'خماری پس از مستی درمان ندارد'
- 2 ساعت پیش
تحقیقات هلندیها نشان میدهد سر زدن به یخچال و خوردن غذاهای چرب و یا نوشیدن چند لیوان آب پس از یک شب میخوارگی، باعث از میان رفتن سردرد روز بعد نمیشود.
این تحقیق میگوید تنها راه حل برای جلوگیری از خماری پس از مستی، مصرف کمتر نوشیدنیهای الکلی است.
در این تحقیق، از بیش از ۸۰۰ دانشجو پرسیده شد که چگونه با خماری پس از مستی مقابله میکنند. مواد غذایی و آب تاثیر مثبتی در خلاصی از شر خماری پس از مستی نداشتهاند.
یافتههای این تحقیق قرار است در یک نشست علمی در آمستردام، پایتخت هلند ارائه شوند.
گروهی از محققان از هلند و کانادا در این تحقیق، عادات نوشیدن دانشجویان را بررسی کردند. هدف این بوده که مشخص شود آیا خماری پس از مستی قابل رفع است و آیا برخی مردم نسبت به خماری پس از مستی مصونیت دارند یا نه.
از ۸۲۶ دانشجوی هلندی که در این تحقیق مشارکت داشتند، ۵۴ درصد پس از مصرف نوشیدنیهای الکلی به امید رفع خماری ناشی از آن، غذاهای پرچرب یا صبحانههای سنگین خوردند.
بیش از دو سوم این دانشجویان به همین منظور، همزمان با مصرف الکل، آب هم نوشیدند و نیمی از این افراد هم پیش از خوابیدن، برای رفع خماری روز بعد، آب خوردند.
اگرچه این دسته افراد، وضعیت بهتری نسبت به افرادی که آب ننوشیده بودند، داشتند اما در نهایت، تاثیری در شدت خماری روز بعد آنها نداشت.
در تحقیقات قبلی ۲۵ درصد مصرفکنندگان نوشیدنیهای الکلی ادعا کرده بودند که هیچگاه خماری بعد مستی را نداشتند.
محققان از ۷۸۹ دانشجوی کانادایی در باره مصرف الکل در ماه قبل و خماری ناشی از آن سئوال کردند و متوجه شدند دلیل افرادی که میگویند روز بعد دچار خماری نشدهاند، این بوده که الکل خیلی کمتری مصرف کردهاند.
هیچ یک از دانشجویانی که مصرف الکل آنها بالا بوده، از خماری پس از مستی مصون نماندند.
دکتر جوریس ورستر از دانشگاه اوترخت هلند میگوید میان خماری پس از مستی و نوشیدن مشروبات الکلی، رابطه مستقیمی وجود دارد.
او میگوید هر چه فردی بیشتر نوشابههای الکلی بنوشد، امکان خماری ناشی از این مستی در روز بعد بیشتر میشود.
به گفته محققان، نوشیدن آب شاید به رفع عطش کمک کند اما باعث از میان رفتن سردرد و احساس تهوع نخواهد شد.
'درمانی وجود ندارد'
دکتر ورستر میگوید بخشی از مشکل این است که دانشمندان هنوز نمیدانند دلیل این خماری پس از مستی چیست.
او میگوید تحقیقات نشان داده که کمآبی بدن تنها دلیل نیست. "میدانیم که سیستم ایمنی بدن هم در این مساله دخیل است اما پیش از این که دلیل آن را بفهمیم، نخواهیم توانست راههای موثر درمان آن را پیدا کنیم."
دکتر مایکل بلومفیلد از یونیورسیتی کالج لندن میگوید هزینههای اقتصادی ناشی از مصرف سوء الکل، هر ساله به صدها میلیارد یورو میرسد.
او میگوید به همین خاطر مهم است که به این سئوال ساده که چطور میشود از خماری ناشی از مستی پرهیز کرد، جوابی پیدا کرد.
دکتر بلومفیلد میگوید اگرچه به تحقیقات بیشتری نیازمند است، اما این تحقیق جدید به ما جواب سرراست و سادهای میدهد، (برای پرهیز از خماری ناشی از مستی)، "کمتر الکل مصرف کنید."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر