وزارت کشور آلمان اعلام کرد که مجددن به قرارداد دوبلین پایبند است و آن را در مورد پناهجویان به اجرا خواهد گذاشت. اجرای این قانون میتواند سبب بازگرداندن برخی از پناهجویان به اولین کشور اروپایی که وارد آن شدهاند شود.
به گزارش «محبت نیوز» دولت آلمان از این پس درصدد بازگرداندن پناهجویان سوری و غیرسوری به دیگر کشورهای اتحادیه اروپاست. این اقدام جدید دولت آلمان به معنای اعتبار مجدد قرارداد دوبلین است. دولت آلمان از ماه اوت ۲۰۱۵ این قرارداد را برای پناهجویان سوری بیاعتبار اعلام کرده بود.
به گفته خبرگزاری آلمان، بر اساس قرارداد دوبلین، پناهجویان درخواست پناهندگی خود را باید در کشوری ارائه کنند که نخست به آن وارد میشوند. بدین ترتیب پناهجویان باید در کشور نخست ماندگار شوند و اجازه درخواست پناهندگی از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا را ندارند.
بنا به تخمین منابع رسمی آلمان، حدود نیمی از ۸۰۰ هزار پناهجویی که امسال وارد این کشور شدهاند، پناهجویان سوری هستند که از لغو موقت قرارداد دوبلین بهره بردهاند.
وزارت کشور آلمان در روز سهشنبه (۱۰ نوامبر/۱۹ آبان) با صدور بیانیهای اعلام کرد که با جدیت درصدد اجرای قرارداد دابلین است.
به گفته مقامات آلمانی، این قرارداد در مورد همه پناهجویان (صرف از نظر تابعیتشان) و برای تمام کشورهای اتحادیه اروپا، به استثنای یونان، از تاریخ ۲۱ اکتبر به اجرا گذاشته خواهد شد. دولت اتریش نیز از این تصمیم و اقدام جدید دولت آلمان استقبال کرده است.
اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان اعلام کرده است، اعتبار مجدد قرارداد دوبلین بدین معنا نیست که پناهجویانی که از تاریخ ۲۱ اکتبر تا کنون وارد آلمان شدهاند از این کشور اخراج میشوند، اما قرارداد دوبلین از این تاریخ به بعد در مورد تمامی پناهجویانی که هنوز روند درخواست پناهندگیشان در آلمان به پایان نرسیده، اعمال خواهد شد. اجرای این قانون از این تاریخ نیز شامل تمامی پناهجویان صرف نظر از تابعیتشان خواهد بود.
اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان اعلام کرد که پیرامون ماندن یا اخراج پناهجویانی که از این تاریخ به بعد وارد آلمان شدهاند، بطور مشخص تصمیمگیری خواهد شد.
تدابیر و تصمیات جدید دولت آلمان به معنای وداع با “سیاست درهای باز” است که آلمان به دلایل انساندوستانه و به منظور تسهیل ورود پناهجویان بهویژه پناهجویان سوری به آلمان اتخاذ کرده بود.
تسهیلاتی که دولت آلمان از ۲۱ اوت برای ورود پناهجویان، به ویژه پناهجویان سوری برقرار کرده بود، سبب محبوبیت آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور در میان پناهجویان و نهادهای حقوقبشری شده بود. اما مخالفت بخشی از حزب دمکرات مسیحی (CDU) و سوسیال مسیحی (CSU) با آنگلا مرکل، وی را مجبور کرد که سیاست خود را در این زمینه تعدیل کند.
گفته میشود که بازگشت دولت آلمان به قرارداد دوبلین، نرمش در برابر خواست منتقدان “سیاست درهای باز” آنگلا مرکل است. بهویژه رشد ناخرسندی در حزب خانم مرکل در هفتههای گذشته، رشدی صعودی را نشان میدهد.
به گفته ناظران سیاسی، بهرغم این تصمیمات، در عمل نهادهای ذیربط آلمانی همچنان به ثبتنام پناهجویانی که به این کشور وارد میشوند ادامه میدهند، گرچه برای نهادهای آلمانی روشن است که این پناهجویان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آلمان سفر کردهاند.
دولت آلمان میکوشد که بحران پناهجویی را در سطح اتحادیه اروپا حل کرده و کشورهای عضو را به پذیرش پناهجویان ترغیب کند، اما دولت آلمان تا کنون در این راه موفق نبوده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای آفریقایی در روز چهارشنبه (۱۱ نوامبر) در مالت در باره بحران پناهجویی رایزنی خواهند کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر