۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۴, پنجشنبه

احتمال تغییرات گسترده در دولت روحانی و استانداری‌ها

احتمال تغییرات گسترده در دولت روحانی و استانداری‌ها

رسانه‌های ایران از تغییرات احتمالی در استانداری‌های ایران و کابینه روحانی خبر می‌دهند. گفته می‌شود که دولت یازدهم تصمیم دارد مدیرانی را به کار گمارد که عملکردشان هماهنگ با شعارها و برنامه‌های وعده داده شده روحانی باشد.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی که روز چهارشنبه (۲۳ اردیبهشت / ۱۳ مه) منتشر کرده از تغییرات احتمالی در استانداری‌های ایران خبر داده و به بررسی امکان تغییر استانداران سه استان بزرگ خوزستان، اصفهان و فارس پرداخته است.
ایلنا به گفته‌های حسام‌الدین آشنا، مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور ایران، اشاره کرده که هفته گذشته از "ضرورت ترمیم کابینه" و از عزل برخی استانداران خبر داده بود.
آشنا گفته بود که دولت حسن روحانی "در بعضی سفرهای استانی متوجه شده برخی استانداران نتوانسته‌اند به وظیفه خود به درستی عمل کنند و به زودی جای خود را به افراد شایسته‌تر می‌دهند".
گزارش خبرگزاری ایلنا اشاره می‌کند به اینکه روحانی تا اردیبهشت ۱۳۹۴ به ۱۴ استان به عنوان رئیس جمهور سفر کرده است.
تغییرات احتمالی در سه استانداری‌
در گزارش ایلنا از تغییرات احتمالی در سطح استانداری‌های خوزستان، فارس و اصفهان سخن رفته است.
ایلنا می‌نویسد که شایعه عزل عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، همواره مطرح بوده و تغییر این استاندار درخواست بخشی از فعالان سیاسی استان است. به نوشته ایلنا، هم اصلاح‌طلبان و هم فعالان سیاسی و فرهنگی عرب به عملکرد این استاندار که در ابتدا به عنوان سیاستمداری اصلاح‌طلب به اهواز رفته بوده، انتقاد دارند. همچنین به گفته یکی از فعالان سیاسی استان خوزستان، برخی تصمیم‌گیری‌های استاندار خوزستان موجب بروز اختلاف میان او و برخی از وزرای کابینه روحانی، چون وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر بهداشت، بوده است.
گزارش ایلنا همچنین از رسول زرگرپور، استاندار اصفهان، به عنوان استانداری نام می‌برد که "در ابتدای کار روی خوشی به نیروهای اصلاح‌طلب نشان نداد" و جمعی از مدیران دولت احمدی‌نژاد را در مقام‌شان ابقا کرد و بدین سبب باعث اعتراض فعالان سیاسی استان اصفهان شد.
مهدی مقدری، سخنگوی شورای راهبردی انتخابات اصلاح‌طلبان استان اصفهان، اشاره کرده است به اینکه همه استانداران کشور اصلاح‌طلب نبوده‌اند. او به ایلنا گفته است که تمامی افراد ستاد روحانی را اصلاح‌طلبان تشکیل می‌دادند، اما "این سهم در انتصابات استان رعایت نشد".
مقدری درباره استاندار اصفهان گفته است که مردم اصفهان به دلیل مسائل عمرانی از استاندار اصفهان رضایت دارند و این استاندار در ضمن اجازه فعالیت به تندروها را نداده و زیر فشارهای "دلواپسان اصفهان" (منتقدان به دولت روحانی بخصوص در رابطه با مذاکرات هسته‌ای ایران) نیز قرار داشته است. با وجود این، "در بدنه سیاسی استان در برابر مواضع ایشان دوگانگی وجود دارد".
مقدری همچنین اشاره کرده به اینکه اخیرا تغییراتی در این استان صورت گرفته که به نظر می‌رسد نتیجه انتقاد از انتصابات قبلی باشد.
خبرگزاری ایلنا می‌نویسد که قرار است محمد احمدی، استاندار فارس نیز دست به تغییراتی در سطح استانداری و مدیران این استان بزند. مسعود رهبری، از اعضای شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان فارس، به ایلنا گفته که پس از حادثه حمله به علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، در شیراز رئیس جمهور به استان فارس سفر کرد و اخبار مربوط به تغییرات در استانداری فارس از آن هنگام به گوش می‌رسد.
انتصاب مدیران همراه با شعارها و برنامه دولت
محمود موسوی، مشاور عالی استاندار فارس نیز به ایلنا گفته که در پی شناسایی "موانع موجود بر سر راه انتصابات و برخی سدهای ایجاد شده در مرکز برای تعامل و همکاری با مدیریت ارشد استان"، قرار است دولت شرایط را برای عزل مدیران ناهماهنگ و ناکارآمد فراهم کند. موسوی از احتمال برکناری ۲۵ مدیرکل کلیدی در جهت تقویت دولت خبر داده است. او همچنین گفته که مدیرانی نیز بوده‌اند که خود تشخیص داده‌اند باید از کار کناره‌گیری کنند.
موسوی افزوده مدیرانی که هنوز پس از گذشت بیست ماه از تشکیل دولت جدید نتوانسته‌اند با این دولت همراهی کنند، نباید اصراری بر ماندن داشته باشند.
همچنین مسعود رهبری، از اعضای شورای هماهنگی اصلاح طلبان فارس، ضمن مثبت شمردن عملکرد استاندار فارس در زمینه توسعه اقتصادی گفت که اما فضای آزاد سیاسی در هماهنگی با برنامه دولت روحانی در استان فارس ایجاد نشده است: «در زمینه تحقق برنامه‌ها و شعارهای دولت تدبیر و امید در حوزه سیاست داخلی و عمل به وعده‌های رئیس جمهور، یعنی بسترسازی برای توسعه سیاسی، حمایت از فضای آزاد و رقابتی و همینطور ایجاد یک بستر امن برای فعالیت‌های سیاسی، هنوز حرکت خاصی را در استان فارس مشاهده نکرده‌ایم.»
مسعود رهبری ادامه شعارها و برنامه‌های دولت را وظیفه استانداری خوانده و گفته است با توجه به آنچه در استان فارس اتفاق افتاده (حمله به علی مطهری توسط "لباس‌شخصی‌ها")، استانداری فارس موفق نبوده است. رهبری افزود، فرق نمی‌کند که این وضعیت به دلیل ضعف مدیریت بوده باشد یا به دلیل فشار گروه‌های قدرت، "اما رئیس جمهور باید با استانداران اتمام حجت کند و انتظار اجرای برنامه‌های دولت را با سرعت بیشتر داشته باشد".
تغییر احتمالی وزیر کشور
روز سه‌شنبه نیز سایت "ندای ایرانیان" از تغییری احتمالی در کابینه حسن روحانی خبر داده است. به نوشته این سایت خبری تحلیلی، "منابع مطلع در وزارت کشور" گفته اند که حجة‌الاسلام مجید انصاری قرار است به عنوان وزیر کشور دولت روحانی معرفی شود.
از مجید انصاری که معاون پارلمانی رئیس جمهور، دبیر اجرایی "مجمع روحانیون مبارز" و عضو مجمع تشخیص مصلحت است به عنوان سیاستمدار اصلاح‌طلب یاد می‌شود.
"ندای ایرانیان" می‌نویسد که در صورت معرفی مجید انصاری به عنوان وزیر کشور دولت روحانی، عبدالرضا رحمانی فضلی که هم اکنون این مقام را عهده‌دار است به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور مشغول کار خواهد شد.
روشن نیست که این جابجایی به چه دلیل صورت می‌گیرد. رحمانی فضلی در رابطه با حمله به علی مطهری در شیراز وعده برخورد قاطع با عاملان حمله را داده بود. اما حمله‌کنندگان به مطهری با قرارهای وثیقه و کفالت آزاد شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر