۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۹, سه‌شنبه

پاپ فرانسیس به دنبال تغییر رویکردها و دیپلماسی واتیکان

پاپ فرانسیس به دنبال تغییر رویکردها و دیپلماسی واتیکان

رهبر کاتولیک‌های جهان که اصالتی آرژانتینی دارد کاری به عملکرد پاپ‌های پیش از خود ندارد.

به گزارش «محبت نیوز»، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان بیشتر به دنبال تغییر رویکردها و دیپلماسی واتیکان است، گویی تنها برای تغییر در این سمت گماشته شده است.
 آرژانتین، جایی که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان از آن آمده کشوریست با فقر گسترده که با آمریکا دست و پنجه نرم می‌کند و تاریخچه‌ای مملو از ناآرامی دارد و همین امر به پاپ فرانسیس کمک می‌کند تا سیاستی کاملن متفاوت از هر پاپ دیگری اتخاذ کند.
پاپ‌های قبلی همگی از اروپا بودند و این نخستین بار است که رهبر کاتولیک‌های جهان از نیمکره جنوبی و آن هم از آمریکای لاتین انتخاب می‌شود.
از اصلی‌ترین کارهای او که تغییری بنیادین در دیپلماسی واتیکان محسوب می‌شود، میانجی‌گری برای توافق تاریخی میان کوبا و آمریکا پس از نیم قرن خصومت در سال گذشته میلادی، نخستین توافق رسمی میان واتیکان و کشور فلسطین در هفته پیش و مطرح کردن مساله “نسل کشی” ١/۵ میلیون ارمنی توسط ترک‌های عثمانی در سال ١٩١۵ را می‌توان نام برد.
عمده فعالیت‌های دیگر او تمرکز بر بهبود روابط میان عقاید مختلف و حفاظت از مسیحیان گرفتار در درگیری‌های خاورمیانه است.
ماسیمو فرانکو، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی ایتالیا و مولف چندین کتاب درباره واتیکان می‌گوید: در دوره ریاست پاپ فرانسیس، واتیکان به سمت نیم‌کره جنوبی سوق می‌یابد.
فرانسیس آرژانتینی که با توده‌ای از بروکراسی داخلی در وایتکان پس از یکسری رسوایی‌های مالی و جنسی ناشی از سوء استفاده از کودکان توسط کشیش‌ها به مدت چندین دهه مواجه است توانسته با چالش‌های داخلی واتیکان به خوبی کنار بیاید.
فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه سابق ایتالیا درباره سیاست‌های پاپ فرانسیس می‌گوید: او کسی است که در مسجد آبی استانبول به عبادت می‌پردازد و سپس درباره نسل کشی ارامنه سخن می‌گوید این دیپلماسی یک رهبر راستین است.
با وجود اقداماتی که پاپ آرژانتینی در قبال سیاست خارجی انجام داده، بسیاری از کاتولیک‌های محافظه‌کار از وی به خاطر تمرکز بر مسائلی نظیر نابرابری اقتصادی و لحن صبورانه درباره مسائل حساس اجتماعی چون همجنس‌گرایی و مطلقه‌ها دلخور هستند و همین دیدگاه‌ها می‌تواند باعث تفرقه‌های بعدی در کلیسا شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر