معاون وزیر خارجه ایران، ۱۵ اسفند ماه، در یک برنامه تلویزیونی گفته است «بر اساس قوانین بینالمللی دولت نمیتواند به پناهجویان، بدون درخواست از سفارت کشور مبتوعشان، کمکی بکند».
به گزارش «محبت نیوز» حسن قشقاوی در جریان برنامه تیتر امشب شبکه خبر رادیو و تلویزیون دولتی ایران، در عین حال میگوید سفارتخانههای ایران میتوانند برای پناهجویان برگه عبور بازگشت به کشور صادر کنند، «اما در زمینه مالی و هزینههای بازگشت قولی نمیدهیم».
به گفته آقای قشقاوی «حدود ۲ هزار نفر» از پناهجویان ایرانی، طی «دو سه ماه اخیر» از آلمان به ایران بازگشتهاند.
آلمان مقصد اصلی موج کمسابقه پناهجویانی بوده که در ماههای گذشته از دریا و خشکی خود را به کشورهای اروپایی رساندهاند.
اتحادیه اروپا تاکید کرده است که اولویت در مورد پناهجویان با آوارگان جنگها و کشمکشهای سوریه، عراق و افغانستان است.
به گفته رادیو اروپای ازاد به تازگی دونالد توسک، رئیس این اتحادیه از مهاجران اقتصادی غیرقانونی خواسته است تا به اروپا نیایند، چون این کار «تنها جان و مال آنها را به خطر میاندازد» و «فایدهای نخواهد داشت».
آمار دقیقی وجود ندارد که مشخص کند عمده شهروندان ایرانی که اخیرن خود را به اروپا رساندهاند، چه درخواستی برای مهاجرت یا سکونت ارائه میکنند. هر چند معاون وزیر خارجه ایران گفته این موضوع «بیش از آنکه حقوقی باشد، سیاسی است و بسیاری از پناهجویان به دلیل موضعگیری سیاسی تقاضای پناهندگی از دیگر کشورها را دارند».
حسن قشقاوی با اشاره به گروهی از ایرانیان که در جریان اعتراض، لبهای خود را در فرانسه دوختهاند، میگوید «آنها تمایلی برای بازگشت به ایران ندارند و میخواهند خود را به انگلستان برسانند».
ایرانیهایی که لبهای خود را دوختهاند در محلی موسوم به «جنگل» در کاله فرانسه به سر میبردند. پلیس در حال تخریب این محل است.
معاون وزیر خارجه ایران میگوید «تلاش میکنیم این پناهجویان را متقاعد کنیم به ایران بازگردند».
معاون وزیر خارجه ایران میگوید «تلاش میکنیم این پناهجویان را متقاعد کنیم به ایران بازگردند».
شش ایرانی از ۱۲ اسفند ماه در اعتراض به تخلیه و تخریب محل سکونت گروهی از مهاجران در شمال فرانسه، لبهایشان را دوختند.
قشقاوی بار دیگر بر نقطه نظر پیشین وزارت خارجه ایران تاکید کرده است، که تهران دیپورت اجباری پناهجویان را نخواهد پذیرفت.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه جلسهای با ترکیه بر سر مسئله مهاجران و پناهجویان خواهد داشت. این اتحادیه قرار است ۳ میلیارد دلار به ترکیه کمک کند، اما هنوز نحوه استفاده از این کمک مشخص نیست.
رئیس اتحادیه اروپا به تازگی گفته است برای بسیاری از کشورهای آن اتحادیه، بهترین راه در حال حاضر اخراج گسترده و فوری پناهجویان از یونان و بازگرداندن آنها به ترکیه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر