توافق اتحادیۀ اروپا با ترکیه بر سر بازگرداندن پناهجویانی که موفق می شوند از این کشور خود را به یونان برسانند، نگرانی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را برانگیخته است.
به گزارش «محبت نیوز» فیلیپو گراندی، کمیسر عالی این نهاد بین المللی در امور پناهجویان با بیان این مطلب در پارلمان اروپا گفت: «نگرانی اولین واکنش من به هرگونه توافقی است که بخواهد بازگرداندن بدون قید و شرط هر پناهجویی را از یک کشور به یک کشور دیگر آن هم بدون اجرای پروتکل های محافظتی از این پناهجویان و بی توجه به قوانین بین المللی عملی کند. یک پناهجو تنها در صورتی به کشور سوم فرستاده می شود که این کشور خود را به ارزیابی درخواست پناهندگی وی متعهد بداند.»
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نیز از اینکه کشورها به طور جداگانه برای محدود کردن پناهجویی و پناهجویان تصمیماتی را می گیرند، انتقاد کرده است. به گفتۀ وی این گونه تصمیمات ضمن گسترش بی ثباتی، خیانت به ارزش های اتحادیۀ اروپاست.
بر طبق توافقی که روز هفتم مارس در بروکسل و میان اتحادیۀ اروپا و ترکیه صورت گرفته این کشور متعهد شده است از این پس مانع عزیمت پناهجویانی شود که می خواهند به یونان بروند تا خود را از طریق راه بالکان به اروپای غربی برسانند. آنکارا در مقابل این تعهدات خواستار اختصاص یک کمک سه میلیارد یورویی، اضافه بر سه میلیارد یورویی که اتحادیۀ اروپا پیش از این تصمیم به پرداخت به این کشور گرفته بود، و همچنین بررسی سریع تر درخواست ترکیه برای عضویت در اتحادیۀ اروپا شده است.
اروپا همچنین پذیرفته است در برابر هر یک پناهجوی سوری که از یونان به ترکیه بازگردانده می شود یک پناهجوی سوری ساکن اردوگاههای ترکیه به یک کشور اروپایی فرستاده شود.
قرار است در روزهای هفدهم و هجدهم مارس نشست دیگری برای نهایی کردن این توافق برگزار شود.
به فاصلۀ یک روز از این توافق، اسلوونی نیز روز سه شنبه اعلام کرد مرزهای خود را به طور کامل به روی مهاجران می بندد و به این ترتیب راه بالکان که مسیر اصلی پناهجویان برای رسیدن به کشورهایی نظیر اتریش و آلمان است، کاملا بسته خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر