۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

رییس سازمان مدیریت بحران ایران: زلزله تهران مانند زلزله نپال خواهد بود

رییس سازمان مدیریت بحران ایران: زلزله تهران مانند زلزله نپال خواهد بود

تقاطع: رییس “سازمان مدیریت بحران” در ایران می‌گوید گسل‌های زلزله‌ی شهر کاتماندو، پایتخت نپال مانند گسل‌های تهران است و به همین دلیل، اکیپی از این سازمان، عازم این شهر زلزله‌زده شده‌اند تا تجربه‌های لازم را برای زلزله‌ی احتمالی مشابه در تهران به دست بیاورند. در جریان زلزله‌ی ۷/۸ ریشتری اخیر نپال، بیش از ۸۴۰۰ نفر جان باختند و بالغ بر ۱۷۵۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند. ده‌ها نفر نیز هم‌چنان در مناطق زلزله‌زده مفقود هستند.
 
اسماعیل نجار در گفتگو با خبرگزاری “تسنیم” از بی‌توجهی و عدم آمادگی مردم ایران نسبت به حوادث گلایه کرد و با بیان این‌که «حادثه را باید باور و مدیریت بحران و پیشگیری را وارد زندگی روزمره خود کنیم» گفت: «بنده سفری که به ژاپن داشتم، متوجه شدم وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد مردم آموزش دیده‌اند و می‌دانند که چطور با چادر خودرو برای خود سرپناه ایجاد کنند.»
 
این اظهارات آقای نجار به فاصله‌ی چند روز از هشدارهای “شهردار تهران” در خصوص وقوع زلزله در پایتخت صورت می‌گیرد.
 محمدباقر قالیباف، روز دوشنبه (۱۴ اردیبهشت) در سخنانی در کنفرانس “کاهش خطرپذیری مدیریت بحران در مناطق شهری” از تهران به عنوان “ششمین شهر زلزله‌خیز در دنیا” یاد کرد و هشدار داد که «زلزله تهران را تهدید می‌کند».
 
به گزارش خبرگزاری “فارس”، وی با اشاره به وقوع سه زلزله بزرگ طبس، رودبار و بم طی دهه‌های اخیر افزود که در حال حاضر، «موضوع کاهش آسیب‌پذیری شهر‌ها در شهر تهران در دستور کار قرار گرفته است».
 
در همین روز، مدیر “بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی” یش‌بینی کرد که در صورت وقوع یک زلزله ۷ ریشتری در مجاورت شهر تهران، «یک میلیون نفر کشته و مجروح به جای خواهد ماند».
 
به گزارش خبرگزاری “مهر”، علی بیت‌اللهی در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری میان مرکز تحت مدیریتش با “مرکز تحقیقات مهندسی پَسِفیک” در دانشگاه برکلی آمریکا، ریسک وقوع زلزله در ایران را “بالا” توصیف کرد و گفت که با توجه به وضعیت کنونی، «پتانسیل رخدادهای بسیار مخاطره‌آمیز در ایران وجود دارد.»
 
در همین روز، مشاور “رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زلزله‌شناسی” نیز در نشست “برنامه‌ سازمان ملل برای کاهش ریسک سانحه”، مشکل عمده استان‌های تهران و البرز را “نزدیکی سکونت‌گاه‌ها به گسل‌های فعال” دانست و تاکید کرد که «درصد قابل توجهی از مردم این دو استان بر روی این گسل‌ها و یا در نزدیکی آن‌ها زندگی می‌کنند».
 
به گزارش خبرگزاری “ایسنا”، مهدی زارع در این جلسه، از فرونشستن یک متری زمین در جنوب غربی تهران در هر سه سال خبر داد و خاطرنشان کرد که این امر «مقدمه‌ای برای افزایش آسیب‌پذیری ساختمان‌ها در برابر زلزله» محسوب می‌شود.
 
پیش از این در اسفندماه سال گذشته، امیرمحسن ضیایی، رییس “جمعیت هلال‌احمر” با اشاره به احتمال وقوع زلزله در تهران گفته بود که اگرچه «تمهیداتی برای کمک‌رسانی به مجروحان در نخستین دقایق بعد از زلزله احتمالی در تهران در نظر گرفته شده است» اما «باید خود افراد به هم کمک کنند».
 
در بهمن‌ماه ۱۳۹۲ نیز عزیزالله رجب‌زاده، رییس “سازمان پیش‌گیری و مدیریت بحران” شهر تهران اعلام کرده بود که در صورت وقوع زلزله شش ریشتری در این شهر، «نزدیک به ۴ میلیون نفر، حدودا سه ماه، آب نخواهند داشت».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر