پروژه "امید" امارات متحده عربی برای سفر اکتشافی به مریخ
پژوهشگران اماراتی طرح ارسال "نخستین کاوشگر اسلامی-عربی" به سیاره سرخ را معرفی کردند. این کاوشگر "امید" نام دارد و قرار است که همزمان با جشن پنجاه سالگی استقلال امارات از بریتانیا به فضا فرستاده شود.
شیخ محمد بن رشید المختوم، نخستوزیر امارات متحده عربی هنگام معرفی پروژه ارسال کاوشگر بدون سرنشین به سیاره مریخ از پاسخ به پرسشی در باره هزینه این پروژه سر باز زد. او ضمن بیان اینکه طرح پژوهش در مریخ "سرمایه گذاری برای آینده است"، گفت: «ما تردید و نومیدی نمیشناسیم، به همین دلیل هم نام امید را برای این پروژه برگزیده ایم».
به گفته عمران شرف، سرپرست تیم پژوهشگران، کاوشگر "امید" در ماه ژوییه ۲۰۲۰ (تیر ماه ۱۳۹۹) همزمان با مراسم ۵۰ سالگی استقلال امارات متحده عربی از بریتانیا، به فضا پرتاب خواهد شد. در این تاریخ زمین و مریخ کمترین فاصله را با هم خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: صد نفر آماده سفر بیبازگشت به مریخ
تیم پژوهشگران از ۷۰ پژوهشگر و دانشمند زن و مرد اماراتی تشکیل شده و قرار است که در آینده شمار آنها دوبرابر شود.
سفر کاوشگر "امید" که مجهز به دوربینها و دستگاههای گوناگون جمعآوری و ارسال اطلاعات خواهد بود، دست کم هفت ماه طول خواهد کشید.
سفر کاوشگر "امید" که مجهز به دوربینها و دستگاههای گوناگون جمعآوری و ارسال اطلاعات خواهد بود، دست کم هفت ماه طول خواهد کشید.
شناخت شرایط زیستی در مریخ
عمر شرف در جمع خبرنگاران اظهار داشت که مهمترین هدف پروژه "امید" کسب اطلاعات پیرامون تغییرات جوی در مریخ است. او گفت: «ما میخواهیم دریابیم که تغییرات درازمدت جوی در فضا تا چه حد میتوانند بر کره زمین تاثیر بگذارند.»
به گفته شرف، کاوشگر "اسلامی-عربی" علاوه بر این به دانشمندان کمک خواهد کرد که به اطلاعات تازهای در باره شرایط زیستی در سیارههای دیگر دست یابند.
سرپرست تیم پژوهشگران اماراتی تاکید کرد که اطلاعات مذکور در اختیار تمامی دانشگاهها و موسسات پژوهشی در سراسر جهان قرار خواهند گرفت.
فقط تبلیغات؟
برخی کارشناسان معتقدند که این گونه طرحهای فضایی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند، زیرا کشورهای پیشرو در زمینه تجسسات فضایی هم تاکنون در رابطه با کسب اطلاعات جامع از مریخ ناموفق بودهاند. روسیه در ۵۰ سال گذشته بارها شکست خورده و تنها یک بار موفق به فرود کاوشگری بر سیاره سرخ شده، آنهم فقط به مدت ۲۰ ثانیه.ایالات متحده تنها کشوری است که در این زمینه موفقیت نسبی داشته است.
البته همانطور که نخست وزیر امارات هم یادآور شده، "امید" را نباید از دست داد، به ویژه در کشوری که میلیاردها دلار برای تحقیقات فضایی سرمایهگذاری کرده است. تابستان گذشته اعلام شد که امارات متحده عربی چهار میلیارد دلار در این زمینه هزینه کرده که بخش اعظم آن صرف تولید فنآوری مورد نیاز شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر