۱۳۹۴ شهریور ۱۲, پنجشنبه

ایران براى اولین بار یک سفیر سنى مذهب تعیین کرد

ایران براى اولین بار یک سفیر سنى مذهب تعیین کرد

براى اولین بار در ایران دولت حسن روحانی یک سفیر سنى مذهب اهل کردستان را برای دو کشور آسیایی ویتنام و کامبوج تعیین کرد.
به گزارش «محبت نیوز»  خبرگزارى ” ایرنا ” خبر داد، دکتر صالح ادیبی که پیش از این ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان را بر عهده داشت از سوی دولت تدبیر و امید به عنوان اولین سفیر کُرد اهل سنت انتخاب شد”.
بنا بر گزارش العربیه ، صالح ادیبی روز سه شنبه در جریان برگزاری جلسه شورای اداری استان کردستان از اعتماد نظام جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید به یک نیروی کُرد اهل سنت قدردانی کرد و اظهار امیدواری نمود نماینده شایسته ای برای ملت ایران و بخصوص مردم کردستان در عرصه بین المللی باشد.”
ادیبى گفت: در ابتدا برای سفارت جمهوری اسلامی ایران در استرالیا مطرح شدم اما بعد قرار شد یک نیروی اهل سنت برای منطقه ویتنام و کامبوج به واسطه حضور مسلمانان اهل سنت در آن منطقه انتخاب شود که قرعه به نامم افتاد.”
او انتخاب یک سفیر از میان کردهای اهل سنت را اقدامی شایسته از طرف رئیس جمهوری و دولت دانست و گفت: “دکتر روحانی با این اقدام تحقق وعده های خود به مردم کردستان را ثابت کرد”.
او اظهار امیدواری کرد با این انتخاب روند ورود نیروهای کُرد اهل سنت در پست های مدیریتی کشور هموار شود.
سنى هاى ایران که بنا به آمار موسسات بین‌المللی حدود ۱۰ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند همواره از آنچه “تبعیض مذهبى” مى نامندن رنج مى برند.
در ماه جولاى گذشته اعتراضات گسترده اى نسبت به تخریب نمازخانه سنی‌ها در منطقه پونک تهران از سوى شخصیتهاى دینى وسیاسى اهل سنت در ایران انجام شد.
مولوی عبدالحمید امام جمعه مشهور اهل سنت زاهدان در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، ضمن اعتراض به تخریب این نمازخانه نوشت: “عدم تحمل یک نمازخانه معمولی و تخریب آن، در شهری‌که اجازه ساخت مسجد به شهروندان اهل‌سنت داده نمی‌شود و مطالبه ۳۷ سال آنها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ناکام مانده است، تنها جریحه‌‌دار نمودن احساسات جامعه اهل‌ سنت ایران نیست، بلکه احساسات مسلمانان جهان را نیز جریحه‌دار می‌نماید.”
او ضمنن هشدار داده است “در شرایطی که افراط‌ گرایی، تکفیر، تفرقه و خشونت در دنیا موج می‌زند و جهان اسلام نیازمند آرامش و سعه‌ صدر است، برادران و خواهران اهل‌ سنت چنین انتظاری نداشتند. این نوع برخوردها به دشمنان اسلام، عوامل خشونت‌ طلب و افراط‌ گرا فرصت می‌دهد تا به اختلافات دامن بزنند و مردم شریف و همیشه در صحنه اهل‌ سنت را مایوس کنند.”

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر