۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

امام جمعه مهاباد: معترضان معدودی اوباش بودند

جامعه

امام جمعه مهاباد: معترضان معدودی اوباش بودند

قادر سهرابی، امام جمعه مهاباد، معترضان به مرگ فریناز خسروانی را عده‌ای "فرصت‌طلب" خواند. همزمان سازمان عفو بین‌الملل از نیروهای انتظامی خواست که از برخورد خشونت‌آمیز با معترضان خودداری کنند.
هتل به آتش کشیده شده‌ی تارا در مهاباد
هتل به آتش کشیده شده‌ی تارا در مهاباد
قادر سهرابی، امام جمعه مهاباد، در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر مدعی شد که ماجرای مرگ فریناز خسروانی "آنقدر مهم و پیچیده" نبوده تا بدل به "مسئله‌ی امنیتی" شود.
وی دلیل بالا گرفتن تنش‌ها در شهر مهاباد را کار "برخی افراد سودجو و منفعت‌طلب به پیروی از رسانه های معاند و بیگانه" خواند.
امام جمعه مهاباد افزود: «افرادی که در تجمع روز پنجشنبه هفته گذشته مهاباد حضور داشتند و دست به ناآرامی‌هایی از جمله به آتش کشیدن هتل چهارستاره این شهر زدند، نه بازاری، نه مسئولان نظام، نه مردم و شهروندان عادی مهابادی، بلکه عده محدودی کمتر از ۱۰۰ نفر اوباش بودند که با هدف سودجویی و فرصت‌طلبی دست به اقداماتی ناشایست زدند.»
سهرابی تایید کرد که معترضان در آغاز در پی "اهداف سیاسی" نبودند و "هیچ شعاری علیه نظام" سرندادند، اما "رسانه‌های معاند" سبب تهییج مردم شدند.
وی تجمع هزاران نفر در مقابل هتل تارا، محل کار فریناز خسروانی، را امری عادی خواند و دلیل آن را نزدیکی هتل با ۳ ترمینال پرتردد شهر دانست. به گفته سهرابی، اغلب تجمع‌کنندگان تنها "نظاره‌گر اغتشاشات" بودند.
امام جمعه مهاباد تصریح کرد که حوادث اخیر می‌تواند به فعالیت‌های اقتصادی در منطقه کردستان لطمه بزند. او گفت: «دود آتش حوادث و اتفاقات روی‌داده در هتل چهار ستاره این شهر تنها به چشم مردم مهاباد می‌رود.»
عفو بین‌الملل : پلیس ایران از اعمال خشونت علیه معترضان پرهیز کند
سازمان عفو بین‌الملل از نیروهای انتظامی ایران خواست که در برابر معترضان کرد با معیارها و استاندارهای بین‌المللی برخورد کنند. سعید بومدوها، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل در روز جمعه (۹ مه) در این‌باره گفت: «در پی بروز خشونت در روز پنج‌شنبه (۸ مه)، تنش در شهر مهاباد و دیگر شهرهای کردنشین فزونی گرفت. نیروهای انتظامی ایران حق دفاع از خود را داشته و موظف‌اند که امنیت شهروندان را تامین کنند، اما آنها باید تنها با معیارهای بین‌المللی با اعتراضات مقابله کنند.»
این مسئول سازمان عفو بین‌الملل تصریح کرد که عفو بین‌الملل نمی‌تواند شمار قربانیان حوادث مهاباد را مشخص کند، اما به گفته مقامات ایرانی، دست‌کم ۲۵ نفر در جریان اعتراضات مجروح شده‌اند که ۷ تن از آنان ماموران پلیس هستند.
امام جمعه مهاباد معترضان در جلوی هتل تارا را عده‌ای فرصت‌طلب خواند
امام جمعه مهاباد معترضان در جلوی هتل تارا را "عده‌ای فرصت‌طلب" خواند
به گفته بومدوها، دست‌کم ۲۰ نفر در جریان اعتراض به مرگ فریناز خسروانی در مهاباد دستگیر شده‌اند. معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل افزود: «ما مدت زیادی است که تاریخ به‌کارگیری خشونت از سوی نیروهای انتظامی ایران برای سرکوب اعتراضات را ثبت کرده‌ایم. این خشونت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل هستند. نیروهای انتظامی ایران به جای به‌کارگیری خشونت و ارعاب مردم باید شرایط را برای بررسی منصفانه و بی‌طرفانه مرگ این دختر جوان در مهاباد فراهم کنند.»
انتقاد محسنی اژه‌ای از بازتاب رسانه‌ای حوادث مهاباد
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه نیز در روز یکشنبه (۲۰ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران ضمن انتقاد از رسانه‌ها در بازتاب مرگ فریناز خسروانی در مهاباد گفت: «در این قضیه فردی به جهاتی این اتفاق برایش افتاده یا خودش برای خودش پیش آورده است. بعد یک فرد نااهل دیگر آمده کاری کرده و الان هم در حال بررسی است. اصلا جا نداشت که این قضیه را به این شکل طرح کنند و به آن بپردازند.»
به گفته محسنی اژه‌ای، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در رابطه با مرگ مهماندار جوان افرادی را احضار و تعدادی را نیز بازداشت کرده‌اند.
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اعتراف فرد متهم تایید کرد که شخص دستگیر شده "تقصیر" دارد، ولی مراجع قانونی باید موضوع را رسیدگی و جزییات آن را روشن کنند.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه
معاون سیاسی و امنیتی استان آذربایجان غربی نیز در نشست خبری روز جمعه (۱۸ اردیبهشت) در باره اینکه متهم احتمالاً مامور دولتی یا امنیتی بوده است گفت: «برخی سایت‌های بیگانه و ضدانقلاب، شروع به فضاسازی کرده، مبنی بر اینکه یک نفر از نیروهای امنیتی باعث سقوط این خانم شده که این موضوع صحت ندارد و این فرد هیچ ارتباطی با نهادهای دولتی و امنیتی ندارد و به عنوان مشاور از سوی بخش خصوصی در هتل مستقر بوده است.»
جعفر کتانی، فرماندار مهاباد نیز اعلام کرد که متهم اصلی "س. م. ه" است و "اصلاً کارمند دولت نیست و به هیچ نهاد امنیتی و انتظامی کشور وابسته نیست."
بنا به نظر برخی کارشناس سیاسی، گسترش اعتراضات به دیگر مناطق کردنشین ایران در ارتباط با انفعال و بی‌عملی نیروی‌های انتظامی–امنیتی و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در برخورد با مسائل اجتماعی مشابه است.
بایگانی شدن پروند‌ه حمله به کوی دانشگاه، جنایت و تجاوز در کهریزک، اسیدپاشی در اصفهان و ده‌ها پرونده فساد مالی این شبهه را در اذهان برخی از شهروندان ایجاد کرده‌اند که رسیدگی به مرگ فریناز خسروانی نیز می‌تواند دچار سرنوشتی مشابه شود.

DW.DE

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر