقوط یکی از هلیکوپترهای آمریکایی، به نظر می‌رسد که رئیس جمهوری آمریکا به این نتیجه می‌رسد که از موقعیت استفاده کرده و خبر را منتشر کند. هرش به نقل از منبع دیگری که یک ژنرال بازنشسته‌ی آمریکایی است می‌نویسد که ترابرت گیتس، وزیر دفاع وقت آمریکا با این اقدام اوباما مخالف کرده و گفته که باید به تعهدی که به پاکستانی‌های داده شده، پایبند ماند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر