وزارت کشور ایران: استانی شدن انتخابات ارتباط مردم با حاکمیت را کاهش میدهد
- 2 ساعت پیش
حسینعلی امیری، قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور ایران گفت که استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان ملزم به پاسخگویی به موکلان خود نخواهند بود و "ارتباط بخشی از مردم با بخشی از حاکمیت که مجلس و قوه مقننه است قطع میشود یا دست کم کاهش مییابد".
آقای امیری، که "نماینده دولت در طرح استانی شدن انتخابات مجلس" نیز محسوب می شود، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد که به موجب این طرح، "داوطلبان حوزههای انتخابیه کوچک و افراد مستقل بایستی در شرایط سخت با داوطلبان و چهرههای شاخص استان و کاندیداهای مورد حمایت احزاب و گروههای سیاسی به رقابت بپردازند و عملا شانس رقابت ندارند."
همزمان، نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان، امروز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد که مطالب برخی رسانهها مبنی بر اینکه "عدهای از طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس نظر موافق شورای نگهبان را هم اخذ کرده اند" صحت ندارد.
آقای نجات الله ابراهیمیان افزود: "شاید عدهای از دستاندرکاران طرح استانی شدن انتخابات مجلس از برخی اعضای شورای نگهبان استمزاجی نظرشان را پرسیده اند که این موضوع اساساً نظر شورای نگهبان تلقی نمیشود و هنوز شورای نگهبان اظهارنظر رسمی خود در مورد استانی شدن انتخابات مجلس را اعلام نکرده است."
مجلس ایران، حدود دو هفته پیش با ۱۴۹ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۹ رای ممتنع به کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس رای مثبت داد.
در روز رای گیری برای کلیات طرح، مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور ایران، گفت که دولت با اصل استانی شدن انتخابات موافق است، اما تا انتخابات پیش رو، وقت کافی برای تغییر در سیستم انتخاباتی کشور وجود ندارد.
در سال ۱۳۸۶ هم مجلس هفتم طرح استانی شدن انتخابات در برخی استانهای کشور را تصویب کرد، اما شورای نگهبان آن را مغایر موازین شرع و قانون اساسی تشخیص داد.
در آن زمان، نمایندگان تصویب کرده بودند که این قانون به صورت آزمایشی در انتخابات مجلس هشتم و در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، زنجان، فارس، گیلان و لرستان اجرا شود و پس از آن، مجلس با توجه به نتایج حاصل تصمیمگیری کند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است روز هفتم اسفند ماه سال جاری و همزمان با انتخابات مجلس خبرگان برگزار شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر