۱۳۹۴ تیر ۱۲, جمعه

بلژیک «نسل ‌کشی» ارمنیان را به رسمیت شناخت/ انتقاد ترکیه !

بلژیک «نسل ‌کشی» ارمنیان را به رسمیت شناخت/ انتقاد ترکیه !

نخست ‌وزیر بلژیک به نیابت از دولت این کشور، قتل‌ عام ارمنی ‌ها توسط امپراتوری عثمانی در سال ١٩١۵ را به عنوان یک «نسل ‌کشی» به رسمیت شناخت.
به گزارش «محبت نیوز»، به نقل از روزنامه بلژیکی «لوسواق»، چارلز میشل، جوان‌ ترین نخست‌ وزیر تاریخ بلژیک در پارلمان این کشور اعلام کرده است، که کشتار ارمنیان که از سوی امپراتوری عثمانی بین سال‌ های ١٩١۵ تا ١٩١٧ صورت گرفت را باید به عنوان «نسل‌ کشی» شناخت.
اظهارات نخست‌ وزیر بلژیک تنها چند ماه پس از قطعنامه پارلمان اروپا درباره نسل‌ کشی نامیدن وقایع ١٩١۵ مطرح شده است. قطعنامه پارلمان اروپا برای تمامی کشورهای عضو اجباری و لازم ‌الاجرا نیست اما به آنها توصیه می ‌کند که همین مسیر را در پیش گیرند.
به گفته خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که ترکیه همواره تعریف اتحادیه اروپا از این کشتار را رد می ‌کند و می‌ گوید: ارمنیان در جریان روند جا به‌ جایی خود طی جنگ جهانی اول جان باختند. در کنار ارمنیان بسیاری از آشوریان و یونانی ها نیز قتل عام شدند تا بخش های شرقی امپراتوری عثمانی (سرزمین های ارمنستان غربی) از اقوام غیر ترک پاک سازی شود.
ترکیه از نخست‌ وزیر بلژیک به خاطر آنکه قتل‌عام ارمنیان به دست نیروهای ترک عثمانی در جریان جنگ جهانی اول را به عنوان «نسل‌کشی» به رسمیت شناخت، به شدت انتقاد کرد.
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش می دهد، که چارلز میشل، جوان‌ ترین نخست‌ وزیر در تاریخ بلژیک اخیرا در جریان یک نشست پارلمانی گفت: قتل‌عام ارمنیان در سال ١٩١۵ میلادی باید نسل‌ کشی خوانده شود.
در همین حال وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ ای اعلام کرد: این اظهارات قابل قبول و توجیه‌ پذیر نیستند و نخست‌ وزیر بلژیک این مساله را سیاسی کرده است. در ادامه این بیانیه آمده است: این اظهارات حقایق تاریخی را تحریف کرده و قوانین را نادیده گرفته است.
وزارت امور خارجه ترکیه هشدار داد، این مساله می‌ تواند پیامدهایی برای روابط آنکارا با بروکسل داشته باشد.
اظهارات چارلز میشل پس از آن منتشر شد که پارلمان اروپا در آوریل سال جاری میلادی لایحه‌ ای را تصویب کرده و نسل‌ کشی ارمنیان را به رسمیت شناخت؛ مساله‌ ای که باعث خشم و عصبانیت ترکیه شد.
ترکیه می‌ گوید در غم و درد ارمنیان در خصوص این رویدادها شریک است اما همواره استفاده از واژه نسل‌ کشی را رد کرده و تاکید می‌ کند که این تراژدی زمان جنگ بود و طی آن صدها هزار مسلمان و مسیحی ازهر دو طرف کشته شدند.
آنکارا با بیان این نکته اما اشاره نمی کند که از دو طرف کشته شده مورد اشاره خود چرا از ارمنیان فقط زنان و کودکان و پیران غیر نظامی به قتل رسیدند ولی از طرف ترکان فقط نظامیان و سربازان.
آنکارا در ماه‌ های اخیر با هدف جلوگیری از به رسمیت شناختن این کشتارها به عنوان نسل‌ کشی در صدمین سالروز این تراژدی در حالت تهاجمی دیپلماتیکی بوده است.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌ های جهان در آوریل سال‌ جاری میلادی پس از آنکه این کشتارها را به عنوان «نخستین نسل ‌کشی قرن بیستم» توصیف کرد، باعث خشم و عصبانیت ترکیه شد. در نتیجه این اظهارات آنکارا سفرای خود را از واتیکان، اتریش، برزیل و لوکزامبورگ فرا خواند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر