۱۳۹۴ تیر ۱۲, جمعه

ترامپ؛ میلیاردری با عقاید ویژه در راه ریاست جمهوری آمریکا


ترامپ؛ میلیاردری با عقاید ویژه در راه ریاست جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ نزدیک بیست سال است که صاحب سازمان "دختر شایسته جهان و آمریکا" است  
نطق جنجالی دونالد ترامپ، میلیاردر آمریکایی، هنگام اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری باعث لغو بخشی از روابط اقتصادی او شده و در عین حال نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که محبوبیت او افزایش یافته است.
 
آقای ترامپ که ثروتش سر به هفت میلیارد دلار می‌گذارد، درباره مهاجران مکزیکی چنین اظهار نظر کرده بود: "با خودشان مواد می‌آورند، جرم و جنایت می‌آورند، تجاوز می‌کنند و به گمانم بعضی هایشان هم آدم‌های خوبی هستند. من با مرزبان‌ها صحبت کردم و آنها به من گفته‌اند که چه نصیب ما می‌شود."
 
هرچند بعدا آقای ترامپ و اطرافیانش سعی کردند این صحبت‌ها را به مهاجران غیرقانونی محدود کنند اما دست کم در شبکه‌های اجتماعی این توضیحات پذیرفته نشد.
مخصوصا در کشوری که در روزهای بعد از کشتار چارلستون مشغول بحث درباره نژادپرستی و اختلافهای نژادی است.
دونالد ترامپ بیش از دو دهه است که به کارزارهای انتخاباتی کمک مالی می‌کند. هم به دموکرات‌ها و هم به جمهوری‌خواهان. و حالا تصمیم گرفته که پولش را برای کارزار انتخاباتی خود خرج کند.
او در تلویزیون برنامه اجرا کرده و از آن ثروتمندانی است که در چشم عموم بوده و هست. بخشی از این شهرت را هم مدیون اظهار نظرهایش است.
این بار ماجرای آقای ترامپ از آنجا بالا گرفت که دختری آمریکایی از تبار مکزیکی نامه‌ای سرگشاده به دونالد ترامپ نوشت و آن را در فیس بوک خود منتشر کرد. آدریانا آلمانزا، در نامه اش نوشته بود که پدرش غیرقانونی به آمریکا آمده و حالا به صورت قانونی در کشور است و اینکه پدرش نه اهل مواد است و نه تجاوز‌کار است. او نوشته که پدرش پنج یا شش روز هفته به سختی کار می‌کند.
این نوشته فیس بوکی بیش از ۱۴۵ هزار بار در فیس بوک به اشتراک گذاشته شد و بیش از ۳۰۰ هزار نفر آن را پسندیدند.
به خاطر یک مشت دلار
اعتراض‌ها در حلقه‌های شبکه‌های اجتماعی بالا گرفت و نهایتا با لغو یکی از قراردادهای آقای ترامپ با یک شبکه تلویزیونی وارد مرحله تازه‌ای شد.
شبکه تلویزیونی اسپانیایی زبان "یونیویژن" (Univision) پخش مسابقه "دختر شایسته آمریکا" و "دختر شایسته جهان" را لغو کرد. صاحب بخش قابل ملاحظه‌ای از این مسابقه آقای ترامپ است.
بعد شبکه تلویزیونی ان بی سی (NBC)، که از شبکه‌های مجانی و پرمخاطب انگلیسی زبان آمریکاست پخش این دو مسابقه را از برنامه‌های خود برداشت.
چیزی نگذشت که فروشگاه‌های زنجیره‌ای "میسیز" (Macy’s) هم اعلام کرد دیگر کت و شلوارهایی که زیر نام آقای ترامپ تولید می‌شود را نخواهد فروخت.
مکزیکی‌تبارها روز چهارشنبه اول ماه ژوئن برای تشکر جلوی ساختمان میسیز در نیویورک صف کشیدندشهرداری نیویورک هم اعلام کرد که در قراردادهای ساخت زمین گلف و اسکیت با آقای ترامپ تجدید نظر خواهد کرد.
 
سرتا (Serta) ، بزرگترین فروشگاه تشک در آمریکا هم گفت که دیگر قرارداد فروش تشک‌های ساخت آقای ترامپ را تمدید نمی‌کند.
 
هرکدام از این شرکت‌ها و نهادها هم در بیانیه‌های خود سعی کرده‌اند به وضوح بگویند با مواضع آقای ترامپ در خصوص لاتین تبارها، مکزیکی‌ها و کلا مهاجران مخالفند.
 
آقای ترامپ فعلا اعلام کرده که از یونیویژن شکایت خواهد کرد و شکایت از ان بی سی را مدنظر قرار خواهد داد و قرارداد با "میسیز" را هم قرارداد کوچکی عنوان کرده که "ارزش دلاری" کمی داشته است.
"خدای شوخ طبع و دموکرات"
مخالفان این سرمایه دار سرشناس معتقدند هرچه او سعی کند از اهمیت این اتفاق‌ها بکاهد، باز هم این دونالد ترامپ است که بازنده این ماجراست.
 
اما روز گذشته نتایج یک نظرسنجی در آمریکا منتشر شد که از رشد محبوبیت آقای ترامپ حکایت داشت. بنا به نظرسنجی که شبکه سی ان ان (CNN) انجام داده آقای ترامپ حالا دومین جمهوری خواه محبوب در لیست چهارده نفره محافظه کاران آمریکایی است که دارند برای انتخابات ۲۰۱۶ آماده می‌شوند.
 
مهرزاد بروجردی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه سیراکیوز، می‌گوید بخشی از محبوبیت آقای ترامپ به دلیل تازه وارد بودن او به این رقابت هاست. در ضمن اینکه: "صحبت‌های آقای ترامپ درباره مکزیکی‌ها به مذاق بعضی از محافظه کاران خوش آمده."
آقای بروجردی می‌گوید همین حرف‌ها ممکن است پاشنه آشیل دونالد ترامپ هم باشد: "برای جذب جمهوری خواه سخت است که بخواهد کسی با این مواضع را به عنوان نامزد خود مطرح کند."
 
یکی از گروه‌هایی که در انتخابات گذشته آمریکا تاثیر مهمی در رای آوردن نامزدها داشته‌اند، لاتین تبارها بوده‌اند و "جب بوش" نفر اول حزب جمهوری خواه برای انتخابات ریاست جمهوری هم یکی از ویژگی‌های مثبتش مکالمه روان به زبان اسپانیایی است.
 
و طبیعی است که اگر قرار باشد آقای ترامپ نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات باشد، آنگاه به گفته مهرزاد بروجردی آرای لاتین تبارها به سوی نامزد دموکرات سوق داده خواهد شد.
 
یکی از تحلیلگران ارشد حزب دموکرات به نام "پل بگالا" به واشنگتن پست چنین گفته: "من مذهبی هستم و به نظرم ورود دونالد [ترامپ] به عرصه انتخابات فقط این معنی را دارد که خدای مهربان دموکرات است و کمی شوخ طبع."
به راست، راست...
حتی اگر تعداد جمهوری خواهانی که خودشان را نامزد انتخابات کرده‌اند از این هم بیشتر نشود، باز هم تعدادشان آن قدر هست که رقابت در بین آنها زیاد و شدید شود.
 
هرکدام از این چهارده نفر، فعلا باید به طرفداران حزب بقبولانند که از سیزده نفر دیگر محافظه‌کارتر و با برنامه‌تر هستند.
در این رقابت هاست که گاهی نامزدها سعی می‌کنند با اصرار بر مواضع تند و تیز، از دیگران متمایز شوند. و این طور می‌شود که بقیه برای عقب نماندن از قافله محافظه‌کاری سعی می‌کنند حتی یک مرحله بیشتر به راست بروند.
 
مهرزاد بروجردی به انتخابات سال ۲۰۰۸ میلادی اشاره می‌کند که جان مک کین در نهایت نامزد جمهوری خواهان شد. او می‌گوید: "وقتی مثلا جان مک کین در شرایط بعد از یازده سپتامبر می‌آید و افتخارات خود را به عنوان یک نظامی مطرح می‌کند. بقیه را هم مجبور می‌کند تا از این گفتمان استفاده کنند."
 
هرچند بعید می‌نماید که بقیه نامزدها بتوانند چنین عریان، نژادهای غیرسفیدپوست را داوری کنند، اما دست کم این حس را از موفقیت آقای ترامپ می‌گیرند که هنوز برای بخشی از رای دهندگان آمریکایی چنین صحبت‌هایی جذاب است.
 
دونالد ترامپ، طی دو هفته که از حضورش در رقابت‌های انتخاباتی می‌گذرد توانسته خودش را در میان رقبا بالا بکشد. اما بسیاری از ناظران سیاست آمریکا معتقدند که درخشش او، برخلاف اقتصاد، در سیاست چندان پایدار نخواهد ماند و ناگزیر کنار می‌رود.
 
اما او به نیروی اراده خود اعتقاد راسخی دارد؛ و نه حذف شدنش از رسانه‌ها او را می‌ترساند و نه لغو شدن قراردادهای تجاری‌اش.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر